• foto4
  • foto5
  • foto3
  • foto6
  • foto8
  • foto2
  • foto7
  • foto1

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

DSC 0188Proteklog vikenda, 17.-19. srpnja, Pisarovina je bila mjesto susreta, druženja, rekreacije, sporta... održane su 2. Kupske večeri 2015. Uz već tradicionalna događanja i odličnu glazbu (grupa Vigor, TS Od srca do srca i grupa Mystic), u subotu su sudionici natjecanja u potezanju užeta mogli kušati grah koji su pripremili članovi Udruge umirovljenika općine Pisarovina.

U petak je je održana veslačka utrka načelnika i gradonačelnika u kojoj je dvojac iz Općine Lasinja preuzeo prvo mjesto od dosad nepobjedive ekipe Općine Pisarovina. Drugo mjesto osvojila je ekipa Grada Jastrebarskog, a treće mjesto Općine Kravarsko. Općina Klinča Sela završila je na četvrtom mjestu, a nažalost Općina Pisarovina je imala grešku u zaveslaju i završila u Kupi. U Otvorenoj veslačkoj utrci bilo je šest ekipa, koje su se već natjecale i prethodnih godina, sa sljedećim poretkom: "Sinovi Kupe" osvojili su prvo mjesto, drugo mjesto "Stare laste", treće mjesto Ivan i Mario, te Grčević i Krović, zatim "Kumovi"te "FCB". Utrka je praćena i snimljena iz zraka, iz hidroaviona, a fotografje se mogu vidjeti u galeriji.

ŠRS općine Pisarovina organizirao je tradicionalno ribičko natjecanje seniora u disciplini lov ribe udicom na plovak "Kup Kupe" na kojem je sudjelovalo 7 ekipa, koje su zauzele sljedeći plasman: 1. mjesto i prijelazni pehar osvojili  su ŠRD Jastrebarsko, 2. mjesto ŠRD Draganić, 3. ŠRD Sredičko, 4. ŠRU Štuka Lasinja, 5. Donja Kupčina, 6. ŠRD Ozalj i 7. mjesto KŠR Korana Karlovac. 

Održan je i malonogometni turnir MO općine Pisarovina i općine Lasinja, a svim ekipama čestitke na izdržljivosti u ekstremnim vrućinama. 

Bilo je 10 ekipa podijeljenih u tri (3) grupe. Relativno miran prvi dan turnira imao je uzbudljiv nastavak u nedjelju. Svaka utakmica je odlučivala o plasmanu u polufinale, koji su zasluženo kao pobjednici grupe osvojile ekipe Bregane, Lasinje i kombinirana ekipa Pok.Gradec&L.Sredičko te kao najbolja drugoplasirana ekipa iz D.Kupčine.

Prvo pobjedom u polufinalu protiv Lasinje, a potom u finalu protiv ekipe Pok.Gradec&L.Sredičko, prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa Bregane, dok je u utakmici za  treće mjesto Lasinja bila bolja od Donje Kupčine. Iz pobjedničke ekipe su i najbolji strijelac sa 5 pogodaka Ivica Vračević i najbolji golman Pavao Lovre.