• foto5
  • foto8
  • foto1
  • foto2
  • foto3
  • foto6
  • foto4
  • foto7

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

MG 1666Projekt „Koordinacija za pružanje socijalnih usluga Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije“, a koji zajednički provode „LAG Vallis Colapis“, Caritas Sisačke biskupije, udruga „Sv. Martin“ iz Pisarovine i Gradsko društvo Crvenog križa iz Duge Rese, predstavljen je u srijedu, 4. veljače u sisačkom Velikom Kaptolu. Projekt koji je prijavljen u sklopu natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 736.517,97 kuna.

Tom prigodom o projektu, kojemu je cilj kroz mobilizaciju organizacije civilnog društva u ruralnim zajednicama provesti program izobrazbe za brigu o starima i nemoćnima, osobama s invaliditetom te romskoj djeci i mladima, govorili su sisački biskup Vlado Košić, voditelj „LAG Vallis Colapis“-a Milan Medić, koordinator župnih Caritasa Sisačke biskupije đakon Željko Kovačević, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa iz Duge Rese Mario Biršić i predsjednica udruge „Sv. Martin“ iz Pisarovine  Štefica Radinić.

Voditelj „LAG Vallis Colapis“-a Milan Medić istaknuo je kako je trajanje projekta 12 mjeseci, a u njemu će sudjelovati 25 organizacija civilnog društva s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije. Medić je i izrazio zadovoljstvo što u ovom projektu sudjeluje Sisačka biskupija, te je pozvao i ostale lokalne akcijske grupe, sada kada postoje uvjeti za to, da se udruže s vjerskim zajednicama na sličnim projektima.

U nastavku, o zajedničkoj suradnji i ulogama svojih organizacija u projektu progovorili su i ostali predstavnici institucija koje sudjeluju u navedenom projektu – đakon Željko Kovačević, Mario Biršić te Štefica Radinić.

Na kraju, sisački biskup Vlado Košić zahvalio je partnerima s kojima je biskupijski Caritas uključen u ovaj projekt i koji će zasigurno donijeti dobre plodove jer je zajednički cilj pomoći čovjeku. Biskup je i izrazio zadovoljstvo što je Sisačka biskupija prva hrvatska biskupija koja se na ovakav način, kao vjerska zajednica, uključuje u korištenje europskih fondova, a s ciljem poboljšanja života ljudi u malim sredinama i ruralnim krajevima koji sve više odumiru.