Novosti

JUDO KLUB PISAROVINA poziva dječake i djevojčice starosti od 6 godina nadalje da nam se pridruže na treninzima i postanu dio uspješnog judo teama .
Treninzi se održavaju u sportskoj dvorani OŠ „Vladimir Nazor „Pisarovina , svaki utorak i četvrtak od 18:00.
Kontakt : Željko 091 455 1093

 

2 weeks ago

Općina Pisarovina

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav
Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje svim građanima Republike Hrvatske koji su u proteklih nekoliko dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnost. Ukoliko se odluče ipak ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:

• ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici)
• ako se nalaze kod stanovnika općine/grada da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji
• predmetne obveze postoje i sada prema važećem Zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti
• nema obveze po osnovi turističke pristojbe.

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

- novi korisnici kuća za odmor i
- stanovnici općina/gradova koji primaju goste.

Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u ured turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav.

Prvu registraciju je moguće obaviti na sljedeća 2 načina:

1. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija je:

a. Vlasnici kuća/stanova za odmor – kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično
b. Stanovnici općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta)

Kada turistička zajednica povratno javi obvezniku da je registriran, obveznik se može prijaviti u eVisitor sustav putem NIAS-a (eGrađani).

ili

2. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija je:

a. Vlasnici kuća/stanova za odmor – kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično
b. Stanovnici općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta)

Dodatno, obveznik treba dostaviti i svoj broj mobilnog telefona.
Turistička zajednica će obvezniku poslati korisničko ime i TAN listu emailom, a lozinku putem SMS poruke ili telefonskim pozivom.

Sve obveznike koji su na ovaj način registrirani u eVisitor sustav, turističke zajednice trebaju posebno evidentirati kako bi ih se pozvalo na potvrdu registracije kada će za to biti omogućeni uvjeti.

Ističemo, kako stanovnici općina/gradova koji primaju goste ne plaćaju turističku pristojbu. Jednako tako, vlasnici kuća/stanova za odmor (vikendaši) turističku pristojbu plaćaju samo tijekom sezone (15.6. do 15.9) što znači da u trenutnom razdoblju nisu u obvezi plaćati turističku pristojbu.
Kontakt nadležne turističke zajednice za Općinu Pisarovina: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 0994095514
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Općina Pisarovina

IZDAVANJE PROPUSNICA
Izdavanje propusnica vršit će se u prostoru Općine Pisarovina (Trg hrvatskih velikana 1, Pisarovina) svaki radni dan u vremenu od 8:00 do 12:00 sati.
Isključivo uz najavu na:
mob: 0992381036 ili
e-mail: zamjenica-nacelnika@pisarovina.hr
Zahtjev se može uputiti i putem e-maila.
Razlog zbog kojeg Stožer civilne zaštite Općine Pisarovina može izdati propusnicu je: vitalni obiteljski razlog poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština.
Stožer civilne zaštite Općine Pisarovina
Načelnica Stožera
Štefica Radinić
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

To su propusnice za putovat van podrucja opcine...

Znam već sam pročital

To su propusnice samo za područje općine, ili?

Josip Habuš

2 weeks ago

Općina Pisarovina

NOVO RADNO VRIJEME AMBULANTE
Sukladno obavijesti Ravnateljstva DZ-a od 23.03.2020., ambulante obiteljske medicine će raditi tjedno, odnosno svaki tim će raditi jedan tjedan od 10-17 h. Takav raspored počinje od sutra, 24.03.2020.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Bozica Vlasic

3 weeks ago

Općina Pisarovina

civilna-zastita.gov.hr/vijesti/upute-za-siguran-nacin-obilaska-i-primanja-pomoci-za-starije-i-nem... ... See MoreSee Less

Image attachment

4 weeks ago

Općina Pisarovina

www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/4913/zupanijski-stozer-civilne-zastite-preporuca-odgodu ... See MoreSee Less

4 weeks ago

Općina Pisarovina

www.facebook.com/111941296956408/posts/144847393665798/?sfnsn=mo ... See MoreSee Less

Preporuke za sprečavanje širenja koronavirusa

https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/4909/preporuke-za-sprecavanje-sirenja-koronavirusaImage attachment

1 month ago

Općina Pisarovina

www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/ ... See MoreSee Less

1 month ago

Općina Pisarovina

www.facebook.com/111941296956408/posts/141313164019221/ ... See MoreSee Less

1 month ago

Općina Pisarovina

Danas je bio ludi dan u Pisarovini, posjetili su nas Majmuni, Bakice i dedeki, Faraoni, Smajlići, Hokey Pokey, Cvjetna livada, Anđelčići, Seljaki, Pisarovinski junaci, Štrumpfovi, Kauboji i indijanci, Europska unija, Predsjednik i ostala svita, Koronaši i doktori, a korona virus otjerali smo čajem i krafnama, ponajviše smijehom.

Pohvale djeci, tetama i učiteljicama dječjeg vrtića "Potočić" i osnovne škole "Vladimir Nazor" Pisarovina!
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Super👏👏

❗❗❗🐞🦋🍀🐜🌅👏👏👏

2 months ago

Općina Pisarovina

Čestitamo Lukasu i Thomasu, članovima Teakwando kluba osoba s invaliditetom Pisarovina, na osvojenim medaljama u Londonu!🔝🔝🔝⚜London, British Taekwondo Poomsae Open 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ 🇬🇧🥋. Mlada poomsae para taekwondo selekcija nastupila je sa 7 natjecatelja u 6 disciplina. U ukupnom poretku (taekwondo i parataekwondo timova), hrvatska selekcija osvojila je sa 2️⃣🥇🥇, 2️⃣🥈🥈, 3️⃣🥉🥉🥉izuzetno 3️⃣ mjesto ekipno💪🇭🇷🏆.
Pojedinačni rezultati:
Leon Božo Škravan, P30M, zlato 🥇
Leon Božo Škravan, P33M, zlato 🥇
Lucas Čačković, P50M, zlato 🥇
Matija Pahanić, P20M-J, srebro🥈
Bruno Živković, BTP80M, srebro🥈
Silvio Kezele, P20MU30, bronca🥉
Thomas Marković, BTP90M, bronca🥉
Ivan Pavao Nemeš, P20M-J, bronca🥉
... See MoreSee Less

2 months ago

Općina Pisarovina

VELIKI USPJEH JUDO KLUBA PISAROVINA

Na PRVENSTVU HRVATSKE za kadete/kadetkinje održanom 25.01.2020. u Sportskoj dvorani Sutinska vrela natjecalo se 200 džudaša iz 36 klubova.
JUDO KLUB PISAROVINA ostvario je izuzetan uspjeh osvajanjem dvije brončane medalje.

DAVID PAVLETIĆ , 10 godina trenira džudo. 2017. godine pobjednik je Super kupa Hrvatske, te osvajač trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za dječake, dobitnik nagrade Općine Pisarovina za uspjehe u sportu, vlasnik više od 100 medalja sa službenih turnira po Hrvatskoj, Sloveniji, BIH. Svoju krunu dosadašnje karijere ostvario je osvajanjem trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za kadete u kategoriji -46 kg. Pobjeda prekrasnim bacanjem u prvom kolu. Nažalost, očekivani poraz u polufinalu od, u ovom trenutku nepobjedivog Olujića, i dramatična borba i pobjeda za treće mjesto u trajanju od 6 minuta protiv odličnog Iličića iz JK Dalmacijacement.

DAVID ŠAJNOVIĆ, prva generacija džudaša u Pisarovini. Osvajač trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za dječake 2016. godine, dobitnik nagrade Općine Pisarovina za uspjehe u sportu, dobitnik nagrade za perspektivnog sportaša Zagrebačke županije, osvajač mnogih medalja na službenim turnirima po Hrvatskoj, Sloveniji, BIH . Nakon tri „sušne“ godine u kojima je doživio nekoliko sudačkih nepravdi na Prvenstvima Hrvatske, nekoliko godina u kojima je imao niz lomljenja prstiju, David je uspio povezati sve potrebne faktore i zasluženo uzeti treće mjesto u kategoriji kadeta -55 kg. Protivnike na putu do medalje „lomio“ je borbenošću i agresijom te ih uvijerljivo dobijao. Nažalost, u polufinalu je imao nepremostivu prepreku u liku Škomrlja Ivana džudaša sa seniorskim iskustvom.

Ovom uspjehu prethodilo je mjesec dana intezivnih treninga (uključujući i treninge na Novu godinu ), trodnevnog kampa u Splitu, sparinga i randorija u Samoboru i Zagrebu i tjedan dana gladovanja i skidanja kilaže kako bi bili što konkurentniji. Bilo je kriza, nije bilo lako, ali zato su ove medalje posebne i slatke.

Na ovom natjecanju nastupao je i naš treći predstavnik HRVOJE KVESIĆ kojem, unatoč dva poraza, čestitamo na odličnom nastupu.

JUDO KLUB PISAROVINA nakon ovog uspjeha još intezivnije nastavlja sa radom (narednih mjesec dana putujemo na turnire u Maribor, Labin, Samobor, Zagreb, Veliku Goricu ) te poziva sve zainteresirane dječake i djevojčice da nam se pridruže kao i mnogobrojne vlasnike pogona u Pisarovini da nam pomognu u radu eventualnim sponzorstvom.
... See MoreSee Less

VELIKI USPJEH JUDO KLUBA PISAROVINA

Na PRVENSTVU HRVATSKE za kadete/kadetkinje održanom 25.01.2020. u Sportskoj dvorani Sutinska vrela natjecalo se 200 džudaša iz 36 klubova.
JUDO KLUB PISAROVINA ostvario je izuzetan uspjeh osvajanjem dvije brončane medalje.

DAVID PAVLETIĆ , 10 godina trenira džudo. 2017. godine pobjednik je Super kupa Hrvatske, te osvajač trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za dječake, dobitnik nagrade Općine Pisarovina za uspjehe u sportu, vlasnik više od 100 medalja sa službenih turnira po Hrvatskoj, Sloveniji, BIH. Svoju krunu dosadašnje karijere ostvario je osvajanjem trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za kadete u kategoriji -46 kg. Pobjeda prekrasnim bacanjem u prvom kolu. Nažalost, očekivani poraz u polufinalu od, u ovom trenutku nepobjedivog Olujića, i dramatična borba i pobjeda za treće mjesto u trajanju od 6 minuta protiv odličnog Iličića iz JK Dalmacijacement.

DAVID ŠAJNOVIĆ, prva generacija džudaša u Pisarovini. Osvajač trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za dječake 2016. godine, dobitnik nagrade Općine Pisarovina za uspjehe u sportu, dobitnik nagrade za perspektivnog sportaša Zagrebačke županije, osvajač mnogih medalja na službenim turnirima po Hrvatskoj, Sloveniji, BIH . Nakon tri „sušne“ godine u kojima je doživio nekoliko sudačkih nepravdi na Prvenstvima Hrvatske, nekoliko godina u kojima je imao niz lomljenja prstiju, David je uspio povezati sve potrebne faktore i zasluženo uzeti treće mjesto u kategoriji kadeta -55 kg. Protivnike na putu do medalje „lomio“ je borbenošću i agresijom te ih uvijerljivo dobijao. Nažalost, u polufinalu je imao nepremostivu prepreku u liku Škomrlja Ivana džudaša sa seniorskim iskustvom.

Ovom uspjehu prethodilo je mjesec dana intezivnih treninga (uključujući i treninge na Novu godinu ), trodnevnog kampa u Splitu, sparinga i randorija u Samoboru i Zagrebu i tjedan dana gladovanja i skidanja kilaže kako bi bili što konkurentniji. Bilo je kriza, nije bilo lako, ali zato su ove medalje posebne i slatke.

Na ovom natjecanju nastupao je i naš treći predstavnik HRVOJE KVESIĆ kojem, unatoč dva poraza, čestitamo na odličnom nastupu.

JUDO KLUB PISAROVINA nakon ovog uspjeha još intezivnije nastavlja sa radom (narednih mjesec dana putujemo na turnire u Maribor, Labin, Samobor, Zagreb, Veliku Goricu ) te poziva sve zainteresirane dječake i djevojčice da nam se pridruže kao i mnogobrojne vlasnike pogona u Pisarovini da nam pomognu u radu eventualnim sponzorstvom.Image attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Bravo ❤❤

Bravoooo

2 months ago

Općina Pisarovina

ZAGREB, Lanište 1e
Temeljem članka 6. stavka 1. i 6. Zakona o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014), članaka 9. i 10. Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN142/12), te Zakona o obrazovanju odraslih (NN 17/07, 107/07, 24/10), Ustanova za obrazovanje odraslih Zagrebačko učilište temeljem ovlaštenja Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske provodi

OSPOSOBLJAVANJE
ZA RUKOVANJE PESTICIDIMA
I STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE U POLJOPRIVREDI
Pisarovina, prostor općinske vijećnice, Trg hrvatskih velikana 1
26. i 27. veljače 2020. (18 do 21 h).

1. Dopunska izobrazba za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja
Sukladno Pravilniku, osobe koje su završile Osnovnu izobrazbu za rukovanje pesticidima po isteku pet godina dužne su se uključiti u dopunsku izobrazbu. Ova izobrazba se provodi u 5 nastavnih sati programa, tj. jedan dan nastave u večernjim satima (18-21h).

26. veljače (srijeda) za osobe s početnim slovom prezimena od „A“ do „K“
27. veljače (četvrtak) za osobe s početnim slovom prezimena od „L“ do „Ž“

Uvjeti za pohađanje: Završena osnovna izobrazba za rukovanje pesticidima.
Po završenom osposobljavanju polaznici dobivaju: Potvrdu o završenoj dopunskoj izobrazbi te se u FIS sustavu aktivira mogućnost daljnje kupovine sredstava za zaštitu bilja.
Trošak osposobljavanja u iznos 200,00 kuna.
U cijenu je uključen trošak seminara i završnog ispita, te izdavanja potvrde o osposobljenosti.
Sa sobom donijeti osobnu iskaznicu!

2. Stručno osposobljavanje u poljoprivredi
U okviru izobrazbe za pesticide polaznici će se moći i stručno osposobiti za rukovanje pojedinim sredstvima rada:
- Rukovatelj poljoprivrednim traktorom s priključcima, rukovatelj kombajnom,
- Rukovatelj motornom pilom, rukovatelj viličarom, bagerom, utovarivačem i dr.
Također omogućujemo upise u stručna osposobljavanja za poljoprivredna zvanja i to.
- Ratar, stočar, voćar, uzgajivač povrća, uzgajivač goveda, svinja, ovaca i koza, peradi, uzgajivač mliječne stoke na ekološki način i dr.
Konkretni raspored rada polaznici će dobiti prvog dana seminara za pesticide.

Uvjeti za pohađanje: - svjedodžba završene škole (najmanje OŠ); rodni list ili domovnica
- potvrda liječnika obiteljske medicine o zdravstvenoj sposobnosti,
- dvije fotografije (veličine za osobnu iskaznicu).
- kopija osobne iskaznice.
(Napomena: Na prvi dan nastave potrebno je donijeti kopije traženih dokumenata a na poleđini fotografija potrebno je napisati ime i prezime.)

Cijena stručnog osposobljavanja:
-traktor s priključnim strojevima u poljoprivredi… 600,00 kuna- uz pesticide, 900,00 kuna-pojedinačno
- kombajn, viličar, bager, utovarivač - svaki po 500,00 kn - uz pesticide, 800,00 kn -pojedinačno
- motorna pila 400,00 kn - uz pesticide, 600,00 kn -pojedinačno
- poljoprivredno zvanje (ratar, stočar itd.) 1.200,00 kuna - uz pesticide, 2.000,00 kuna - pojedinačno

PROVJERA OSPOSOBLJENOSTI (Ispiti)
Provjera stečenih znanja i kompetencija vrši se posebno za pesticide, a posebno za poljoprivredna zvanja ili rukovanje određenim sredstvima rada prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Ispiti se provode pismenim putem, testovima znanja, koji su prilagođeni očekivanom znanju polaznika a sukladni programu osposobljavanja. U praktičnom dijelu ispita polaznici izvršavaju određene praktične zadatke koje im postavlja Komisija.

DOKUMENTI O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI
Po završenom stručnom osposobljavanju polaznici dobivaju UVJERENJE o stručnoj osposobljenosti te iskaznicu veličine i oblika osobne iskaznice.
Predmetno stručno osposobljavanje upisuje se u e-knjižicu (ERPS–elektronički radno pravni status).

NAČIN PLAĆANJA IZOBRAZBE
Polaznici osposobljavanja će prvog dana nastave temeljem Prijave polaznika, potpisivati Ugovor o osposobljavanju te će dobiti uplatnicu na konkretni iznos zavisno od odabranog obrazovanja. Po završenom osposobljavanju polaznici će na kućnu adresu povratnicom dobiti dokumente o osposobljenosti i račun za uslugu ustanove koja je provodila izobrazbu.

INFORMACIJE I PRIJAVE KANDIDATA
Prijave polaznika nije potrebno vršiti unaprijed.
Dođite naznačenog dana 30 minuta prije početka nastave u dvoranu općine i to:
- za osobe s početnim slovom prezimena od „A“ do „K“ - 26. veljače (srijeda)
- za osobe s početnim slovom prezimena od „L“ do „Ž“ – 27. veljače (četvrtak)

Doći na prvi dan nastave i donijeti sve potrebne dokumente za upis.

OSTALE INFORMACIJE potražite na naš besplatni info-telefon: 0800 200 036
... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

Božićni koncert u crkvi sv. Marije Magdalene ... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

Božićni sajam 2019 ... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

S početkom Nove godine rodila se i nova ideja u Općini Pisarovina o osnivanju amaterske glumačke družine. Pozivaju se svi zainteresirani, od 7. razreda osnovne škole, gornje dobne granice nema, koji misle da imaju smisla u glumačkom amaterizmu i žele se uključiti u rad, da dođu na sastanak koji će biti održan dana 22.siječnja 2020. godine u 18,00 sati u prostorima općinske vijećnice Općine Pisarovina, Trg hrvatskih velikana 1, (stražnji ulaz u zgradu općine).
O radu s djecom manjeg uzrasta naknadno ćemo vas obavijestiti.
Očekujemo vas u što većem broju i radujemo se vašem dolasku.
... See MoreSee Less

S početkom Nove godine rodila se i nova ideja u Općini Pisarovina o osnivanju amaterske glumačke družine. Pozivaju se svi zainteresirani, od 7. razreda osnovne škole, gornje dobne granice nema, koji misle da imaju smisla u glumačkom amaterizmu i žele se uključiti u rad, da dođu na sastanak koji će biti održan dana 22.siječnja 2020. godine u 18,00 sati u prostorima općinske vijećnice Općine Pisarovina, Trg hrvatskih velikana 1, (stražnji ulaz u zgradu općine).
O radu s djecom manjeg uzrasta naknadno ćemo vas obavijestiti.
Očekujemo vas u što većem broju i radujemo se vašem dolasku.

 

Comment on Facebook

Podrzavam i očekujem da spustite dobnu granicu tj. da se oformi mlađa skupina za djecu od 1.r.do7.r. Bilo bi odlično kad bi se uz ovo moglo započeti s radom mješovitog dječjeg zbora tipa Trešnjevački mališani, ima puno toga što nedostaje u našoj Općini a namjenjeno je za klince (nije SPORT SVE i nisu svi za to)!!! Mislim da se netko unutar tijela Općine mora više OZBILJNO angažirati oko tih pitanja i to jučer!!!!

Mogu li se javiti i oni 50+?!😂😂😂😂😂

Ode ja u glumice🙈😂😂😂

Darko Antolčić kaj idemo onda ili?????🤔🤔🤔🤔

+ View more comments

4 months ago

Općina Pisarovina

Veselimo se Božiću zajedno na koncertu 27.12.2019. u 19 sati u crkvi sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini ... See MoreSee Less

Veselimo se Božiću zajedno na koncertu 27.12.2019. u 19 sati u crkvi sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini

4 months ago

Općina Pisarovina

Izložba božićnih jaslica i vjenčića koje su izradila djeca OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina u Turističkom uredu TZ općine Pisarovina. ... See MoreSee Less

Izložba božićnih jaslica i vjenčića koje su izradila djeca OŠ Vladimir Nazor Pisarovina u Turističkom uredu TZ općine Pisarovina.Image attachmentImage attachment

4 months ago

Općina Pisarovina

14.12.2019. u 10 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini očekujemo vas na Božićnom sajmu. U slučaju kiše sajam će biti u školi.
Posjetite štandove OŠ Vladimir Nazor, DV Potočić, OPG-a Jakolić (sir), Gumbarević (med), Kušević (maline i zimnica), Zebić (rukotvorine i zimnica), Filipić (lavanda), obrt LUJA (kolači), obrti i udruge, KUD Magdalena s nakitom, ukrasima i rukotvorinama, Marijina legija, naklada Za tebe anđele koja pomaže djeci i dr.
... See MoreSee Less

14.12.2019. u 10 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini očekujemo vas na Božićnom sajmu. U slučaju kiše sajam će biti u školi.
Posjetite štandove OŠ Vladimir Nazor, DV Potočić, OPG-a Jakolić (sir), Gumbarević (med), Kušević (maline i zimnica), Zebić (rukotvorine i zimnica), Filipić (lavanda), obrt LUJA (kolači), obrti i udruge, KUD Magdalena s nakitom, ukrasima i rukotvorinama, Marijina legija, naklada Za tebe anđele koja pomaže djeci i dr.

4 months ago

Općina Pisarovina

KUD Vrhovje župe Dubranec vas poziva u Dragonožec 8.12.2019 od 16 sati na Dječje susrete i II. memorijalni koncert "Od Grčke do Dragonošca s Ivanom Kačurovim" ... See MoreSee Less

KUD Vrhovje župe Dubranec vas poziva u Dragonožec 8.12.2019 od 16 sati na Dječje susrete i II. memorijalni koncert Od Grčke do Dragonošca s Ivanom KačurovimImage attachment

4 months ago

Općina Pisarovina

Zavirite u ured Turističke zajednice u Pisarovini i pogledajte radove iz domaće radinosti "Psena Design". Od 9. prosinca bit će nadopunjena jaslicama i adventskim vjenčićima. Očekujemo vas. ... See MoreSee Less

Zavirite u ured Turističke zajednice u Pisarovini i pogledajte radove iz domaće radinosti Psena Design. Od 9. prosinca bit će nadopunjena jaslicama i adventskim vjenčićima. Očekujemo vas.Image attachment

4 months ago

Općina Pisarovina

Božićni sajam
POZIV NA SUDJELOVANJE NA BOŽIĆNOM SAJMU

Poštovani,
Turistička zajednica općine Pisarovina organizira Božićni sajam 14. 12. 2019., subota, u 10 sati, u Pisarovini na Trgu Stjepana Radića (u slučaju kiše održat će se u sportskoj dvorani).
Ovim putem pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, obrte, kućne radionosti, prvenstveno s područja Pisarovine, da svojim sudjelovanjem obogate ponudu svojim proizvodima i prezentiraju bogatstvo našeg kraja.
Ljubazno molim da potvrdite svoj dolazak do 11.12.2019. putem e-maila: tzpisarovina@pisarovina.hr ili telefonom: 099 409 5514 kako bismo Vam osigurali prostor i klupu.
... See MoreSee Less

4 months ago

Općina Pisarovina

Ponuda radnih mjesta u Pisarovini ... See MoreSee Less

Ponuda radnih mjesta u Pisarovini

 

Comment on Facebook

Kate Grubic

4 months ago

Općina Pisarovina

www.visitzagrebcounty.hr/humanoidni-robot-viktorija-novi-je-promotor-turisticke-ponude-zagrebacke... ... See MoreSee Less

4 months ago

Općina Pisarovina

Objava akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U PISAROVINI, 28.11.2019.g., STARA ŠKOLA OD 12,00 DO 16,00 SATI;
Zalihe krvi su smanjene pa molimo sve darivatelje da se akcijama odazovu.
... See MoreSee Less

Objava akcija dobrovoljnog darivanja krvi

   U PISAROVINI, 28.11.2019.g., STARA ŠKOLA OD 12,00 DO 16,00 SATI;
Zalihe krvi su smanjene pa molimo sve darivatelje da se akcijama odazovu.

5 months ago

Općina Pisarovina

I u našoj Pisarovini svijetli Vukovar! ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

🇭🇷👏👏👏👏

5 months ago

Općina Pisarovina

Dan sjećanja na Vukovar

Dana 18. studenog Republika Hrvatska obilježava sjećanje na jedan od najtragičnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada je nakon tromjesečne neprijateljske opsade slomljen otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.
Djelatnici i učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Pisarovina taj će dan obilježiti prisjećanjem na patnje stanovnika grada-heroja, žrtvu hrvatskih branitelja u tromjesečnoj obrani Vukovara i ratno razaranje grada kao posljedice vojne agresije Srbije i Crne Gore na Republiku Hrvatsku od 1991. do 1995. godine.
U ponedjeljak, 18.11.2019.godine u 12:15 sati učitelj Igor Baldassi u prostorima škole održat će predavanje o Vukovaru.
Nakon predavanja učenici i učitelji škole priključit će se spomen činu “ I u mom gradu Vukovar svijetli“ tako što će na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini upaliti svijeće kao znak sjećanja i poštivanja svih žrtava stradalih u obrani grada Vukovara.
Pozivamo i vas, sve žitelje općine Pisarovina, da nam se pridružite i upalite svijeću za Vukovar.
Neka Vukovar svijetli i u našoj Pisarovini!
Danijela Kordić
... See MoreSee Less

Dan sjećanja na Vukovar

  Dana 18. studenog Republika Hrvatska obilježava sjećanje na jedan od najtragičnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada je nakon tromjesečne neprijateljske opsade slomljen otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.
 Djelatnici i učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Pisarovina taj će dan obilježiti prisjećanjem na patnje stanovnika grada-heroja, žrtvu hrvatskih branitelja u tromjesečnoj obrani Vukovara i ratno razaranje grada kao posljedice vojne agresije Srbije i Crne Gore na Republiku Hrvatsku od 1991. do 1995. godine. 
  U ponedjeljak, 18.11.2019.godine u 12:15 sati učitelj Igor Baldassi u prostorima škole održat će predavanje o Vukovaru.                  
  Nakon predavanja učenici i učitelji škole priključit će se spomen činu “ I u mom gradu Vukovar svijetli“ tako što će na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini upaliti svijeće kao znak sjećanja i poštivanja svih žrtava stradalih u obrani grada Vukovara.
Pozivamo i vas, sve žitelje općine Pisarovina, da nam se pridružite i upalite svijeću za Vukovar.
Neka Vukovar svijetli i u našoj Pisarovini!
Danijela Kordić

5 months ago

Općina Pisarovina

DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE
15. - 25.11. 2019.

Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. - 25. 11. 2019. g. u više od 100 restorana nosioca standarda Okusi u 11 županija.
S područja Zagrebačke županije na prvim nacionalnim Danima Okusa hrvatske tradicije sudjeluje 11 objekata, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja.
U navedenom razdoblju po promotivnoj cijeni od 75 kuna i 95 kuna za tri slijeda moći ćete uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja, a koje će ponuditi objekti nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja; Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Golf (Zaprešić), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina).
Očekujemo vas na Danima Okusa, uživajte u desetodnevnom gastronomskom doživljaju i okusite tradicionalnu kuhinju zagrebačkoga kraja.
Više informacija o manifestaciji Dani Okusa hrvatske tradicije možete pronaći na www.okusi.hr
www.okusi.hr/okusi-zagrebackog-kraja/partneri.html
www.visitzagrebcounty.hr/dani-okusa-hrvatske-tradicije-27611/
... See MoreSee Less

DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE
 15. - 25.11. 2019.

Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. - 25. 11. 2019. g. u više od 100 restorana nosioca standarda Okusi u 11 županija.
S područja Zagrebačke županije na prvim nacionalnim Danima Okusa hrvatske tradicije sudjeluje 11 objekata, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja. 
U navedenom razdoblju po promotivnoj cijeni od 75 kuna i 95 kuna za tri slijeda moći ćete uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja, a koje će ponuditi objekti nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja; Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Golf (Zaprešić), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina).
Očekujemo vas na Danima Okusa, uživajte u desetodnevnom gastronomskom doživljaju i okusite tradicionalnu kuhinju zagrebačkoga kraja. 
Više informacija o manifestaciji Dani Okusa hrvatske tradicije možete pronaći na www.okusi.hr
https://www.okusi.hr/okusi-zagrebackog-kraja/partneri.html 
http://www.visitzagrebcounty.hr/dani-okusa-hrvatske-tradicije-27611/

5 months ago

Općina Pisarovina

Predavanje o prehrani u Klinča Selu ... See MoreSee Less

Predavanje o prehrani u Klinča Selu

5 months ago

Općina Pisarovina

Općina Pisarovina svečano je obilježila svoj dan 9.11.2019. pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. To je bio i povijesni dan za općinu Pisarovina, kada su na novoimenovanom Trgu hrvatskih velikana, u centru Pisarovine, otkrivene biste velikana: Ante Starčevića, Stjepana Radića i Franje Tuđmana. Ta umjetnička djela će trajno krasiti centar Pisarovine, ali i podsjećati na požrtvovnost trojice velikana za slobodu svoje Domovine. Bistu Ante Starčevića otkrio je izaslanik Predsjednice RH Vladimir Lončarević; bistu Stjepana Radića otkrila je Emilija Karlavaris, umjetnica i autorica svih triju kipova; bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana otkrio je sin Miroslav Tuđman. Načelnik Tomo Kovačić otkrio je ploču s nazivom novoimenovanog Trga hrvatskih velikana. Josip Malković, župnik župe sv. Martina biskupa Jamnica Pisarovinska, blagoslovio je biste i Trg hrvatskih velikana.
Na svečanoj sjednici, koja je prethodila otkrivanju bisti, nakon pozdravnog govora predsjednika Općinskog vijeća Tome Smolkovića i načelnika Tome Kovačića, u ime župana prisutnima se obratio pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković, u ime gradonačelnika i općinskih načelnika saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, u ime predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Miroslav Tuđman, a u ime Predsjednice RH njezin savjetnik Vladimir Lončarević. Tom prigodom uručena su javna priznanja. Zahvalnice su primili Janko Golubić i Ivan Jakovljević, a općinska priznanja Daliborka Turk, Željko Gašparić i dobrovoljna vatrogasna društva Gradec Pokupski i Selsko Brdo. U ime nagrađenih zahvalio se brigadni general u miru Željko Gašparić. Dodijeljene su i nagrade Mirjani Grdašić iz Bratine, Snježani Sedlarić iz Lijevog Sredičkog i Marijani Cerjan iz Jamnice Pisarovinske za najljepšu okućnicu u akciji „Zeleni cvijet“ koju provodi Turistička zajednica općine Pisarovina.
Himnu i pjesme „Savo vodo“ i „Kreni kolo“ izvele su članice vokalne skupine KUD-a Croatia iz Zagreba, a isječak iz predstave „Prijatelji“ autora Izvora Oreba, izveli su članovi KUD-a „Vrhovje“ župe Dubranec. Izvor Oreb recitirao je svoju pjesmu koju je posvetio Emiliji Karlavaris. Program je vodila Lejdi Oreb.
U sklopu proslave Dana općine, Dan otvorenih vrata organizirala je novootvorena Craft pivovara "Varionica". Smještena u Gospodarskoj zoni Pisarovine.
U nedjelju je u sportskoj dvorani, povodom Dana Općine Pisarovina, održan veliki koncert Marka Perkovića Thompsona.
Treći dan 11.11., na sam blagdan Svetog Martina biskupa, zaštitnika Općine Pisarovina, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Jamnici i Donjoj Kupčini. U 11 sati je proslavljena koncelebrirana sveta misa u crkvi sv. Martina biskupa u Jamnici Pisarovinskoj. Svečano misno slavlje predvodio je biskup Vlado Košić.
Zahvala svima koji su pomogli u organizaciji proslave Dana Općine, posebno vatrogascima. Zahvala Božici Gumbarević koja svake godine priprema ukrasne košare s plodovima jeseni za pozornicu.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Naradili seba dnevnicu niki da ni pital.....moza je ro eamo za pee 0;@.

5 months ago

Općina Pisarovina

Turistička zajednica općine Pisarovina u suradnji s tvrtkom Cogito Lab (Kršćanskim poslovnim klubom) provodi projekt „Razvoj kulturnog i vjerskog turizma“ u sklopu kojeg se provodi edukacija namijenjena sudionicima u turizmu s naglaskom na smještaj u domaćinstvu i ugostiteljske objekte.
Edukacija će se održati u Pisarovini, Trg Stjepana Radića10, u zgradi Općine u vijećnici (prizemlje) 12.11.2019., utorak, od 17 sati.
Pozvani su svi zainteresirani, bilo da su posredno ili neposredno povezani s turizmom.
Program:
17.00 -17.30 h – predstavljanje nove web stranice Turističke zajednice općine Pisarovine
17:30 – 18.00 h – predstavljanje Kluba i Agencije specijalizirane za Vjerski turizam – partnerska suradnja u 2020. godini
18:00 – 20:00 h – Edukativna radionica za obiteljski smještaj i ugostiteljske objekte

Ovaj program edukacije i treninga usmjeren je na predstavljanje konkretnih uputa, s glavnim ciljem:
Kako povećati direktnu prodaju smještaja i smanjiti agencijsku proviziju.

Jednostavnim se jezikom objašnjavaju konkretni koraci kojima se povećava zarada od prodaje smještaja.

Pregled sadržaja radionice:
• Kako prodavati smještaj direktno, uz 0% agencijske provizije?
• Kako biti “prvi na Google-u”?
• Tko su i kakvi Vaši ciljani gosti i zašto je to bitno znati?
• Kako predstaviti ponudu smještaja ciljanim gostima?
• Kako se predstaviti gostima koji traže smještaj u Vašoj destinaciji
• Kako postići da Vas Vaši gosti reklamiraju svojim prijateljima i rodbini
• Trikovi i upute za bolju prodaju smještaja preko Airbnb-a i dr.

Trajanje:
• 90 min predavanje + 30 minuta praktične vježbe na primjerima sudionika

Posebna promocija
• Svi sudionici edukacije koji zatraže, besplatno dobivaju:
◦ "Personaliziranu marketing analizu" . Ovo uključuje pojedinačnu analizu objekta, s konkretnim savjetima i uputama za poboljšanje marketinga i povećanje rezervacija
Potvrdu dolaska poslati na e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 0994095514 do 12.11.2019.do 12 sati.
Radionica se održava uz potporu Hrvatske turističke zajednice.
... See MoreSee Less

5 months ago

Općina Pisarovina

Varionica craft breweryVidimo se u subotu ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Anamarija 😂

6 months ago

Općina Pisarovina

Danas, 19.10.2019. je u organizaciji TZO Pisarovina na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini održan Festival meda i kruha i izložba gljiva. Nakon blagoslova plodova zemlje i svih prisutnih zabavila su nas djeca iz dječjeg vrtića „Potočić“ i OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina te zbor umirovljenika Općine Pisarovina. Djeca i roditelji, bake, učiteljice i tete pripremile su raznovrsne slastice, peciva i kolače, a OPG- i i udruge raznovrsnu ponudu meda, bučinog ulja, bijelog luka, sira, proizvoda od jagoda i malina. Bilo je tu i craft piva koje se proizvodi upravo u Pisarovini. Uz sve to bio je i odličan gljivarski kotlić, spremljen u školskoj kuhinji.
Izložba gljiva je i ove godine bila uspješna jer je uz ostale jestive i nejestive gljive bilo i vrganja.
Zahvala svima koji su doprinijeli da se ovaj Festival održi: OŠ „Vladimir Nazor“, DV „Potočić“, udruzi pčelara „Kupska dolina“, zboru umirovljenika Općine Pisarovina i svima koji su pomagali pojedinačno.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

bilo je sjajno!

6 months ago

Općina Pisarovina

Veliki koncert Marka Perkovića Thompsona 10. studenog u Pisarovini!
Sve je spremno za koncertni spektakl Marka Perkovića Thompsona u Pisarovini, koji će se povodom dana Općine Pisarovina održati u nedjelju, 10. studenog u sportskoj dvorani Pisarovina, s početkom u 19:30h.
Koncert u Pisarovini dio je aktualne koncertne turneje Marka Perkovića Thompsona koja uz velike gradove obuhvaća i manja mjesta širom Hrvatske, a za koju se do sada, u svim hrvatskim gradovima tražila ulaznica više! U Pisarovini se zbog Martinja i velike proslave Općine Pisarovina 10. studenog očekuje prava glazbena fešta na koju će pristići brojni Thompsonovi fanovi i iz okolnih mjesta i gradova, a ulaznice za ovaj veliki koncertni doživljaj već su danas u podne puštene u prodaju!

Jedan od najpopularnijih i najtiražnijih hrvatskih pjevača za svoju vjernu publiku tom prigodom priprema višesatno glazbeno putovanje kroz različite etape svojeg glazbenog stvaranja. Tako će fanovi moći uživati u onim starim hitovima poput pjesama „Geni kameni“ i „Ljutu travu na ljutu ranu“, ali i veličanstvenim „Zaustavi se vjetre”, „Prijatelji”, „Lijepa li si”, pa sve do „E moj narode”, „Moj dida i ja” i „Tamo gdje su moji korijeni”. Neće izostati ni uspješnice s albuma „Ora et labora” – „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova", “Uvijek vjerni tebi”, a ni mnogi drugi bezvremenski hitovi Marka Perkovića Thompsona. Sve ove pjesme nadahnute iskrenom ljubavlju, domovinom i vjerom, odavno su ušle pod kožu Thompsonovoj publici.
Marko Perković Thompson uz aktualnu turneju u sklopu koje će nakon Pisarovine do kraja godine obići još nekoliko gradova, vrijeme uglavnom provodi u studiju. A to znači da će fanovi napokon doći na svoje, jer Marko priprema novi album koji će zasigurno ponoviti, ako ne i nadmašiti uspjeh albuma „Ora et labora“ koji je u godini objavljivanja bio najprodavanije glazbeno izdanje u Hrvatskoj.
Ne propustite veliki koncert Marka Perkovića Thompsona 10. studenog u Pisarovini!
Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti u sustavu Ticketshopa i na sljedećim prodajnim mjestima:
- Trgovina KIT, Pisarovina,
- Diskont Lasinja, Lasinja,
- Caffe bar Pokupčanka, Pokupsko,
- Restoran „Tihi gaj“, Kupinečki Kraljevac,
- Caffe bar „Kiss“ i Caffe bar „Nec“, Klinča sela,
- Caffe bar „M“, Krašić,
- Šu Šu Pub, Karlovac.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Štefica Lesičar naravno dolazimo 👍

Bravo petra😉

Prodajem 4 karte za tribine

STIZEMO

Bravo Marko junacino

Zar nije mala športska dvorana za koncert

Katica Jurmanović Ivana Bozuric nema da nejdemo

Damir Soltan Martina Soltan samo navecer produzimo 😁

Mate

Kolko je upad

Robert

Roman Matijaščić evo ga romeek

Bernard Horvatic Borna Horvatic jel me vodite!?

Katica Krovic vidi 😊😉😉

Toni Horvat🤣🤣🤣🤣

Katarina Markulin jel idemo😉

+ View more comments

6 months ago

Općina Pisarovina

Na PRVENSTVU HRVATSKE za mlađe kadete i kadetkinje, održanom u subotu u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu, veliki uspjeh postigli su judaši JUDO KLUBA PISAROVINA osvajanjem dva treća mjesta.
To je pošlo za rukom MARIJI MILATOVIĆ u kategoriji mlađih kadetkinja -57 kg i MATEU KROTU u kategoriji mlađih kadeta -42 kg.
Nažalost do medalja nisu uspjeli doći DAVID PAVLETIĆ u kategoriji -46 kg ( osvojio 7. mjesto ) te DAVID ŠAJNOVIĆ i JAN RAJŠEL u kategoriji -55 kg.
Prvenstvo je obilovalo kvalitetnim i neizvjesnim borbama zahvaljujući nikad većoj masovnosti, a u takvim uvjetima dominirali su klubovi iz Splita koji prednjače s kvalitetom trenera, kvantitetom zainteresirane djece te ulaganjem sportske zajednice u ovaj, u svijetu izuzetno rasprostranjen sport.
Našim klincima čestitke na ostvarenom rezultatu, a svima onima koji još nisu našli „svoje mjesto pod suncem“ upućujemo poziv da nam se pridruže i postanu dio JUDO KLUBA PISAROVINA.

JUDO KLUB PISAROVINA
... See MoreSee Less

Na PRVENSTVU HRVATSKE za mlađe kadete i kadetkinje, održanom u subotu u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu, veliki uspjeh postigli su judaši JUDO KLUBA PISAROVINA osvajanjem dva treća mjesta.
To je pošlo za rukom MARIJI MILATOVIĆ u kategoriji mlađih kadetkinja -57 kg i MATEU KROTU u kategoriji mlađih kadeta -42 kg.
Nažalost do medalja nisu uspjeli doći DAVID PAVLETIĆ u kategoriji -46 kg ( osvojio 7. mjesto ) te DAVID ŠAJNOVIĆ i JAN RAJŠEL u kategoriji -55 kg.
Prvenstvo je obilovalo kvalitetnim i neizvjesnim borbama zahvaljujući nikad većoj masovnosti, a u takvim uvjetima dominirali su klubovi iz Splita koji prednjače s kvalitetom trenera, kvantitetom zainteresirane djece te ulaganjem sportske zajednice u ovaj, u svijetu izuzetno rasprostranjen sport.
Našim klincima čestitke na ostvarenom rezultatu, a svima onima koji još nisu našli „svoje mjesto pod suncem“ upućujemo poziv da nam se pridruže i postanu dio JUDO KLUBA PISAROVINA.

JUDO KLUB PISAROVINA

6 months ago

Općina Pisarovina

FESTIVAL MEDA I KRUHA,
IZLOŽBA GLJIVA
19. listopada 2019., SUBOTA od 10.00 do 12.00 h
TRG STJEPANA RADIĆA u Pisarovini
(u slučaju kiše program će se održati u sportskoj dvorani)
Udruga pčelara „Kupska dolina“ poziva Vas na kušanje pčelinjih proizvoda.
Povodom Dana kruha OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina, dječji vrtić „Potočić“, Udruga umirovljenika općine Pisarovina, udruga pčelara „Kupska dolina“, OPG-i predstavit će bogatstvo plodova zemlje našeg zavičaja, krušne proizvode i kolače.
Posebna ponuda: gljivarski kotlić i craft pivo pivovare "Varionica".
PROGRAM:
10 h - obilazak i razgledavanje štandova s medom, kruhom, gljivama i domaćim proizvodima uz degustaciju
10.30 h - otvorenje festivala, kratki program učenika OŠ "Vladimir Nazor" I DV "Potočić" te zbora Umirovljenika općine Pisarovina
Za Izložbu gljiva donijeti primjerke gljiva u vremenu od 9.00 do 10.00 sati na Trg S. Radića. Gljive će determinirati Zvonko Vuk, predsjednik Gljivarskog društva "Kamilo Blagaić", Zagreb.
... See MoreSee Less

FESTIVAL MEDA I KRUHA,
 IZLOŽBA GLJIVA   
19. listopada 2019., SUBOTA od 10.00 do 12.00 h
TRG STJEPANA RADIĆA u Pisarovini 
(u slučaju kiše program će se održati u sportskoj dvorani)
Udruga pčelara „Kupska dolina“ poziva Vas na kušanje pčelinjih proizvoda.
Povodom Dana kruha OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina, dječji vrtić „Potočić“, Udruga umirovljenika općine Pisarovina, udruga pčelara „Kupska dolina“, OPG-i predstavit će bogatstvo plodova zemlje našeg zavičaja, krušne proizvode i kolače.
Posebna ponuda: gljivarski kotlić i craft pivo pivovare Varionica.
PROGRAM:
10 h - obilazak i razgledavanje štandova s medom, kruhom, gljivama i domaćim proizvodima uz degustaciju
10.30 h - otvorenje festivala, kratki program učenika OŠ Vladimir Nazor I DV Potočić te zbora Umirovljenika općine Pisarovina
Za Izložbu gljiva donijeti primjerke gljiva u vremenu od 9.00 do 10.00 sati na Trg S. Radića. Gljive će determinirati Zvonko Vuk, predsjednik Gljivarskog društva Kamilo Blagaić, Zagreb.

6 months ago

Općina Pisarovina

POZIV NA SUDJELOVANJE NA MANIFESTACIJI FESTIVAL KRUHA I MEDA

Poštovani,
Pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva da svojim sudjelovanjem obogate ponudu poljoprivrednim proizvodima (sir, med, povrće i sl.) i prezentiraju bogatstvo našeg kraja na Festivalu kruha i meda te izložbi gljiva 19.10. 2019., subota, u 10 sati, u Pisarovini, na Trgu Stjepana Radića (u slučaju kiše održat će se u sportskoj dvorani).
Uz Festival meda obilježit će se i Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u suradnji s OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina i dječjim vrtićem „Potočić“. Izložba gljiva bit će u suradnji s gljivarskim društvom „Kamilo Blagaić“ iz Zagreba, a gljive za determinaciju mogu se donijeti od 9 do 10 sati.
Festival počinje u 10 sati s izložbom plodova zemlje, krušnih proizvoda, slastica, meda, domaćih proizvoda OPG-a i gljiva. U 10.30 sati bit će kratki program na pozornici: nastup djece i zbora umirovljenika Općine Pisarovina.
Ljubazno molim da potvrdite svoj dolazak do 15.10.2019. putem e-maila: tzpisarovina@pisarovina.hr ili telefonom: 099 409 5514 kako bi Vam osigurali prostor i klupu.
... See MoreSee Less

POZIV NA SUDJELOVANJE NA MANIFESTACIJI FESTIVAL KRUHA I MEDA

Poštovani,
Pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva da svojim sudjelovanjem obogate ponudu poljoprivrednim proizvodima (sir, med, povrće i sl.) i prezentiraju bogatstvo našeg kraja na Festivalu kruha i meda te izložbi gljiva 19.10. 2019., subota, u 10 sati, u Pisarovini, na Trgu Stjepana Radića (u slučaju kiše održat će se u sportskoj dvorani).
Uz Festival meda obilježit će se i Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u suradnji s OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina i dječjim vrtićem „Potočić“. Izložba gljiva bit će u suradnji s gljivarskim društvom „Kamilo Blagaić“ iz Zagreba, a gljive za determinaciju mogu se donijeti od 9 do 10 sati. 
Festival počinje u 10 sati s izložbom plodova zemlje, krušnih proizvoda, slastica, meda, domaćih proizvoda OPG-a i gljiva. U 10.30 sati bit će kratki program na pozornici: nastup djece i zbora umirovljenika Općine Pisarovina. 
Ljubazno molim da potvrdite svoj dolazak do 15.10.2019. putem e-maila: tzpisarovina@pisarovina.hr ili telefonom: 099 409 5514 kako bi Vam osigurali prostor i klupu.Image attachmentImage attachment

6 months ago

Općina Pisarovina

Uz ponos i sjećanje na branitelje i njihove obitelji, svim stanovnicima Općine Pisarovina čestitamo Dan hrvatske neovisnosti.
Načelnik Tomo Kovačić i zamjenica načelnika Štefica Radinić te predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković
... See MoreSee Less

Uz ponos i sjećanje na branitelje i njihove obitelji, svim stanovnicima Općine Pisarovina čestitamo Dan hrvatske neovisnosti.
Načelnik Tomo Kovačić i zamjenica načelnika Štefica Radinić te predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković

 

Comment on Facebook

Njih pokrila trava a gamad čarapa

Naravno sa vjećnicima.

 

Comment on Facebook

Prekrasna ideja. Mnogi bi se mogli ugledati na vas.

6 months ago

Općina Pisarovina

22.9.2019. u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina ispratili smo ljeto i rode povezujući kulturnu baštinu, dječju maštu i domaću hranu. Tako su djeca iz osnovne škole iz Samobora i Pisarovine sudjelovala na radionicama koje su pripremile umjetničke voditeljice i napravila mnoštvo radova koji će postati dio postava muzeja i obogatiti njegov sadržaj. Izrađivali su rode od papira i žica, gnijezda za rode, crtali rode, tražili rodina jaja, sudjelovali u kvizu znanja i sl. Od sada, ako prođete uz muzej, bez obzira u koje godišnje doba, rode će vas uvijek pozdravljati iz gnijezda.
Vrijedne žene iz Donje Kupčine, Bratine, Bregane Pisarovinske pripremile su bogati stol domaće hrane. Mogla se kušati tradicijska hrana: „trena“ i „kokorizna“ kaša, „žabe“ (štrukle), bazlamača ili zlevanka, „zmesni“ kruh i sir, kruh s mašću, mlinci, buhtle, „krpice“, hladetina, gibanice i dr.
Pjesmom i plesom „Svetojanski tanci“ KUD-a „Sv. Jana“, osnovanog još 1980.g., pozdravili smo se s ljetom, a zahvaljujući odličnim glumcima u predstavi „Oko jedne hiže“ kazališta „Škrabe“ nasmijali smo se do suza. Neka nam osmijeh na licima ostane do ponovnog susreta s rodama...
Zahvala svima koji su pomogli u pripremi događanja, umjetničkim voditeljicama radionica i učiteljicama i djeci osnovnih škola Samobora i Pisarovine koja su sudjelovale na njima.
Organizatori: JU „Zeleni prsten“ Zagrebačke županije i TZ općine Pisarovina
Pokrovitelji: Zagrebačka županija i Općina Pisarovina
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Prekrasno, izgleda da je i vrijeme posluzilo😊😊