• foto3
  • foto7
  • foto2
  • foto4
  • foto1
  • foto6
  • foto5
  • foto8

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

P9040266U Bihaću, BiH, od 4. do 7. rujna, u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona i partnera iz federalnih, kantonalnih i lokalnih institucija, održavao se 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014′ koji je ove godine tematski bio posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu, a okupio je oko 250 izlagača iz 7 zemalja, među kojima su bile zastupljene Hrvatska, Slovenija, Srbija, Austrija, Njemačka, Slovačka i Mađarska putem svojih županijskih i regionalnih komora. Prvi put na sajmu je sudjelovala Općina Pisarovina u sklopu Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije i Općine Pisarovina na izložbenom prostoru bili su predstavljeni smještajni kapaciteti i proizvođači s područja Zagrebačke županije: Franja obrt (proizvodi od koprive), Jamnica d.d., OG Mikuljan (pčelarski proizvodi), OPG Grčević (kozji sir), B. Brcković-obrt (ručni rad), vinari s područja Plešivice i Sv. Ivana Zeline, OG Filipec (bermet), Igo-mat (Samoborska salama), Ekopark Kraš te turistička ponuda Zagrebačke županije (sa promotivnim materijalima gradova) s naglaskom na Zavičajni muzej Donja Kupčina i udrugu Titanic iz Bratine. Kako bi naša ponuda bila što atraktivnija tamburaški sastav Colapis iz Lasinje svirao je na dan otvorenja sajma. 

Drugog dana sajma održane su prezentacije kojima je predstavljena ponuda Zagrebačke županije, Ekoparka Kraš, Franja obrta i udruge Titanic.

Trećeg dana sajma održana je tradicionalna "Smaragdna noć" na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim sajamskim izlagačima Ekobis 2014. Tako je priznanje za najbolju turističku ponudu dobila Turistička zajednica Zagrebačke županije, a Franja obrt je dobio plakete za proizvode "Sirup od koprive" i "Slatki namaz od koprive".

EKOBIS je sajam izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjen proizvođačima hrane te tvrtkama iz prehrambene, drvne, tekstilne, turističke i drugih industrija, posebice onih vezanih uz ekološku proizvodnju i proizvodnju opreme za zaštitu okoliša. Njegov izložbeni program ove godine obuhvatio je proizvodnju organske hrane, ekološku ambalažu, preradu i recikliranje otpada i sekundarnih sirovina, sustave za pročišćavanje voda, tradicionalne obrte i zanate, turističku i ugostiteljsku ponudu itd.  Sastavni dio sajamskih događanja bili su i stručni skupovi, a između ostalog, i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji pod nazivom “Održivi razvoj i eko turizam“.

Više informacija o sajmu možete naći na internetskoj adresi www.pkusk.com  ili www.ekobis.info.