Rukometni klub “Jamnica”

Zagrebačka 12
10 451 PISAROVINA

e-mail adresa: rkjamnica@gmail.com
web adresa: www.rkjamnica.hr

OIB: 44518400219
MB: 3196291
IBAN: HR3423600001101873586

Predsjednik: Zoran Pavletić
Zamjenik predsjednika: Tomislav Vlahek
Sportski direktor: Srđan Vučićević
Tajnik: Zoran Vujanić
Izvršni odbor: Zoran Pavletić, Tomislav Vlahek,  Zoran Vujanić, Dominik Špišić, Mario Crnolatec
Nadzorni odbor: Igor Krpan, Gordana Špišić, Marica Šetek
Časni sud: Mario Vujanić, Petra Klasić, Josip Pavek
Likvidator: Ivica Krpan

 

EKIPE:

Djevojčice i dječaci godišta 2013 i mlađi (mini rukomet)

Rang natjecanja: međužupanijska liga


Djevojčice godišta 2012 i mlađe

Rang natjecanja: MŽL U11


Seniorska ženska ekipa

Rang natjecanja: 2.HRL Zapad


 

Rukometni klub "Jamnica" Pisarovina poziva svu djecu (dječake i djevojčice) u dobi od 5-14 god. starosti na upis u klub.

Upisati se možete on line na našoj web stranici ili osobno dolaskom na neki od treninga u ŠS dvorani Pisarovina.

Treninzi se održavaju u popodnevnim terminima u ŠSD Pisarovina pod vodstvom educiranih trenera i voditelja grupa.

 

POVIJEST KLUBA:

Godine 1972 osnovan je prvi rukometni klub u Pisarovini pod imenom R.K. «Jamnička Kiselica».

Utemeljitelj kluba bio je u to vrijeme profesor tjelesnog odgoja u osnovnoj školi, veliki zaljubljenik u sport, gospodin Zlatko Pičman.

 

Svojim velikim entuzijazmom, elanom i ljubavlju prema rukometu zarazio je mlade naraštaje u Pisarovini.

Od tad, klub djeluje već dugi niz godina.

Kroz klub prošlo je u tim godinama stotine mladih igrača i djelatnika iz Pisarovine, okolice i šire.Nabrojiti sve, a ne zaboraviti nekoga je teško ali evo nekih od mnoštva igrača i funkcionera kluba: Branko Vujanić, Mika Šajnović, Mirko Keleš, Ivan Krčelić, Drago Soltan, Mladen Vugriniček, Ivica Vračević, Branko Soltan, Stjepan Soltan, Ivica Žunec, Mirko Žunec, Mladen Žunec, Igor Krpan, Željko Krpan, Nedjeljko Rupa, Zoran Pavletić, Drago Grbiniček, Stjepan Vugriniček, Ivica Krpan, Mladen Perećak, Martin Vujanić, Igor Adam, Mario Vujanić, Siniša Špišić, Mladen Pavek, Mario Matošin, Ivica Šetek, Željko Sačerić, Vlado Pokupčić, Crnolatec Mario, Zoran Vujanić, Vlado Konječić…

Godinama, pod okriljem Hrvatskog rukometnog Saveza, klub se je uspješno natjecao unutar županijskih i međužupanijskih liga.

Osamdesetih godina osnovana je i ženska ekipa koja je također uspješno nastupala u takmičenjima.Evo nekih imena iz tadašnje ekipe: Katica Fratrić, Višnja Penezić, Mirjana Perećak, Slavica Grbiniček, Tanja Vugriniček, Vesna Lehman, Sanja Lehman, Andreja Stupljanec, Jadranka Janjanin, Jasenka Fabijanić, Vesna Radinić, Vesna Krčelić,…

Devedesete godine donose stabilnost rezultata muške seniorske ekipe te gotovo svakogodišnju borbu za vrh tablice ili ulazak u viši stupanj natjecanja. Također donose i iskorak izvan granica domovine budući da klub odigrava mnoge utakmice i turnire sa ekipama iz Italije i Njemačke. Godine 1997 mijenja se ime kluba, u skladu sa glavnim sponzorom, u R.K. «Jamnica» Pisarovina.

Najveći rezultatski uspjeh u to vrijeme klub ostvaruje 2001.godine plasmanom u 3. Hrvatsku rukometnu ligu. Dovođenjem trenera Dražena Badžeka i nekolicine novih igrača postojeća ekipa na čelu sa agilnim predsjednikom kluba Ivicom Krpanom uspješno igra slijedećih nekoliko godina u ovoj jakoj konkurenciji.

Klub i igrači u to vrijeme prerastaju uvjete u kojima su djelovali prijašnjih godina te zbog potrebe odigravanja utakmica u dvorani «krstare» dvoranama Zagreba i okolice. Treniraju u ponoćnim satima, utakmice igraju na «domaćim» terenima u Podsusedu, Jastrebarskom i sl.

Takvo, za mnoge domaće dečke, teško održivo stanje dovodi do prestanka sudjelovanja kluba u natjecanju od 01.12.2003. godine.

Novo poglavlje u pisarovačkoj rukometnoj priči otvara se izgradnjom školske sportske dvorane 11. studenoga 2005. godine.

Duh rukometa ponovno živi i na inicijativu predsjednika Zajednice sportskih udruga općine Pisarovina Ivice Krpana, bivši igrači Zoran Pavletić i Zoran Vujanić počinju sa okupljanjem rukometne mladeži u Pisarovini.

U to vrijeme, veliku ekspanziju doživljava nogometni klub koji okuplja gotovo sve dječake pa se stoga ciljano kreće u projekt rukometnog kluba kroz rad sa djevojčicama.

Na sjednici Skupštine kluba održanoj 27.01. 2006. god. izabrana je nova uprava kluba, a za novog predsjednika izabran je Igor Krpan koji se na toj funkciji zadržava kratko te zbog prezauzetosti na poslu odstupa sa mjesta predsjednika na izvanrednoj sjednici kluba 18.05.2007. godine.

Na mjesto predsjednika kluba dolazi tada dugogodišnji igrač kluba Zoran Pavletić koji donosi stabilnost u vođenju kluba kroz dugi niz godina.

 

Novi početak tih godina je naravno bio težak ali nakon tri godine rada klub je u natjecanju imao žensku seniorsku ekipu te nekoliko ekipa mlađih godišta dječaka i djevojčica uključenih u redovita natjecanja županijskog rukometnog središta.

Povratkom 2014-te godine u klub profesora Maria Crnolateca, bivšeg igrača kluba, ovaj put u funkciji trenera ekipe dječaka rođenih 2002 godine, klub ostvaruje s tom ekipom zapažen rezultat tj. plasman u 1. HRL za to godište u sezoni 2014/15.

Muška seniorska ekipa također je uz puno truda okupljena te je nastupala uspješno u Međužupanijskoj rukometnoj ligi i u 3.HRL iz koje je zbog problema u financiranju bila primorana u jesen 2016 godine istupiti .

Klub je 2017.godine primio Nagradu za zaslužni sportski kolektiv od Zagrebačke županije.

Od tada pa do danas kroz klub su prošle mnoge generacije dječaka i djevojčica iz općine Pisarovina pa i šire. Za stručni rad brinuli su se svih ovih godina mnogi  školovani treneri i njihovi suradnici počevši od domaćih rukometnih trenera (Zoran Vujanić, Mario Crnolatec, Ivica Žunec, Zoran Pavletić, Branko Vujanić, Miko Šajnović ) preko trenera iz drugih sredina (Zoran Pašić, Damir Ilić, Tomislav Lauš…) do najpoznatijih hrvatskih rukometnih trenera kao što je npr. Nenad Šoštarić (kroz suradnju sa Akademijom rukometa Boris Dvoršek u razdoblju od listopada 2015 do početka 2017 godine). Uz školovani trenerski kadar iz kluba su ponikle i mnoge mlade snage te učestvovale u radu sa najmlađima (Petra Gumbarević, Katarina Vujanić, Klara Gumbarević, Marta Zmajlović, Mihaela Zmajlović…) te su svaka u svome vremenu doprinijele razvoju kluba.

Klub tradicionalno organizira i Memorijalni rukometni turnir u znak sjećanja na pokojnog osnivača kluba Zlatka Pičmana-Bracu na kome se okupljaju bivši igrači, danas već veterani, sa svojim dugogodišnjim protivnicima i sportskim prijateljima.

Od 2013 g. klub tradicionalno organizira i međunarodni turnir u mini rukometu koji slovi za jedan od najvećih te vrste u Hrvatskoj. Rezultati najmlađih u periodu od 2006-2020 godine nadilaze okvire našeg kluba budući se na mnogim turnirima mini rukometa naše ekipe dječaka i djevojčica penju na pobjednička postolja te podižu pehare pobjednika u međunarodnoj konkurenciji. „Zvoni“ nekoliko iznimnih rezultata kao npr.osvajanje 1.mjesta dječaka rođenih 2008 i ml.u ligaškom natjecanju od 17 ekipa u sezoni 2017/18. te osvajanje 3.mjesta na neslužbenom Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu u Karlovcu 2018 godine za djevojčice rođene 2007 godine u konkurenciji 32 ekipe iz cijele Hrvatske.

Kao ciljevi u budućnosti nameću se želje za stvaranjem seniorskih ekipa kroz kvalitetan rad u mlađim dobnim kategorijama te širenje rada sa mladima na više dobnih skupina što bi dovelo kroz nekoliko godina do široke baze rukometne mladeži u Pisarovini.

MISIJA RK JAMNICA

Omogućiti organizirano treniranje i igranje rukometa svim stanovnicima Općine Pisarovina, od najmlađih osnovnoškolskih uzrasta do najstarijih veterana.

VIZIJA RK JAMNICA

Iz godine u godine stvarati što kvalitetnije rukometne ekipe sa što većim brojem mladih rukometašica i rukometaša pod nadzorom stručnih trenera.