Novosti

Oduševili norveške investitore: Nagrađivani startup iz Pisarovine u Oslu među Top 20

06.05.2019.

 

Mobile Vehicle Technology (MVT Solutions), nagrađivani hrvatski startup iz Pisarovine koji se bavi razvojem interneta stvari (IoT), u dalekoj Skandinaviji izabran je među 20 najboljih start-upova u sklopu Nordic Angel Program-a koji je direktno podržan od zajednice poslovnih anđela Norveške.

Riječ je o startup-u kojega je osnovao Ivan Golubić iz Pisarovine, a u proteklih nekoliko godina MVT Solutions javnosti je poznat po tehnološkom rješenju Flow, prometnom sustavu za optimizaciju gužvi koji je u međuvremenu prerastao u platformu za razvoj IoT proizvoda.

Mladi Golubić (23) već je u nekoliko navrata punio novinske stupce, a o njemu smo pisali i kada je na Međunarodnom sajmu inovacija iENA 2017 održanom u Nurnbergu svojim izumom jedinstvenog električnog bicikla Grunner X oduševio svijet tehnologije i osvojio zlatnu medalju.

Nakon nekoliko uspješnica, poput pobjede na hrvatskom izdanju PowerUp natjecanja 2018. godine i odabirom za najbolji IoT startup ovog djela Europe, stigla je još jedna prestižna titula, a odabirom u top 20 startup-ova, između čak 150 drugih poslovnih rješenja, MVT je u direktnoj konkurenciji i ima priliku dobiti direktnu investiciju poslovnih anđela u Oslu.

Foto: Ivan Golubić i ambasador Hrvoje Marušić

-Sam posjet Oslu otvara nam mnoga vrata, a ostvareni kontakti će svakako pomoći u ostvarenju naših ciljeva. Približavanje skandinavskim državama i njihovim distributerima glavni je cilj. IoT platforma koju smo razvili, pobudila je velik interes norveških startupa, ali i investitora – izjavio je osnivač MVT Solutions-a, Ivan Golubić.

Kako su dalje rekli iz startup-a, posjet Oslu nije bio namijenjen samo sastancima s investitorima i poduzetnicima, već je održan i sastanak s hrvatskim ambasadorom u Norveškoj, gospodinom Hrvojem Marušićem. Povezivanje hrvatskih startupa s norveškim tvrtkama i investitorima zajednički je cilj. Na sastanku su dotaknute razne teme, od poduzetničke klime u hrvatskoj do poslovnih ideja koje će zasigurno otvoriti vrata hrvatskim poslovnim rješenjima na Norveškom tržištu, ali i Norveškim investitorima prema hrvatskim rješenjima.

MVT Solutions trenutno u proizvodnji ima prvu probnu seriju od 30 modula koji će biti isporučeni distributerima u narednih nekoliko mjeseci, a otvaranje skandinavskog tržišta očekuje se krajem 2019. godine.

JUDO KLUB PISAROVINA poziva dječake i djevojčice starosti od 6 godina nadalje da nam se pridruže na treninzima i postanu dio uspješnog judo teama .
Treninzi se održavaju u sportskoj dvorani OŠ „Vladimir Nazor „Pisarovina , svaki utorak i četvrtak od 18:00.
Kontakt : Željko 091 455 1093

 

5 days ago

Općina Pisarovina

Zagrebačka županija i Grad Zagreb i ove godine organiziraju, sedamnaesti put zaredom, izložbeno-prodajnu manifestaciju „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ koja će se održati 19. i 20. listopada 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
Pozivamo sve zainteresirane izlagače s područja Zagrebačke županije i Grada Zagreba koji se žele besplatno predstaviti sa svojim proizvodima na sajmu da se prijave najkasnije do 1. listopada 2019. godine ispunjavanjem prijavnog obrasca koja se nalazi ovdje.

Ispunjene prijavnice se mogu poslati e-mailom na: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr, poštom na: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili putem faxa na: 01/ 6009-474.

Broj izlagačkih mjesta je ograničen te će se poštivati redoslijed prijave.
Inače, Dani hrane organiziraju se povodom Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada).

Izvor: Zagrebačka županija

S poštovanjem,
Udruženje obrtnika Jastrebarsko
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Mario Lazić

1 week ago

Općina Pisarovina

Pozivamo vas na druženje u Zavičajni muzej Donja Kupčina povodom obilježavanja Dana roda na manifestaciju "Rodino ljeto u Kupčini" 22.rujna 2019., nedjelja.
Program:
14:00h Program namijenjen djeci
Predavanje o rodama
Radionica izrade gnijezda za rode
Radionica izrade roda u različitim tehnikama
Igra „Potraga za rodinim jajima“
18:00h Besplatno razgledavanje Zavičajnog muzeja Donja Kupčina
Izložba fotografija o rodama
Izložba slika s likovne kolonije „Rodino ljeto u Kupčini“ 2018. godine
Predstavljanje tradicijskog stola i degustacija domaćih proizvoda
Nastup KUD-a Svete Jane
19:00h Predstava „Oko jedne hiže“ kazališta Škrabe
... See MoreSee Less

Pozivamo vas na druženje u Zavičajni muzej Donja Kupčina povodom obilježavanja Dana roda na manifestaciju Rodino ljeto u Kupčini 22.rujna 2019., nedjelja.
Program:
14:00h Program namijenjen djeci
Predavanje o rodama
Radionica izrade gnijezda za rode
Radionica izrade roda u različitim tehnikama
Igra „Potraga za rodinim jajima“
18:00h Besplatno razgledavanje Zavičajnog muzeja Donja Kupčina
Izložba fotografija o rodama
Izložba slika s likovne kolonije „Rodino ljeto u Kupčini“ 2018. godine
Predstavljanje tradicijskog stola i degustacija domaćih proizvoda
Nastup KUD-a Svete Jane
19:00h Predstava „Oko jedne hiže“ kazališta ŠkrabeImage attachment

3 weeks ago

Općina Pisarovina

Za vrijeme Dana piva na ŠRC Korana u Karlovcu biti će brojna predavanja na aktualne teme namijenjena poduzetnicima. Organizatori pozivaju sve zainteresirane. Teme su na plakatu.
Parkiranje na ŠRC Korana je cijelo vrijeme besplatno.
... See MoreSee Less

Za vrijeme Dana piva na ŠRC Korana u Karlovcu biti će brojna predavanja na aktualne teme namijenjena poduzetnicima. Organizatori pozivaju sve zainteresirane. Teme su na plakatu.
Parkiranje na ŠRC Korana je cijelo vrijeme besplatno.

1 month ago

Općina Pisarovina

Upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Vojno-redarstvene akcije Oluja te vas pozivamo da s ponosom istaknemo hrvatske zastave.
Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za Domovinu.
Načelnik Tomo Kovačić i Općinsko vijeće Pisarovine
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Bravo! 🇭🇷

Nadam se da ni jedna kuća u nasoj općini neće biti bez zastave

2 months ago

Općina Pisarovina

Proštenje Sv. Marija Magdalena u D. Kupčini ... See MoreSee Less

Proštenje Sv. Marija Magdalena u D. Kupčini

2 months ago

Općina Pisarovina

Proštenje Sv. Ana u Bratini ... See MoreSee Less

Proštenje Sv. Ana u Bratini

 

Comment on Facebook

ShowBand Havana najjači ste!

2 months ago

Općina Pisarovina

Rukometni klub Jamnica iz Pisarovine natjecateljsku godinu 2018/19. zaokružio s dva je velika događaja: organizacijom 7.međunarodnog turnira u mini rukometu "Pisarovina 2019" i odlaskom na veliki međunarodni turnir u Sand in Taufers u Italiji.
"Pisarovina 2019" je sad već tradicionalni turnir za mlađe dobne kategorije koji je ove godine doživio svoje sedmo izdanje te je u Pisarovini 25.svibnja 2019. godine okupio 43 ekipe dječaka i djevojčica u konkurenciji 2008, 2009 i 2010 godišta. U školskoj sportskoj dvorani u Pisarovini okupilo se tako preko 500-tinjak igrača/ica i veliki broj njihovih roditelja, prijatelja i navijača.
Nakon odigranih 107 utakmica najbolji su nagrađeni nagradama organizatora.
U konkurenciji dječaka rođenih 2008 godine 1.mjesto osvojio je RK PPD Zagreb, 2.mjesto RŠK Karlovac, a 3.mjesto RK Zabok.
U konkurenciji dječaka 2009 godišta: 1.mjesto RK Gospić, 2.mjesto RK PPD Zagreb i 3.mjesto RŠK Karlovac.
U konkurenciji dječaci 2010 godište: 1.RŠK Karlovac, 2.RK Ivančica Ivanec, 3. RK Dubrava Zagreb.
U konkurenciji djevojčica rođenih 2008 godine 1.mjesto osvojila je RK Jamnica, 2.mjesto ŽRK Bistra i 3.mjesto ŽRK Vrbovsko.
U konkurenciji djevojčica 2009 godište: 1.ŽRK Lokomotiva, 2.RK Gospić i 3.RK Jamnica.
U konkurenciji djevojčica 2010 godište: 1.mjesto ŽRK Lokomotiva, 2.ŽRK Knežopoljka (BIH) i 3.ŽRK Udarnik Kurilovec.
Osim već navedenih klubova na turniru su sudjelovali još i RK Bedekovčina, RŠ Vučići Zagreb, RK Zagorec Krapina, HRK Gorica, RK Pavleki Zagreb, RK Viro Virovitica, RK Metalac Zagreb, RK Garešnica, ŽRK Zelina, RK Zaprešić i RK Mladost 09 Samobor.

34.HB CUP Sudtirol Summer Cup jedan je od najvećih turnira za mlađe dobne kategorije na kome je ove godine od 05-07.srpnja 2019. godine pored 140 prijavljenih ekipa iz 7 zemalja sudjelovao i rukometni klub Jamnica sa svojim mladim igračima podijeljenima u ekipe dječaka i djevojčica rođenih 2006 godine i mlađi. Na sjeveru Italije, u pokrajini južni Tirol ove godine mladi rukometaši su svojim odličnim igrama na najbolji način promovirali Pisarovinu i svoj klub. Dječaci su izborili polufinale osvojivši uvjerljivo grupu s četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom.Na kraju osvojili su 4.mjesto u konkurenciji 18 ekipa iz Njemačke, Italije, Austrije i Hrvatske. Djevojčice su stale korak do polufinala budući su nakon jednog poraza i četiri pobjede u nizu izgubile u odlučujućoj utakmici od domaćina SSV Taufers.U njihovoj konkurenciji nastupilo je 14.ekipa te su na kraju zauzele odlično 5. mjesto.

Sudjelovanjem na ovom turniru u Italiji, RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone. Nakon zasluženog ljetnog odmora početkom rujna krećemo sa novim rukometnim „avanturama“ u Pisarovini.
Ovim putem pozivamo sve djevojčice i dječake zainteresirane za treniranjem i igranjem rukometa da se uključe u našu uspješnu rukometnu priču.
... See MoreSee Less

2 months ago

Općina Pisarovina

Kupske večeri 2019. protekle su u lijepom druženju za cijelu obitelj sa sportskim događanjima, rekreacijom i zabavom.
Da će Kupske večeri proteći uz odličnu svirku pokazali su u petak TS Colapis i TS Begini.
U subotu već u jutarnjim satima započele su sportske aktivnosti. Savez športskih ribolovnih udruga općine Pisarovina organizirao je Kupe rijeke Kupe. Od četiri ribolovna društva najbolji rezultat je ostvarilo ŠRD Draganić, te Ozalj, KŠR Korana i ŠRD Lijevo Sredičko.
U atletskoj utrci Memorijal Julije Boroša - Jumbo na 11 km najbrži je bio Ivan Maletić s rezultatom 41:54, a u ženskoj kategoriji najbrža je bila Štefica Bubnjarić s vremenom 55:33 minute. Rezultati ostalih natjecatelja mogu se vidjeti na linku: www.stotinka.hr/hrv/utrka/2986/ukupni_poredak
U veslačkoj utrci (grado)načelnika u oštroj konkurenciji pobijedila je Općina Pisarovina, a druga ekipa je bila iz Bosanske Krupe te treća iz Lasinje, a malo duže je trebalo do cilja ekipi iz Jaske, Orla, Stupnika te iz Klinča Sela.
U zabavnom dijelu nastupila je grupa Pandora i Miroslav Škoro koji je okupio brojne ljubitelje svojih pjesama.
Nedjelja je također bila popunjena sportskim i gastro natjecanjima. ŠRD „Smuđ“ Donja Kupčina organizirao je 1. Kup rijeke Kupe kadeta. Održana je veslačka utrka koja je ove godine bila posebno zanimljiva jer je bilo ukupno devet ekipa s odličnim rezultatima. Dužinu staze od 1 km odveslali su braća Mihovil i Martin Braim za 6:53 minute, a iza njih su po rezultatu Marko Braim i Nikola Panijan sa 7:02 te Petar Vrančić i Mladen Čačković, 7:17. U natjecanju u potezanju užeta sudjelovale se četiri ekipe iz Pisarovine i jedna iz Lasinje, a najjača je bila iz Donje Kupčine, zatim iz Lučelnice i Mješovita ekipa. Cijelo popodne odvijala se pračkijada u kojoj su uživali i djeca i odrasli.
U kulinarskom dijelu natjecala su se lovačka društva iz Bratine, Jamnice Pisarovinske, Donje Kupčine i Gorica Jamničke i tim redoslijedom ih je ocijenio stručni žiri: Ivan Krčelić, Igor Rubeša i Tihomir Stepić.
Slijedio je nastup kulturno umjetničkih društava „Sv. Ana“, Odranski Obrež, „Stijena“ Cazin i LIS „Plješevica“ te grupe „Mystic“.
Osim sportskim rezultatima, Pisarovina se predstavila Kiseličkim sajmom sa svojim proizvodima OPG-a, obrta i rukotvorina uz goste iz susjednih mjesta. Željko Lulić je izložio traktore oldtimere iz svoje bogate zbirke.
Organizatori TZ općine Pisarovina i Općina Pisarovina zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji i sudjelovali u događanjima te doprinijeli promociji Pisarovine.
Sponzor: Kraš.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Bilo kuda Brko svuda

Ivan Ivek Bućan nemre se Brko sakrit ni da hoce...

2 months ago

Općina Pisarovina

#KUPSKE_VEČERI_2019
#DRUGI_DAN
#MIROSLAV_ŠKORO
#GRUPA_PANDORA
... See MoreSee Less

2 months ago

Općina Pisarovina

#Kupske_večeri
#prvi_dan
#TS_Colapis
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Dali ce veceras pjevati Skoro ??

2 months ago

Općina Pisarovina

#Kupske_večeri_2019
#prvi_dan
#Begini
... See MoreSee Less

2 months ago

Općina Pisarovina

Sve je spremno za Kupske večeri ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Pozdrav,kaj vele za vrijeme u subotu navečer,jel Škoro dolazi?

Dal bude Skoro veceras na Kupskim ??

Damir

Nenad Lazić

Lina Ožegović

+ View more comments

2 months ago

Općina Pisarovina

Kupske večeri
MALONOGOMETNI TURNIR MJESNIH ODBORA OPĆINE PISAROVINA, KUPSKE VEČERI 2019.

RASPORED UTAKMICA PO SKUPINAMA

SKUPINA A SKUPINA B
A1 D. KUPČINA 1 B1 L. SREDIČKO/G. POKUPSKI
A2 PISAROVINA B2 D. KUPČINA 2
A3 BRATINA B3 SELSKO BRDO/DVORANJCI
A4 LUČELNICA 1 B4 LUČELNICA 2

SUBOTA 14.07.2019.g.
13 30 D. KUPČINA 1 BRATINA
14 00 L. SREDIČKO/G. POKUPSKI - S. BRDO/ DVORANJCI
14 30 PISAROVINA LUČELNICA 1
15 00 D. KUPČINA 2 LUČELNICA 2
15 30 PISAROVINA BRATINA
16 00 D. KUPČINA 2 S. BRDO/DVORANJCI
16 30 D. KUPČINA 1 LUČELNICA 1
17 00 L. SREDIČKO/G. POKUPSKI LUČELNICA 2
17 30 D. KUPČINA 1 PISAROVINA
18 00 L. SREDIČKO /G. POKUPSKI D. KUPČINA 2
18 30 BRATINA LUČELNICA 1
19 00 S. BRDO/DVORANJCI LUČELNICA 2

NEDJELJA 15.07.2919.g.
15 30 POLUFINALA A1 - B2
16 00 POLUFINALA B1 - A2
16 30 PRSTIĆI
17 00 LIMAČI
17 30 ML. PIONIRI
18 00 TREĆE MJESTO - PENALI
18 30 FINALE
... See MoreSee Less

Kupske večeri
MALONOGOMETNI TURNIR MJESNIH ODBORA OPĆINE PISAROVINA, KUPSKE VEČERI 2019. 
 
RASPORED UTAKMICA PO SKUPINAMA 
 
SKUPINA A    SKUPINA B 
A1 D. KUPČINA 1    B1 L. SREDIČKO/G. POKUPSKI
A2 PISAROVINA     B2 D. KUPČINA 2
A3 BRATINA        B3  SELSKO BRDO/DVORANJCI
A4 LUČELNICA 1     B4 LUČELNICA 2
 
SUBOTA 14.07.2019.g. 
13 30 D. KUPČINA 1 BRATINA
14 00 L. SREDIČKO/G. POKUPSKI - S. BRDO/ DVORANJCI
14 30 PISAROVINA LUČELNICA 1
15 00 D. KUPČINA 2 LUČELNICA 2
15 30 PISAROVINA BRATINA
16 00 D. KUPČINA 2 S. BRDO/DVORANJCI
16 30 D. KUPČINA 1 LUČELNICA 1
17 00 L. SREDIČKO/G. POKUPSKI LUČELNICA 2
17 30 D. KUPČINA 1 PISAROVINA
18 00 L. SREDIČKO /G. POKUPSKI D. KUPČINA 2
18 30 BRATINA LUČELNICA 1
19 00 S. BRDO/DVORANJCI LUČELNICA 2
 
NEDJELJA 15.07.2919.g. 
15 30 POLUFINALA A1 - B2 
16 00 POLUFINALA B1 - A2 
16 30 PRSTIĆI 
17 00 LIMAČI 
17 30 ML. PIONIRI 
18 00 TREĆE MJESTO - PENALI 
18 30 FINALE

 

Comment on Facebook

Subota je 13.07 Nedjelja 14.07

2 months ago

Općina Pisarovina

Turistička zajednica općine Pisarovina predstavila se sa svojom ekipom na roštiljadi na Danu Zagrebačke županije u Dugom Selu. ... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

KUPSKE VEČERI
12. – 14. srpnja 2019.
Na rijeci Kupi, Kupska bb, PISAROVINA

PETAK

21h – TS „COLAPIS"
22h - TS „BEGINI“

SUBOTA
9h - RIBIČKO NATJECANJE - KUP RIJEKE KUPE, natjecateljska staza Jamnička Kiselica, dodjela nagrada od 13h
Organizator: SŠRU općine Pisarovina
10h - ATLETSKA UTRKA – MEMORIJAL „JULIJE BOROŠA-JUMBO“, start utrke: Trg S. Radića Pisarovina, cilj: Kupska bb, dužina 11 km (Pisarovina-Dvoranci-Selsko Brdo-G. Pokupski- Kupska bb), dodjela medalja na prostoru Kupskih večeri oko 12 sati
prijave: e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr
Kotizacija: 40 kn - do 10.7.2019., 50 kn - od 11. 7. do 13.7. 2019.
Nagrade: majice, medalje, obrok, osvježenje
za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji: pehari, bonovi i nagrade donatora.

13h – MALONOGOMETNI TURNIR mjesnih odbora Općine Pisarovina, organizator: Zajednica športskih udruga općine Pisarovina
18h – MEĐUNARODNA VESLAČKA UTRKA (GRADO)NAČELNIKA NA KUPI (start: kanal Velika, cilj: kod mosta)
19.30h – PREZENTACIJA VATROGASNE OPREME I VOZILA, organizator: VZO Pisarovina
21h – GRUPA „PANDORA“
I MIROSLAV ŠKORO

NEDJELJA
9h – 1. KADETSKI KUP RIJEKE KUPE, staza Lasinja kod mosta, organizator SŠRU općine Pisarovina
14h – GAĐANJE PRAĆKOM, pored nogometnog igrališta
14h – MALONOGOMETNI TURNIR, organizator: Zajednica športskih udruga općine Pisarovina
15h – početak KUHANJA SRNEĆEG PAPRIKAŠA – kuhaju lovačka društva općine Pisarovina: „Vepar“ iz Jamnice Pisarovinske, „Šljuka“ iz Donje Kupčine, „Srnjak“ iz Bratine i „Šljuka“ iz Velike Jamničke
15 h – BESPLATNO MJERENJE ŠEĆERA U KRVI, štand udruge Sv. Martin Pisarovina
17h - OTVORENA VESLAČKA UTRKA NA KUPI – veslanje u paru u drvenim čamcima, start: kod kanala Velika, cilj: kod mosta; nagrade: medalje, majica, bon za 1 piće
prijave do 12.7., na tel. 098 492 878 ili e-mail: mihovil.braim@pisarovina.hr
17h - MALONOGOMETNE UTAKMICE PRSTIĆA, LIMAČA I MALIH PIONIRA S GOSTIMA IZ LASINJE,
19h – FINALE MALONOGOMETNOG TURNIRA
19h - OCJENJIVANJE SRNEĆEG PAPRIKAŠA
19.30h - NATJECANJE U POTEZANJU UŽETA, mogu se prijaviti grupe od 8 ljudi (mjesni odbori, udruge, i dr.), na tel. 098 228 451 (Stjepan Čačković), potezanje užeta će biti kod nogometnog igrališta
Nagrade: bon za piće, medalje za pobjednike
20h - proglašenje pobjednika i dodjela medalja natjecateljima u potezanju užeta, veslačke utrke, malonogometnog turnira i lovcima i priznanja za vlasnika najstarijeg traktora
20.30h - KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM – nastupaju: KUD-ovi: „Stijena“ Cazin, LIS „Plješevica“, „Sveta Ana“ Odranski Obrež i gosti, voditelj Damir Valent

21.30h – grupa MYSTIC

ATRAKCIJA:
Petak – subota – nedjelja
Zabavni park za djecu
Od 16 h jahanje na konjima – 20 kn, poniji - 30 kn
Konjička udruga dragovoljaca domovinskog rata „Pokuplje“, tel. 091 601 8781

Subota i nedjelja
PREZENTACIJA TRAKTORA OLDTIMERA, prijave vlasnika traktora na tel: 0994095514, priznanje vlasniku za najstariji traktor u voznom stanju
Od 14h - KISELIČKI SAJAM – štandovi s domaćim proizvodima i rukotvorinama
Od 14h - VOŽNJA GLISEROM PO KUPI, za 8 ljudi, cijena karte po osobi: 20 kn - odrasli, 10 kn – djeca,: 50 kn - obiteljska karta
ukrcaj: Kupska ulica, vožnja svakih 20 minuta odnosno dok se ne popuni gliser,
karte se mogu kupiti na štandu nasuprot zabavnog parka

GASTRO PONUDA srneći paprikaš - nedjelja
Info: www.pisarovina.hr Organizatori: TZ općine Pisarovina, Općina Pisarovina, obrt „TENT“
Pokrovitelj: Zagrebačka županija
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Katarina Vujanic idemo? 😁

Kristijan Blažinić idemo na kupske da Dora jaše konja

Ruzica Jusinski 😪😪

3 months ago

Općina Pisarovina

Malonogometna liga Vukomeričkih gorica, Lučelnica 30.6.2019. od 15.30h ... See MoreSee Less

Malonogometna liga Vukomeričkih gorica, Lučelnica 30.6.2019. od 15.30h

3 months ago

Općina Pisarovina

POZIV UDRUGAMA/OBRTIMA/OPG-ima
TZ općine Pisarovina i Općina Pisarovina organizatori su manifestacije „Kupske večeri“ koja će se održati u vremenu od 12.7. do 14.7.2019. godine. Kupske večeri se održavaju na otvorenom kraj rijeke Kupe, Kupska bb, 10451 Pisarovina. Uz zabavni program navečer u popodnevnim satima imamo razna događanja: veslačka utrka, nogometni turnir, vatrogasna natjecanja, natjecanja mjesnih odbora i dr.
Tim povodom pozivamo sve OPG-e, udruge, tradicijske obrte na sudjelovanje u prodaji svojih proizvoda na izložbeno-prodajnom Kiseličkom sajmu u sklopu „Kupskih večeri“ 13. i 14. 7. 2019., (subota i nedjelja) od 14 sati. U obzir dolaze suveniri, proizvodi tradicijskih zanata, poljoprivredni proizvodi. Sudjelovanje je besplatno. Molimo da javite ukoliko imate svoju klupu za izlaganje.
Prijave do 10.7.2019. radi osiguranja klupe (broj je ograničen) u TZO Pisarovina na:
e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel: 099 409 5514.
... See MoreSee Less

POZIV UDRUGAMA/OBRTIMA/OPG-ima
TZ općine Pisarovina i Općina Pisarovina organizatori su manifestacije „Kupske večeri“ koja će se održati u vremenu od 12.7. do 14.7.2019. godine. Kupske večeri se održavaju na otvorenom kraj rijeke Kupe, Kupska bb, 10451 Pisarovina. Uz zabavni program navečer u popodnevnim satima imamo razna događanja: veslačka utrka, nogometni turnir, vatrogasna natjecanja, natjecanja mjesnih odbora i dr.
Tim povodom pozivamo sve OPG-e, udruge, tradicijske obrte na sudjelovanje u prodaji svojih proizvoda na izložbeno-prodajnom Kiseličkom sajmu u sklopu „Kupskih večeri“ 13. i 14. 7. 2019., (subota i nedjelja) od 14 sati. U obzir dolaze suveniri, proizvodi tradicijskih zanata, poljoprivredni proizvodi. Sudjelovanje je besplatno. Molimo da javite ukoliko imate svoju klupu za izlaganje.
Prijave do 10.7.2019. radi osiguranja klupe (broj je ograničen) u TZO Pisarovina na:
e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel: 099 409 5514.

 

Comment on Facebook

Martina Plešić evo iduce godine mozemo ic👌

3 months ago

Općina Pisarovina

U sklopu Kupskih večeri koje će biti 12.-14.7.2019. najavljujemo atletsku utrku Memorijal Julije Boroša - Jumbo 13.7.2019. u 10 sati. Start je na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini, a cilj je u Kupskoj ulici (mjesto održavanja Kupskih večeri). Dužina staze je 11km. Prijave na sljedećem linku www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/986. ... See MoreSee Less

U sklopu Kupskih večeri koje će biti 12.-14.7.2019. najavljujemo atletsku utrku Memorijal Julije Boroša - Jumbo 13.7.2019. u 10 sati. Start je na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini, a cilj je u Kupskoj ulici (mjesto održavanja Kupskih večeri). Dužina staze je 11km. Prijave na sljedećem linku https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/986.Image attachment

3 months ago

Općina Pisarovina

13.6.2019., četvrtak, u 8.30 sati vas pozivamo u Turistički ured, Trg Stjepana Radića 10, Pisarovina, na otvorenje izložbe likovnih radova nastalih tijekom školske godine provođenjem međunarodnog eTwinning projekta i edukativne igre „Moja Hrvatska“. Autor likovnih radova je Jakov Pavek, učenik 6b razreda OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina.
Djeca 5. i 6. razreda pripremila su prigodan program. Organizator izložbe je OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina. Veselimo se susretu!
... See MoreSee Less

13.6.2019., četvrtak, u 8.30 sati vas pozivamo u Turistički ured, Trg Stjepana Radića 10, Pisarovina, na otvorenje izložbe likovnih radova nastalih tijekom školske godine provođenjem međunarodnog eTwinning projekta i edukativne igre „Moja Hrvatska“. Autor likovnih radova je Jakov Pavek, učenik 6b razreda OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina. 
Djeca 5. i 6. razreda pripremila su prigodan program. Organizator izložbe je OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina. Veselimo se susretu!

 

Comment on Facebook

Vauuuu, BrAVo 🤗

3 months ago

Općina Pisarovina

Poziv poljoprivrednicima na radionicu koja će se održati sutra 12.06.2019. u 19 sati u Pisarovini

leader.vallis-colapis.hr/novosti/31-radionice-o-mogucnostima-koristenja-potpora-za-3-lag-natjecaj...
... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

U sklopu akcije „Zeleni cvijet“ za izbor najljepših okućnica, koju provodi Turistička zajednica općine Pisarovina, tročlano povjerenstvo obišlo je prijavljene natjecatelje i odabralo najljepše tri: obitelji Grdašić iz Bratine 12, Sedlarić iz Lijevog Sredičkog, Kravarščica 7 i Cerjan iz Jamnice Pisarovinske 6a. Nagrade za prva tri mjesta su u vrijednosti 1.200, 800 i 500 kn, a priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici za Dan Općine. Čestitamo svima koji su se prijavili ove godine za obilazak i otvorili nam vrata svojih dvorišta. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Beautiful

Predivno

Zista prekrasno

3 months ago

Općina Pisarovina

2.6.2019. održano je godišnje druženje udruge „Titanic 100“ u Bratini na imanju obitelji Žunec na kojem se nalazi i spomen kuća udruge. Svake godine udruga pripremi iznenađenje, a ove godine to je bilo 1. hrvatsko natjecanje u robotici na vodi pod naslovom “Titanic u zagrljaju modernih tehnologija” u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i školama. Natjecali su se učenici 5.-8. razreda škola iz Pisarovine, Lasinje i Bosanske Krupe. Zadatak je bio napraviti maketu Titanica od stiropora i napraviti informatički program u Raspberry Pi programskom jeziku tako da se brodom upravlja putem tableta. Tako su nastala tri Titanica koji su se okušali u plovidbi na jezercu izbjegavajući postavljene prepreke na vodi. Titanic iz Lasinje plovio je najbolje i zauzeo 1. mjesto. Titanic učenika iz Bosanske Krupe i Titanic učenika iz Pisarovine imali su poteškoća s upravljanjem i vjetrom te su zauzeli 2. i 3. mjesto. Čestitke svim natjecateljima jer nijedan Titanic nije potopljen! Više o natjecanje možete pogledati na stranicama OŠ "Vladimir Nazor" osvnazor-pisarovina.hr/2019/06/05/titanik-ponovo-plovi-ili-neobicna-nedjelja-u-bratini/
U sklopu cjelodnevnog programa udruge, u svečanom dijelu sudjelovali su: KUD „Bratinečko srce“ Bratina, dječja skupina i KUD „Vrhovje“ župe Dubranec. Još jedno iznenađenje bilo je predstavljanje nove knjige potpredsjednika udruge Slobodana Novkovića, autora više knjiga vezanih uz istraživanje i povijest parobroda „Titanic“. Naslov knjige je „Carpathia brod heroj u sjeni Titanica“ i to je druga napisana knjiga o brodu Carpathia u svijetu, a prva je izdana prošle godine u SAD-u.
... See MoreSee Less

4 months ago

Općina Pisarovina

MIHOKOVIĆ - oglas za posao
www.mihokovic.hr
... See MoreSee Less

MIHOKOVIĆ - oglas za posao
www.mihokovic.hrImage attachment

4 months ago

Općina Pisarovina

Program prometne kulture za najmlađe u OŠ Vladimir Nazor Pisarovina

jumicar.net/osnovna-skola-pisarovina-zagrebacka-zupanija/
... See MoreSee Less

4 months ago

Općina Pisarovina

Ove godine 25. svibnja, Pisarovina će biti mjesto 17. Međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila. Organizator manifestacije je Povijesna postrojba, Karlovački počasni vod ZNG-91., u suradnji s OTK «Zlatni kotač» iz Zagreba.
Okupljanje starodobnih vojnih vozila koja su u Domovinskom ratu bila posuđena raznim postrojbama na crti bojišnice. Okupit će se u Zvijezdi na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu. Nakon registracije i svečanog otvaranja Susreta, koje će biti u 10.00 sati, sudionici kreću u obilazak dijela karlovačke crte bojišnice desnom obalom Kupe do Lasinje. Na cijelom dijelu ovog dijela puta sa sudionicima će biti i brigadir Josip Tomačić, zapovjednik 110. brigade koji će na pojedinim točkama razjasniti situaciju iz Domovinskog rata. U povratku sudionici prelaze u Zagrebačku županiju gdje će ih dočekati načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić te će posjetiti Jamnicu i Pisarovinu. Oko 14.30 sati posjetit će Zavičajni muzej u Donjoj Kupčini gdje će nastupiti KUD "Magdalena" Donja Kupčina.
... See MoreSee Less

Ove godine 25. svibnja, Pisarovina će biti mjesto 17. Međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila. Organizator manifestacije je Povijesna postrojba, Karlovački počasni vod ZNG-91., u suradnji s OTK «Zlatni kotač» iz Zagreba. 
Okupljanje starodobnih vojnih vozila koja su u Domovinskom ratu bila posuđena raznim postrojbama na crti bojišnice. Okupit će se u Zvijezdi na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu. Nakon registracije i svečanog otvaranja Susreta, koje će biti u 10.00 sati, sudionici kreću u obilazak dijela karlovačke crte bojišnice desnom obalom Kupe do Lasinje. Na cijelom dijelu ovog dijela puta sa sudionicima će biti i brigadir Josip Tomačić, zapovjednik 110. brigade koji će na pojedinim točkama razjasniti situaciju iz Domovinskog rata. U povratku sudionici prelaze u Zagrebačku županiju gdje će ih dočekati načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić te će posjetiti Jamnicu i Pisarovinu. Oko 14.30 sati posjetit će Zavičajni muzej u Donjoj Kupčini gdje će nastupiti KUD Magdalena Donja Kupčina.

4 months ago

Općina Pisarovina

Četvrta biciklijada „Put bijele rode“ je u subotu 11. svibnja 2018. godine okupila ljubitelje sporta, prirode i rekreacije, od najmlađih do najstarijih, iz Karlovca, Zagreba, Jastrebarskog, Pisarovine. Stotinjak profesionalaca i amatera, uživalo je vozeći od centra općine Pisarovina kroz netaknute dijelove prirode uz rijeku Kupu sve do Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Duljina staze je bila 12 km, a prije cilja biciklisti su se zaustavili kod crkve sv. Marije Magdalene gdje je slijedio je blagoslov bicikala i sudionika.
U biciklijadi je sudjelovala izaslanica župana Zagebačke županije i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović koja je pozdravila sve nazočne i izrazila zadovoljstvo što je sudjelovala prvi put na ovoj biciklijadi. Kao i svaki put, sudjelovali su i načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić i zamjenica načelnika Štefica Radinić te predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković. Za sudionike je pripremljeno kratko predavanje o rodama koje je održao v.d. ravnatelja Boris Gerenčević i naglasio da je Donja Kupčina selo s najvećim brojem gnijezda roda u Zagrebačkoj županiji te da se ustanova brine za očuvanje roda, a vlasnicima kuća na kojima se nalaze gnijezda roda pomaže svake godine novčanom naknadom.
Zanimljiva je bila prezentacija Matije Vujanića iz Pisarovine koji je s prekrasnim fotografijama i dogodovštinama opisao svoj boravak kao volontera u misijama u Tanzaniji i turistički posjet Zanzibaru te nam približio jedan mali dio Afrike iz koje nam se svake godine rode vraćaju.
Za sve sudionike je bilo omogućeno besplatno razgledavanje Zavičajnog muzeja i izložbe slika s likovne kolonije slikara Zagrebačke županije koja je bila održana prošle godine upravo u muzeju. Zavičajni muzej je mjesto susreta i ostalih događanja, Etno koncerta u rujnu, kao i sudionika na radionicama tradicijske izrade ukrasa i predmeta tijekom godine.
Za uspomenu, mogli su se nabaviti i suveniri Branke Brcković s motivima bicikala i roda.
Biciklistu koji je svoje putovanje nastavio prema jugu do otoka Ugljana želimo sretan put.
Zahvaljujemo svima na pomoći u organizaciji: PP Jastrebarsko, DVD-u Donja Kupčina, udruzi Sv. Martin Pisarovina, Komunalnom poduzeću Pisarovina, Općini Pisarovina i djelatnici dječjeg vrtića Josipi Karapanđa.
Organizatori biciklijade su JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i TZ općine Pisarovina.
... See MoreSee Less

4 months ago

Općina Pisarovina

Nastavak snimanja holivudskog filma "The Hitman's Wife Bodyguard"´u Pisarovini
Ukoliko su stanovnici Pisarovine ove subote primijetili jednu veću eksploziju u Gospodarskoj zoni, nema razloga panici, jer je to bila lokacija snimanja akcijskih scena filma u kojem su glavni glumci Salma Hayek i Samuel L. Jackson. Snimanje će se nastaviti tijekom svibnja.
Više možete pogledati na ovom linku: dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/jos-stignete-vidjete-poznate-samuela-l-jacksona-i-salmu-hayek---559...
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Toooo tako treba Pisarovina

Evo konacno nesto i kod nas....pozitivno...

Marko Cimesa Hollywood 😉

Luka Pavković Stipan Pavkovic

Deda Lee

Josip Sumrak

Micka Žnj vidi

Juricaa Žirković

Karmen Sente 😀

Jan Pintar

Gordana nisam te vidjela🤔

O pa mi ppstajemo svjetski poznati😍😎

Ksenija Krmpotić

Oooooo

Holiwood dolazi u pisarovinu

Ivana Rozic

+ View more comments

5 months ago

Općina Pisarovina

PUT BIJELIH RODA!
Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklijadi 11.5.2019. od 9.30 na trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Kotizacija je 30 kn. Ruta: Pisarovina-Donja Kupčina, 11,6 km. Zaustavljanje kod crkve sv. Marije Magdalene u D. Kupčini, blagoslov sudionika i bicikala, podjela naljepnica MIVA (akcija za hrvatske misije) te nastavak do Zavičajnog muzeja Donja Kupčina gdje vas očekuje zanimljivo druženje uz prezentaciju o iskustvu boravka u hrvatskim misijama u Tanzaniji. Naravno, i o rodama ćemo čuti nešto novo. Pripremite bicikle!
... See MoreSee Less

PUT BIJELIH RODA!
Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklijadi 11.5.2019. od 9.30 na trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Kotizacija je 30 kn. Ruta: Pisarovina-Donja Kupčina, 11,6 km. Zaustavljanje kod crkve sv. Marije Magdalene u D. Kupčini, blagoslov sudionika i bicikala, podjela naljepnica MIVA (akcija za hrvatske misije) te nastavak do Zavičajnog muzeja Donja Kupčina gdje vas očekuje zanimljivo druženje uz prezentaciju o iskustvu boravka u hrvatskim misijama u Tanzaniji. Naravno, i o rodama ćemo čuti nešto novo. Pripremite bicikle!Image attachment

5 months ago

Općina Pisarovina

Judo klub Pisarovina organizira Pisarovina Open memorijal Damir Milatović 27.4.2019. od 9.30 sati u sportskoj dvorani OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina. Dođite podržati naše džudaše. ... See MoreSee Less

Judo klub Pisarovina organizira Pisarovina Open memorijal Damir Milatović 27.4.2019. od 9.30 sati u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor Pisarovina. Dođite podržati naše džudaše.

5 months ago

Općina Pisarovina

Uoči Jurjeva na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini prikazani su jurjevski običaji. Kulturno umjetnička društva, udruge i svirači još održavaju običaj pjevanja jurjevskih napjeva obilazeći selo. U tradiciji običaj se prihvaćao kao početak proljeća i seljačkih radova. KUD „Bratinečko srce“, „Magdalena“ Donja Kupčina i Zbor umirovljenika općine Pisarovina prikazali su plesove i otpjevali prigodne pjesme, a KUD „Vrhovje“ župe Dubranec je prikazao pripreme za Jurjevo, odabir radnika, «zelenog Jurja» s maskom od zelenih grana, sve uz pjesmu i ples. Krijesom, koji je zapalio načelnik Tomo Kovačić, završilo je obilježavanje Jurjeva. Hvala svima koji su sudjelovali u programu. ... See MoreSee Less

5 months ago

Općina Pisarovina

... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Vlado Iveljiću di si ti? Ovo je i tvoja fešta Jurjeva u Pisarovini!!

Lijepo 👏👏

Lijep pozdrav! Zanima me dali zna netko dali postoji nekakav Dom za stare i nemocne u Pisarovini. Naime cuo sam da tamo ima dobrih domova! Ako netko zna nekakav naziv bio bih vam zahvalan! Lijep pozdrav!🙏

To su moji susjedi!

Ja u Brodu, budem jednom!

+ View more comments

5 months ago

Općina Pisarovina

OBAVIJEST KORISNICIMA ... See MoreSee Less

OBAVIJEST KORISNICIMA

5 months ago

Općina Pisarovina

U ponedjeljak 22.4.2019. u 20 sati dođite na Trg Stjepana Radića pogledati prikaz Jurjeva koji će nam opjevati i prikazati KUD "Bratinečko srce", "Vrhovje" župe Dubranec, "Magdalena" Donja Kupčina i Zbor umirovljenika općine Pisarovina. Pridružite nam se u pjesmi i slavljenju proljeća. ... See MoreSee Less

U ponedjeljak 22.4.2019. u 20 sati dođite na Trg Stjepana Radića pogledati prikaz Jurjeva koji će nam opjevati i prikazati KUD Bratinečko srce, Vrhovje župe Dubranec, Magdalena Donja Kupčina i Zbor umirovljenika općine Pisarovina. Pridružite nam se u pjesmi i slavljenju proljeća.

5 months ago

Općina Pisarovina

Poštovani poljoprivrednici i svi ostali,
pozivamo Vas na vrlo zanimljiva predavanja o proizvodnji soka, pekmeza i džemova koja će organizirati LAG Vallis Colapis u utorak 16. travnja.
1) Prvo predavanje će se održati u Ozlju u 16,30 sati u gradskoj vijećnici.
2) Drugo predavanje će se održati u Pisarovini u 19 sati u općinskoj vijećnici.
Predavanje će održati g. Alen Štrbenac, vlasnik OPG-a koji se bavi preradom i prodajom poljoprivrednih proizvoda (soka, pekmeza i džema).
Na predavanju ćete moći saznati sve što Vas zanima o procesu prerade, tehničkim detaljima vezanim uz opremu, uvjetima koje trebate zadovoljavati, itd.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Mario Lazić

5 months ago

Općina Pisarovina

Radionice i sajam pisanica u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina
Radionice tradicijske izrade pisanica će se održavati u utorak i srijedu od 16 do 18 sati, u četvrtak i petak od 11 do 13 sati. Potrebno je ponijeti samo kuhana jaja.
Također, pozivamo vas da si nabavite pisanice na SAJMU PISANICA u muzeju, na Veliku subotu, 20.4.2019. od 11 do 13 sati.
... See MoreSee Less

Radionice i sajam pisanica u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina
Radionice tradicijske izrade pisanica će se održavati u utorak i srijedu od 16 do 18 sati, u četvrtak i petak od 11 do 13 sati. Potrebno je ponijeti samo kuhana jaja.
Također, pozivamo vas da si nabavite pisanice na SAJMU PISANICA u muzeju, na Veliku subotu, 20.4.2019. od 11 do 13 sati.Image attachment

 

Comment on Facebook

prekrasno, samo nastavite sa tradicijom

5 months ago

Općina Pisarovina

UDRUGA SV. MARTIN PISAROVINA RAPISUJE JAVNI POZIV
za prijavu osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju (krajnjiH korisnika) u okviru projekta „Zaželi novu priliku u Pokuplju“ kroz program „ZAŽELI- program zapošljavanja žena

Prijavni obrazac se može pronaći na web stranici Udruge Sv. Martin :
www.pomoc-u-kuci.com/
... See MoreSee Less

UDRUGA SV. MARTIN PISAROVINA RAPISUJE JAVNI POZIV
za prijavu osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju (krajnjiH korisnika) u okviru projekta „Zaželi novu priliku u Pokuplju“ kroz program „ZAŽELI- program zapošljavanja žena

Prijavni obrazac se može pronaći na web stranici Udruge Sv. Martin : 
http://www.pomoc-u-kuci.com/Image attachment

6 months ago

Općina Pisarovina

Fotografije iz objava korisnika: Općina Pisarovina ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Forza jopaaaaaaaa!!!!

Ti si moj navijac 😂❤

6 months ago

Općina Pisarovina

Očekujemo vas na Trgu u Pisarovini i podsjećamo na Međunarodni dan narcisa. Osim što svojom kupnjom narcisa pomažete ženama u borbi protiv raka dojke, pronaći ćete i ostale zdrave proizvode i rukotvorine koje su pripremila djeca. Vidimo se u Pisarovini. ... See MoreSee Less

Očekujemo vas na Trgu u Pisarovini i podsjećamo na Međunarodni dan narcisa. Osim što svojom kupnjom narcisa pomažete ženama u borbi protiv raka dojke, pronaći ćete i ostale zdrave proizvode i rukotvorine koje su pripremila djeca. Vidimo se u Pisarovini.

6 months ago

Općina Pisarovina

POZIV NA RADIONICU ZA SVE MJEŠTANE OPĆINE PISAROVINA ... See MoreSee Less

POZIV NA RADIONICU ZA SVE MJEŠTANE OPĆINE PISAROVINA