• foto1
  • foto7
  • foto8
  • foto4
  • foto6
  • foto3
  • foto2
  • foto5

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

DSC 0183Uz lijepo vrijeme održane su Kupske večeri 18.-20 srpnja 2014. U petak uz grupu Pandora program je obogatio svojim pjesmama Ivan Fiolić.

Na rijeci Kupi održalo se natjecanje u lovu ribe udicom na plovak "Kup Kupe", a završilo je sljedećim rasporedom: 1.  ŠRU Lijevo Sredičko, 2. ŠRD Ozalj, 3. ŠRK Štuka Lasinja, 4. ŠRD Smuđ Donja Kupčina, 5. ŠRK Šilj Pokupsko. Večer u subotu započela je smotrom Pisarovinskih mažoretkinja i njihovim gošćama  Halubajke Viškovo. Unatoč samo dva mažoret sastava, mažoretkinje su svojim plesom i raznovrsnim točkama dale lijep i zanimljiv nastup pred brojnom publikom. Još brojnija publika s veseljem je dočekala grupu Begine koja je svojom svirkom pokazala koji je razlog njihove sve veće popularnosti.

Nedjeljni program započeo je ranije kao što je najavljeno, pripremom lovačkog gulaša. Dok su se lovci grijali oko kotlova, članovi kulturno umjetničkih društava: "Magdalena" Donja Kupčina (dječja skupina), "Meteor" Hrašćina Trgovišće, i "Rečica" te Pjevački zbor umirovljenika općine Pisarovina, zagrijavali su dlanove publike, jer su svojim nastupom oduševili okupljene, a poseban ton opuštenosti i duhovitosti dao je voditelj Frano Ridjan. Udruga "Zelena livada" Volavje pokazala je starinske igre, a djecu kao i odrasle najviše su se dojmile štule. Gužva se stvorila i pred metama koje su se gađale iz praćke, koja je mnoge vratila u djetinjstvo, a zainteresirala mlađe. Najviše borbe i natjecateljskog duha pokazale su ekipe za potezanje užeta: Udruga umirovljenika, Mjesni odbor, Pčelari, Pisarovački klan i Meteor. Možda iznenađujuće za navijače, ali ne i za pobjednike, pobijedila je najmlađa ekipa Pisarovački klan. Kad su svi lagano ogladnjeli, bilo je pravo vrijeme za ocjenu gulaša kojeg su pripremala lovačka društva općine Pisarovina ("Srnjak" Bratina, "Šljuka" Donja Kupčina, "Vepar" Jamnica i "Šljuka" Jamnička Gorica). Stručni i neutralni žiri od tri člana ocijenio je gulaše tako da je društvo "Šljuka"Jamnička Gorica osvojilo prvo mjesto i prvu nagradu - kotlić, "Vepar"  Jamnica drugo mjesto i "Srnjak" Bratina treće mjesto. Kako bi ovo natjecanje bilo još zanimljivije, nadamo se da će sljedeće godine biti više ekipa. Svoje ručne radove pokazali su članovi kUD-a "Meteor", Branka Brcković i "obrt "Kreativna Kety". Grupa Kumovi je svirala te večeri i zatvorila ovogodišnje Kupske.