Rukometni klub

Sport - Rukometni klub

KONTAKT

RUKOMETNI KLUB  „JAMNICA“

Pisarovina bb

10 451 PISAROVINA

zoran.vujanic@zg.t-com.hr

098/9076-463 ( Zoran Vujanić )

091/2526-190 ( Zoran Pavletić )

  1. 3196291 OIB: 44518400219

ž.r. Zagrebačka banka 2360000-1101873586

 

OBAVIJESTI

2017.

Upisi novih članova za djevojčice i dječake za godišta 2004. - 2011. ; vrijeme upisa i treninga od 15. 1. 2017. srijedom i petkom 17:30-20.00 h. Informacije  na tel. 098 907 64 63.

 

2016.

Objavljujemo završni glasnik u mini rukometu međužupanijske lige - sezona 2015/2016.pdf

10.04. 2016. Rk Jamnica sudjeluje na Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu u Karlovcu za dječake i djevojčice rođene 2006 g.i mlađe. Ovdje možete vidjeti raspored.

 

OBAVIJEST ZA RODITELJE - UPISI U RUKOMETNU AKADEMIJU-Boris Dvoršek–Igor Vori.pdf - 2015.

 

Glasnik broj 17- 2. Hrvatska rukometna liga - dječaci "A! - '02 - natjecateljska sezona 2014/15.pdf

 

Nastup RK Jamnice 15. 2. 2015.g. na turniru u mini rukometu u Rudama: SASTAV GRUPA.pdf , PLAN ODIGRAVANJA.pdf

Rukometni klub „Jamnica“ Pisarovina ovim putem želi obavijestiti sve zainteresirane roditelje i djecu da u nedjelju 09.11.2014.godine počinje natjecanje u mini rukometu za kategoriju djevojčica rođenih 2004 i 2005 godine i mlađe.

Natjecanje će se održavati u organizaciji ŽRK Rugvica u sportskoj dvorani u Rugvici u slijedećim terminima:

1.krug-09.11.2014. (od 10.00 h-14.00 h)

2.krug-16.11.2014.

3.krug-30-11-2014.

4.krug-14.12.2014.

Sve djevojčice koje treniraju detalje će saznati od svojih trenera, a sva druga djeca pozivaju se da se slobodno priključe i upišu u klub u terminima treninga tj. srijedom i petkom od 17:30-20:00 h.

Svi polaznici škole rukometa odlukom IO kluba od 01.09.2014. ne plaćaju članarinu.

 

Rukometni klub "Jamnica" Pisarovina poziva svu djecu (dječake i djevojčice) u dobi od 5-14 god. starosti na upis u klub. Treninzi se održavaju u terminima od 18h nadalje u ŠSD Pisarovina pod vodstvom educiranih trenera i voditelja grupa. Trenutno egzistiraju slijedeće grupe malih rukometaša: 5-8 god. starosti u sklopu "RUKOMETNE IGRAONICE", 7-10 god. starosti- MINI RUKOMET, dječaci godišta 2002 i mlađi ... Kontakt mob: 098/907 64 63

 

Godine 1972 osnovan je prvi rukometni klub u Pisarovini pod imenom R.K. «Jamnička Kiselica».

Utemeljitelj kluba bio je u to vrijeme profesor tjelesnog odgoja u osnovnoj školi, veliki zaljubljenik u sport, gospodin Zlatko Pičman.

Svojim velikim entuzijazmom, elanom i ljubavlju prema rukometu zarazio je mlade naraštaje u Pisarovini.

Otad, uz manje prekide, klub djeluje već dugih 36 godina.

 

 

 

Kroz klub prošlo je u tim godinama stotine mladih igrača i djelatnika iz Pisarovine, okolice i šire.Nabrojiti sve, a ne zaboraviti nekoga je teško ali evo nekih od mnoštva igrača i funkcionera kluba: Branko Vujanić, Mika Šajnović, Mirko Keleš, Ivan Krčelić, Drago Soltan, Mladen Vugriniček, Ivica Vračević, Branko Soltan, Stjepan Soltan, Ivica Žunec, Mirko Žunec, Mladen Žunec, Igor Krpan, Željko Krpan, Nedjeljko Rupa, Zoran Pavletić, Drago Grbiniček, Stjepan Vugriniček, Ivica Krpan, Mladen Perećak, Martin Vujanić, Igor Adam, Mario Vujanić, Siniša Špišić, Mladen Pavek, Mario Matošin, Ivica Šetek, Željko Sačerić, Vlado Pokupčić, Crnolatec Mario, Zoran Vujanić, Vlado Konječić…

Godinama, pod okriljem Hrvatskog rukometnog Saveza, klub se je uspješno natjecao unutar županijskih i međužupanijskih liga.

Osamdesetih godina osnovana je i ženska ekipa koja je također uspješno nastupala u takmičenjima.Evo nekih imena iz tadašnje ekipe: Katica Fratrić, Višnja Penezić, Mirjana Perećak, Slavica Grbiniček, Tanja Vugriniček, Vesna Lehman, Sanja Lehman, Andreja Stupljanec, Jadranka Janjanin, Jasenka Fabijanić, Vesna Radinić, Vesna Krčelić,…

Devedesete godine donose stabilnost rezultata muške seniorske ekipe te gotovo svakogodišnju borbu za vrh tablice ili ulazak u viši stupanj natjecanja. Također donose i iskorak izvan granica domovine budući da klub odigrava mnoge utakmice i turnire sa ekipama iz Italije i Njemačke. Godine 1997 mijenja se ime kluba, u skladu sa glavnim sponzorom, u R.K. «Jamnica» Pisarovina.

Najveći rezultatski uspjeh klub ostvaruje 2001.godine plasmanom u 3. Hrvatsku rukometnu ligu. Dovođenjem trenera Dražena Badžeka i nekolicine novih igrača postojeća ekipa na čelu sa agilnim predsjednikom kluba Ivicom Krpanom uspješno igra slijedećih nekoliko godina u ovoj jakoj konkurenciji.

Klub i igrači u to vrijeme prerastaju uvjete u kojima su djelovali prijašnjih godina te zbog potrebe odigravanja utakmica u dvorani «krstare» dvoranama Zagreba i okolice. Treniraju u ponoćnim satima, utakmice igraju na «domaćim» terenima u Podsusedu, Jastrebarskom i sl.

Takvo, za mnoge domaće dečke, teško održivo stanje dovodi do prestanka sudjelovanja kluba u natjecanju od 01.12.2003. godine.

Novo poglavlje u pisarovačkoj rukometnoj priči otvara se izgradnjom školske sportske dvorane 11. studenoga 2005. godine.

Duh rukometa ponovno živi i na inicijativu predsjednika Zajednice sportskih udruga općine Pisarovina Ivice Krpana, bivši igrači Zoran Pavletić i Zoran Vujanić počinju sa okupljanjem rukometne mladeži u Pisarovini.

U to vrijeme, veliku ekspanziju doživljava nogometni klub koji okuplja gotovo sve dječake pa se stoga ciljano kreće u projekt rukometnog kluba kroz rad sa djevojčicama.

Na sjednici Skupštine kluba održanoj 27.01. 2006. god. izabrana je nova uprava kluba, a za novog predsjednika izabran je Igor Krpan.

Početak je naravno bio težak ali danas nakon tri godine rada klub u natjecanju ima žensku seniorsku ekipu, djevojčice '96 godište, mlađe kadetkinje '94 god., dječake mlađe kadete '94 god. te djevojčice i dječake '98 i mlađih godišta (mini rukomet).

Za stručni rad brinu se školovani treneri: Petra Gumbarević (studentica fakulteta za fizičku kulturu), Zoran Pašić (trener rukometa), Mario Crnolatec (profesor TZK i viši trener), Ivica Žunec (trener rukometa) i Zoran Vujanić (trener rukometa).

Svake godine klub tradicionalno organizira i Memorijalni rukometni turnir u znak sjećanja na pokojnog osnivača kluba Zlatka Pičmana-Bracu na kome se posljednjih godina okupljaju bivši igrači, danas već veterani, sa svojim dugogodišnjim protivnicima i sportskim prijateljima.

Posljednjih godina, klub organizira i turnir mlađih dobnih kategorija.

Kao ciljevi u budućnosti nameću se želje za održavanjem seniorske ženske ekipe na okupu kroz kvalitetan rad u mlađim dobnim kategorijama te širenje rada sa dječacima na više dobnih skupina što bi dovelo kroz nekoliko godina do formiranja seniorske muške ekipe.

MISIJA RK JAMNICA

Omogućiti organizirano treniranje i igranje rukometa svim stanovnicima Općine Pisarovina, od najmlađih osnovnoškolskih uzrasta do najstarijih veterana.

VIZIJA RK JAMNICA

Iz godine u godine stvarati što kvalitetnije rukometne ekipe sa što većim brojem mladih rukometašica i rukometaša pod nadzorom stručnih trenera.

UPRAVA KLUBA

Predsjednik: Zoran Pavletić

Podpredsjednik: Darko Vujanić

Tajnik: Zoran Vujanić

Izvršni odbor: Zoran Pavletić, Zoran Vujanić, Darko Vujanić, Mladen Pavek, Mika Šajnović, Nikola Panijan, Mario Crnolatec

Nadzorni odbor: Tomo Kovačić, Vlado Pokupčić, Željko Zmajlović

Časni sud: Igor Krpan, Damir Milatović, Stjepan Potesak

 

EKIPE

ŽENSKI RUKOMET

  1. Seniorska ekipa– Mateja Soltan, Mihaela Zmajlović, Mihaela Panijan, Katarina Vujanić, Tea Panijan, Veronika Markulin,  Petra Gumbarević, Klara Gumbarević, Vlatka Panijan, Katarina Barać, Ana Markulin, Valentina Britvec

Trener: Mario Crnolatec

Rang natjecanja: Međužupanijska liga

  1. Djevojčice 1998. godište i mlađe

Trener: Zoran Pašić

Rang natjecanja: Međužupanijska liga

  1. Dječaci 1998. godište i mlađi

Trener: Zoran Vujanić

Rang natjecanja: Međužupanijska liga

  1. Mini rukometaši/ce 2000. godište i mlađi/e

Trenerica: Petra Gumbarević

Rang natjecanja: Međužupanijska liga mini rukomet

  1. Mlađi kadeti 1994. godište i mlađi

Trener: Ivica Žunec

Rang natjecanja: Međužupanijska liga

  1. Veteranska ekipa