Projekti

 

2021.

Zagrebačka županija financirala je sa 6.800,00 kn projekt Turističke zajednice općine Pisarovina: „Djeluj zeleno“ - akciju čišćenja smeća po divljim odlagalištima i postavljanje ploča s upozorenjem da se smeće ne baca u šumu. Nabavljeno je ukupno dvadeset znakova, a ukupna vrijednost projekta je 14.950,00 kn. Iznos od 6.693,75 kn financirala je tvrtka Domena Com d.o.o. iz Zagreba.

Zagrebačka županija financirala je s 30.000,00 kn održavanje nepokretnih kulturnih dobara Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Uređeni su drveni prozori i vrata na čardacima i prizemnici te su nabavljeni novi prozori sa žaluzinama. Ukupna vrijednost projekta je 35.250,00 kn. Ostatak sredstava sufinancirala je Općina Pisarovina.

Sredstvima Zagrebačke županije u vrijednosti 10.000,00 kn otkupljeni su dijelovi narodne nošnje i 1 komplet narodna nošnja, tekstilni predmeti i drvena škrinja za tekstilne predmete za fundus Zavičajnog muzeja Donja Kupčina koji će biti u stalnom postavu. Ukupna vrijednost otkupa predmeta je 11.000,00 kn te je Općina Pisarovina sufinancirala projekt s 1.000,00 kn.

Projektom uređenja kapele sv. Duha u Lučelnici zaštićeni su drveni vanjski dijelovi i šindra na zvoniku te su osvježeni i zaštićeni novom bojom. Vrijednost projekta je 24.687,50 kn. Zagrebačka županija financirala je projekt s 19.000,00 kn, a Općina Pisarovina ostatak od 5.687,50 kn.


2019.

Hrvatska turistička zajednica sufinancirala je:

  • projekt uređenja biciklističkih ruta Pisarovina s iznosom od 65.000,00 kn. Vrijednost projekta je 82.200,00 kn. Projektom je uređeno i označeno 5 biciklističkih ruta, na rutama su postavljene parkovne klupe i stolovi, u tijeku je uređenje prolaza kroz šumu Rastik prema Topolovcu.
  • projekt razvoja kulturnog i vjerskog turizma Pisarovine s 37.500,00 kn. Ukupna vrijednost je 47.000,00 kn. U sklopu projekta razrađena je i oblikovana ponuda kulturnog i vjerskog turizma s 5 jednodnevnih i višednevnih tematskih obilazaka destinacije te je promovirana putem Internet marketinga, održana je edukacija za iznajmljivače, pripremljena brošura u kojoj su predstavljene kulturne atrakcije na hrvatskom i engleskom jeziku, izrađena je web stranica Turističke zajednice općine Pisarovina na hrvatskom i engleskom jeziku, i dr. Link na web stranicu: https://pilgrimagepisarovina.com/

Zagrebačka županija financirala je s 20.000,00 kn održavanje nepokretnih kulturnih dobara Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Čardaci na kojima je izvršen popravak su vrijedna i zaštićena kulturna dobra u kojima se nalaze etnografski predmeti u stalnom postavu. Popravci su doprinijeli ljepšem izgledu, ali i očuvanju objekata koji će služiti posjetiocima.

Popravljen je krov na 4 objekta.

Sredstvima Zagrebačke županije u vrijednosti 8.000,00 kn otkupljen je 1 komplet i više dijelova narodnih nošnji  te tekstilni predmeti koji su služili u domaćinstvu (krpe, posteljine, pređa) za fundus Zavičajnog muzeja Donja Kupčina koji će biti u stalnom postavu.


2018.

Sredstvima Zagrebačke županije otkupljena su tri kompleta i tri pojedinačna dijela narodnih nošnji za fundus Zavičajnog muzeja Donja Kupčina koji će biti u stalnom postavu.

Uz pomoć Zagrebačke županije financiran je tisak knjige „Tak se negdar živelo“ u nakladi od 500 komada.
U tijeku je postavljanje znakova za 6 biciklističkih/tematskih ruta Pisarovine u ukupnoj dužini od 129 km financirano sredstvima Hrvatske turističke zajednice i Općine Pisarovina u vrijednosti od 57.387,50 kn.


2017.

Sredstvima Zagrebačke županije otkupljeni su eksponati za fundus Zavičajnog muzeja Donja Kupčina koji će biti u stalnom postavu. Fotografije

Zagrebačka županija financirala je s 20.000,00 kn održavanje nepokretnih kulturnih dobara Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Čardaci na kojima je izvršen popravak su vrijedna i zaštićena kulturna dobra u kojima se nalaze etnografski predmeti u stalnom postavu. Popravci su doprinijeli ljepšem izgledu, ali i očuvanju objekata koji će služiti posjetiocima.
Popravljeno je ukupno 9 prozora koji su ostakljeni, štok i prag na ulaznim vratima, te su postavljene betonske babice. Sve popravljeno je premazano zaštitnom bojom. Ovdje možete pogledati fotografije.


2015.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o dodjeli oznake “PPS destinacija” u 2015. godini destinaciji „ZAGREBi po zelenoj okolici“. Ova destinacija obuhvaća gradove Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Nedelju, Sv. Ivana Zelinu, Veliku Goricu, Vrbovec i Zaprešić, te općine Krašić, Pisarovinu, Brdovec, Dubravicu i Mariju Goricu, a obuhvaća dvije ključne grupe proizvoda – cikloturizam i enogastroturizam. Koordinator PPS destinacije „ZAGREBi po zelenoj okolici“ je TZG Jastrebarskoga.

Oznaka „PPS destinacija“ dodjeljuje se s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone, te uspješne tržišne komunikacije koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji Hrvatske kao destinacije koja ima atraktivnu ponudu u PPS razdoblju.

ODLUKA PPS.pdf

PRAVILA PPS.pdf

AKCIJA "ZELENI CVIJET" 2016. - ovdje preuzmite obavijest o akciji.pdf

Manifestacija „Hr vatska volontira“ održana je u razdoblju od 19.-24. svibnja 2014., a u kojoj je sudjelovala i Turistička zajednica općine Pisarovina odnosno ribička udruga općine Pisarovina. Detaljan izvještaj s opisom svih održanih aktivnosti popraćen s mnoštvom fotografija i informacija s akcija diljem Hrvatske nalazi se na sljedećem linku: https://www.dropbox.com/s/w9n9t3zzzzmh2q1/Hrvatska%20volontira%202014_izvjestaj.pdf

JAVNI POZIV 2014.G.pdf - Javni poziv ugostiteljima za sudjelovanje na Kupskim večerima 2014.g.

AKCIJA ZELENI CVIJET 2014 - ovdje preuzmite obavijest o akciji.pdf 

 

S ciljem unapređivanja turističke ponude destinacije i rada Turistička zajednica je realizairala sljedeće projekte u 2013.godini:

  1. izrada logotipa
  2. narudžba i izrada 5 info ploča za pješake (1 info ploča je postavljena u Lučelnici, a preostale 4 će se postaviti tijekom 2014.g.)
  3. nabave štandova za održavanje događanja/manifestacija

koji su prepoznati i odobreni od strane Hrvatske turističke zajednice programom za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjim.

 

Projekti će se nastaviti tijekom 2014.g. postavljanjem info ploča kao i postavljanjem smeđe i druge prometne turističke signalizacije kojom bi se omogućio jednostavniji dolazak do turističkih i važnih objekata, te potaknuo na zaustavljanje u općini Pisarovina. Prvi dio projekta je završen, a to je izrada projekta prometne signalizacije za označavanje turističkih i drugih važnih objekata na području općine Pisarovina. U nastavku projekta slijedi izrada i montaža znakova prema projektu.