Poziv na radionicu – Komasacija poljoprivrednog zemljišta

 

 

 

 

 

Poziv na radionicu – Komasacija poljoprivrednog zemljišta

Poštovani,

u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, pozivamo vas na radionicu na temu komasacije poljoprivrednog zemljišta, a u vezi ”Javnog poziva za odabir određenog područja za provođenje komasacije u skladu s Programom komasacije poljoprivrednog zemljišta do 2026. godine” („Narodne novine“, broj 2/2023 – Oglasni dio).

Radionica će se održati u Društvenom domu Donja Kupčina (Donja Kupčina 197, Pisarovina), u utorak, 18.04.2023. u 19:00 sati.

Izuzetno je važno da navedenoj radionici prisustvuje što veći broj vlasnika poljoprivrednih površina na području Općine Pisarovina, k.o. Donja Kupčina.

(KOMASACIJA je skup administrativnih i tehničkih postupaka kojima se poljoprivredno zemljište na području jedne ili više katastarskih općina, rascjepkano na katastarske čestice male površine i nepravilna oblika, okrupnjava odnosno grupira u veće katastarske čestice, osnivaju se katastarske čestice pravilnijeg oblika, uređuju putne i kanalske mreže te nesređeni vlasnički, drugi stvarnopravni i ostali odnosi na zemljištu. (čl.1. st.4. Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta, NN br. 46/22)

 

Zahvaljujemo.