Aktivnosti

Pisarovinu ćete najbolje doživjeti u kretnji. Vožnja biciklom, šetnja, jahanje pitomog pokupskog konja, vožnja čamcem na Kupi otvorit će vam nove vidike i pružiti nezaboravne doživljaje.

Pisarovina je prepletena označenim biciklističkim rutama koje prolaze očuvanim prirodnim okruženjem: šumama, livadama, uz rijeku Kupu, izvore, najveća staništa bijelih roda u Hrvatskoj, uz rub Prirodnog rezervata Crna Mlaka, selima s drvenim kapelicama i crkvama, Zavičajnim muzejom na otvorenom, po lokalnim cestama i makadamu. Sve to predstavlja poseban užitak za svakog biciklističkog rekreativca i profesionalca. Svaka od biciklističkih ruta Pisarovine nosi autentične priče o prirodnim ljepotama, etnološkoj, povijesnoj i sakralnoj baštini Pisarovine te gastronomskoj ponudi: 1. Zavičajna ruta Kupa, 2. Ruta izvora borovnica i kapela, 3. Ruta Sv. Vida, 4. Ruta Titanic, 5. Ruta „Od sela roda do sela roda“, 6. Ruta konja i gljiva.

Biciklističke rute – opis ruta i GPS tragove možete preuzeti putem mobilne aplikacije Vision One.

Preuzimanje na APP STORE

ILI NA OVOM LINKU: https://www.alltrails.com/lists/bike-trail-pisarovina


Rijeka Kupa, sa svojim pritocima i rječicama privlači brojne ribiče koji tu mogu loviti šarana, amura, klena, linjaka, soma, štuku i smuđa.

U Ekoparku Krašograd u Bratini možete se družiti s domaćim životinjama, ali i vidjeti divlje životinje. To je i mjesto za sportske aktivnosti i rekreaciju.

Ljeti svratite do šetnice „Plaža“ u Lijevom Sredičkom gdje se možete okupati i osvježiti.

Pisarovinski kraj je raj za ljubitelje lova. Lov se organizira za grupe i pojedince preko ovlaštenih lovozakupnika.


PANORAMSKI LET AVIONOM I ŠKOLA LETENJA

PAN AVIA d.o.o.

Bratina 101A, 10450 Pisarovina

Tel. +385 98 418 964

domagoj.cingel@gmail.com

https://www.facebook.com/PANAVIA89/

www.pan-avia.com


REKREACIJSKO JAHANJE

Konjička udruga dragovoljaca domovinskog rata „Pokuplje“ nudi mogućnost rekreativnog jahanja, izleta te šetnje u prirodi uz pratnju vodiča.

Adresa: Jamnička ulica 13, 47206 Lasinja (nedaleko mosta na rijeci Kupi)

Predsjednik: 091/ 601 87 81

Podpredsjednik: 099/ 634 90 57

Email: kuddrpokuplje@gmail.com

Web: https://www.kupa-zoneadventure.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/kupa.zoneadventure

 

 

Zanimljivost

U Bratini posjetite Spomen kuću "Titanic 100" s tematskim parkom i alejom breza u spomen na mještanina Stjepana Turčina i trideset hrvatskih iseljenika koji su bili putnici na slavnom brodu.