• foto7
  • foto4
  • foto1
  • foto3
  • foto2
  • foto6
  • foto8
  • foto5

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

U subotu, 3.9.2016. bicikliralo je kroz Pisarovinu i Donju Kupčinu preko 100 biciklista, svih uzrasta, a sve u cilju druženja, rekreacije i humanitarne akcije. Biciklijadu je predvodio djelatnik PP Jastrebarsko, a biciklirao je i načelnik Općine Pisarovina. U sklopu biciklijade organizirana je akcija MiVA (misijska vozila) u suradnji sa župom Sv. Marije Magdalene Donja Kupčina i nacionalnim uredom za Papinska misijska djela. Iz kotizacija (po 10.00, kn) i dobrovoljnih priloga prikupljeno je 1.545,00 kn -za jedan bicikl. Biciklijada je krenula s Trga Stjepana Radića prema Donjoj Kupčini gdje je bilo zaustavljanje ispred crkve radi blagoslova bicikala i podjele naljepnica Sv. Kristofora, zaštitnika putnika. Cilj biciklijade bio je u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina. Zahvala svim sudionicima.

U Zavičajnom muzeju Donja Kupčina nastavljeno je druženje uz razgledavanje muzeja, izložbe fotografija pod nazivom "Sačuvajmo sjećanja iz prošlosti sela u Pokuplju" (koja ostaje u stalnom postavu), radionice tradicijskih hrvatskih glazbala koje je vodio Stjepan Večković, prezentacije afričkih instrumenata kao što su bubnjevi, šuškalice i puhački instrumenti. Dan u muzeju završio je koncertom  Hrvatskog gajdaškog orkestra koji su vrhunskim umijećem pokazali kako se pjeva i svira na tradicijskim glazbalima (gajde, dude,tambura, bas) u tradicijskom  i etno stilu. Nastupili su i KUD Sv. Rok Skakavac s izvornim tradicijskim pjesmama i šetanim kolom, a za kraj su djevojčice iz Donje Kupčine pokazale plesnu koreografiju uz moderniju glazbu.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji manifestacije: LD-u "Šljuka" Donja Kupčina i kuharu Zlatku, DVD-u Donja Kupčina, PP Jastrebarsko, KUD-u Magdalena, Petri Stepušin, župi Sv. Marija Magdalena i djelatnicima ureda za Papinska misijska djela te SD-u Miljokaz iz Karlovca, pokroviteljima Općini Pisarovina i Zagrebačkoj županiji, kao i izvođačima.