• foto8
  • foto2
  • foto3
  • foto6
  • foto1
  • foto4
  • foto7
  • foto5

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

DSC 0941

Povodom Dana planeta zemlje u Pisarovini na novoj adresi Turističke zajednice općine Pisarovina na Trgu Stjepana Radića 10, 20.4.2018. postavljena je i otvorena izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina powered by Renault". To je jedna u nizu izložbi koja je dio akcije "Očistimo Hrvatsku od olupina" koju provodi udruga "Zelene stope" i koju je osmislio fotograf, novinar, eko borac Romeo Ibrišević. Akcijom je iz okoliša uklonjeno više od 15.000 olupina u 14 godina postojanja udruge.

Izložba je nastavak djelovanja i osvješćivanja o važnosti očuvanja i zaštite okoliša. Istaknuti hrvatski slikari uključili su se u akciju na način da su na Romeove fotografije olupina otisnute na slikarsko platno intervenirali svaki svojim stilskim izričajem i tako stvorili nova umjetnička djela. Ta su djela prvi put pokazana 2016. na izložbi u Medijateci Francuskog instituta. Bila su izložena dvadeset i dva originalna umjetnička rada koji upozoravaju na naš neprimjeren odnos prema prirodnim dobrima.

U našem prostoru na Trgu Stjepana Radića 10, izložena su djela umjetnika koji žive i rade u Zagrebačkoj županiji: Izvor Oreb, Emilija Karlavaris, Marijana Ivanešić, Miljenko Bengez, Bachrach & Krištofić, Zdenko Bašić, Ante Bakter, Milan Komljenović, Jugan Splivalo, Korana Gajski Filipović, Milan Trenc, Svjetlan Junaković,  Vatroslav Kuliš, Romeo Magaš. Otvorenju izložbe nazočili su, uz članove udruge Zelene stope, i predstavnici Općine Pisarovina i javnih poduzeća, OŠ "Vladimir Nazor", KUD-a "Magdalena" Donja Kupčina, Zavičajnog muzeja, mještani te Izvor Oreb, jedan od umjetnika, koji je također i inicijator izložbe uz Romea Ibriševića.

Zahvaljujemo Ekoparku Kraš na potpori.

Izložba se može pogledati od ponedjeljka do petka u vremenu: 8-15 sati ili uz najavu na tel. 0994095514, do 4.5.2018.