• foto5
  • foto2
  • foto3
  • foto7
  • foto4
  • foto1
  • foto6
  • foto8

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

20171014 160810

Folkloraši KUD-a "Magdalena" ovaj vikend pohodili su njemački grad Filderstadt te sudjelovali na velikoj manifestaciji "Čuvari hrvatske etno baštine". Između 16 društava iz Hrvatske ,Njemačke, Austrije i Švicarske, KUD ˝Magdalena˝predstavio je kupčinske narodne običaje i Općinu Pisarovina. Društvo je osvojilo drugu nagradu u kategoriji izvornog folklora a članica Maja Savić, proglašena je najljepšom djevojkom u nošnji! Članovi KUD-a  zahvaljuju orgnizatoru FD"Ruža" iz Filderstadta na pozivu na gostovanje,  Hrvatima (Kupčincima) iz Stuttgarta koji su prekrasno dočekali i pogostili sve članove društva. Hvala Svjetlani i Draženu Deverić, Snježani Šišinjak iz Lasinje, Branki i Franji Huber, Vladi Konječiću- Dugom,Damiru Kapcu a posebna hvala Zlatku Jušinskom- Kići i supruzi Jasni!
KUD ˝Magdalena˝posebno zahvaljuje od srca i sponzorima u Hrvatskoj:TZ Općine Pisarovina, PIP-u, Jamnici, OPG-u Mikuljan iz Donje Kupčine, poduzeću PRIM-AD i g.Antolčiću, poduzeću PLASTFORM i Ivanu Konječiću Tecu, te vinariji Ribarić!

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/novosti/16-udruge-novosti#sigFreeId9378314419

20170722 200643

Folkloraši KUD-a “Vrhovje” župe Dubranec, ovog su ljeta uspješno nastupili i prezentirali Hrvatsku na međunarodnom festivalu folklora u Grčkoj “Moonlight in Thessaloniki”.

Kulturno umjetničko društvo “Vrhovje” župe Dubranec, ovih je dana sudjelovalo na međunarodnom folklornom festivalu “Moonlight in Thessaloniki” u Solunu,drugom najvećem gradu u Grčkoj. Među 20 skupina iz raznih zemalja (Poljska,Gruzija,Izrael…),KUD Vrhovje,uz još dva hrvatska KUD-a dostojno je prezentiralo i branilo hrvatske boje.

Nastupili su sa koreografijom pjesama i plesova “dubranjske fare”-turopolja i pokuplja,prezentirajući tako prekrasan kraj župe koja spaja dva različita a opet vrlo slična folklorna područja.

Osim pjesmama, plesovima i nošnjama, članovi Društva su u druženju s građanima, turistima i ostalim sudionicima festivala iskoristili svaki trenutak za promociju Zagreba i Hrvatske, darivajući im licitarska srca grada Zagreba te mirise hrvatske obale kroz suvenire s lavandom i brošure s prirodnim ljepotama. Poput pravih zvijezda, lijepe i ponosne folklorašice i folkloraši KUD-a Vrhovje cijelo su se vrijeme strpljivo i fotografirali sa svim zainteresiranim posjetiteljima.

Nakon osmodnevnog sadržajnog putovanja i gostovanja, vratili su se svojim domovima spoznavši veliku istinu: treba u svemu vrijednome uživati i pritom učiti: tuđe poštivati, a svojim se ponositi. Folklorne baštine u tome doista nemaju granica.

Kulturno umjetničko društvo Vrhovje župe Dubranec osnovano je 2001. godine. Od tada neprekidno djeluje na području cijele župe koja zahvaća područje grada Velike Gorice, Općine Pisarovine i grada Zagreba. Sjedište je Društva u Donjem Dragonošcu. Od osnutka do danas Društvo je imalo oko 300 nastupa diljem Lijepe Naše i po inozemstvu.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/novosti/16-udruge-novosti#sigFreeId02a03d9e53

 

DSC 0904U subotu, 27.5.2017. u spomen kući "Titanic 100" na imanju obitelji Žunec dodijeljene su nagrade djeci vrtićke i školske dobi za likovne radove na temu brodova Titanic i Carpathia, u sklopu godišnjeg druženja i redovne Skupštine udruge "Titanic 100". Natječaj za likovne radove je objavljen u školama Pisarovine, Klinča Sela i Lasinje te u vrtićima "Leteći medvjedići" Klinča Sela  i "Potočić" Pisarovina. Pristiglo je puno radova i žiriju (članovi udruge "Titanic 100" i profesorica likovnog Dajana Milčić) je bilo doista teško odabrati najbolje radove. Nagrade su osvojili u kategoriji djece iz vrtićke skupine: Fran Valečić (6 godina) i Noa Pustaj (5 godina) iz vrtića "Leteći medvjedići" i Katja Rajšel (iz srednje vrtićke skupine) iz vrtića "Potočić". Od prvog do četvrtog razreda nagrađeno je šestero učenika, u kategoriji crteža: Jakov Pavek (4. razred), Ivan Stupljanec (3. razred) i Nikolina Grahovac (2. razred) iz škole "Vladimira Nazora" Pisarovina te u kategoriji slika i modelarstva: Ivona Peršin (3. razred) iz PŠ Bratina, Angela Vujanić (1. razred) iz OŠ "Vladimira Nazora" i Ivan Podgorski (1. razred) iz OŠ "Klinča Sela". U kategoriji od petog do osmog razreda nagrađeni su: Matea Cerjan (6. razred) iz OŠ "V. Nazor", Sara stipić (8. razred) OŠ "Klinča Sela" i Lorenzo Vujanić (8.razred) iz OŠ "V. Nazor". Čestitke svima, djeci koja su sudjelovala i učiteljicama i tetama koje su potaknule i pomogle djeci da se uključe u ovaj projekt. Pokrovitelji i suorganizatori natječaja za likovne radove: Općina Pisarovina i Turistička zajednica općine Pisarovina. Skupštinu i dodjelu nagrada su uveličali nastupom članovi dječje skupine KUD-a "Bratinečko srce" iz Bratine.

Povodom 5. godine postojanja udruge "Titanic 100" dodijeljene su plakete i zahvalnice članovima i prijateljima udruge.

Udruga "Titanic 100" djeluje već pet godina i značajan je promotor općine Pisarovina. Tijekom 2017. godine Slobodan Novković, potpredsjednik udruge i autor knjige "Titanic - Hrvati u katastrofi stoljeća", s predsjednikom udruge Alijom Pozdercem, održali su niz predavanja o Titanicu i prezentacija o udruzi "Titanic 100" i Pisarovini u školama, knjižnicama i drugim ustanovama gradova Hrvatske. Predavanja na temu Titanica i promociju općine Pisarovina podržala je Turistička zajednica Zagrebačke županije.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/novosti/16-udruge-novosti#sigFreeId1e6af2572c

KUD "Bratinečko srce" Bratinapoziva vas na radionicu šnitanja!

Naučite kako "našnitati" bratinečku rubaču. Radionicu će održati "bratinečke bake", Jela Varga i Ana Lacković. Naučite od onih koje su to cijeli život radile i kojima je sve to u malom prstu.

Obvezna prethodna prijava na radionicu te više informacija na broj mobitela 091 6296 054, na e-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili u inbox KUD-a. Prijave se primaju do 27. svibnja 2017. godine.

Radionica je za članove KUD-a "Bratinečko srce" Bratina besplatna, dok ostali plaćaju kotizaciju od 30 kuna.

radionica šnitanje