• foto6
  • foto1
  • foto2
  • foto3
  • foto8
  • foto5
  • foto7
  • foto4

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

P2180285

Dragi ljubitelji sporta,

pozivamo Vas na 4. PISAROVINA OPEN I CROATIA OPEN natjecanje u GIREVOY SPORTU ( KETTLEBELL LIFTING SPORTU) u organizaciji kettlebell kluba Giryatrija Zagreb i Hrvatskog Girevoy Sport Saveza.

Ove godine po prvi puta u povijesti ovoga sporta održati će se otvoreno prvenstvo Hrvatske, a koje će posjetiti rekordan broj domaćih klubova. Za Vas smo ove godine pripremili i gosta iznenađenja te podigli ovaj sport na znatno veću razinu.

U nadi da ćete se odazvati na naše natjecanje i podržati hrvatske natjecatelje i klubove te svojim navijanjem predstaviti našu zemlju u najljepšem sportskom izdanju, očekujemo Vas u velikom broju. Vaša nam je podrška potrebna iz razloga što se uz državno prvenstvo održava i međunarodno natjecanje u girevoy sport, a koje već četvrtu godinu u sve većem broju posjećuju natjecatelji iz susjednih zemalja.

S početkom međunarodnog turnira hrvatski se klubovi ujedinjuju i uzdignute glave kreću u invaziju na svjetske velikane koje očekujemo na turniru. Za dobre rezultate potrebna je dobra publika pa koristimo ovu priliku da Vas pozovemo.

  Natjecanje se održava 01.03.2014. g. u dvorani O.Š. "Vladimir Nazor" Zagrebačka 12, 10451, Pisarovina. Svećano otvaranje natjecanja počinje u 10:00 sati.

Ako ste za dobru sportsku zabavu, pridružite nam se!!!

Nešto o sportu...

Kettlebell lifting je izuzetno koristan i jednostavan sport i u kratkom roku postići ćete bolju formu i poboljšati fizičke sposobnosti. Bez sumnje, riječ je o jednom od najtežih, odnosno fizički i mentalno najzahtjevnijih sportova na svijetu.

To samo govori o tome koliko je upotreba girje fleksibilna. S jedne strane imamo isti taj rekvizit kao najjednostavniji za baš sve ljude bez obzira na dob dok s druge strane imamo najintenzivniji sport. O čemu se točno radi? Sportaši se natječu u tri osnovne discipline jerk (izbačaj), snatch (trzaj), i long cycle (clean & jerk; nabačaj i izbačaj). Često ćete čuti da se spominju biathlon i long cycle zato što jek i snatch izvode jedan za drugim kao cjelina i nazivaju se biathlon. Natjecanje je vremenski ograničeno na 10 minuta za svaku disciplinu. Tijekom tih 10 minuta natjecatelj nastoji napraviti što veći broj pravilnih ponavljanja. Za razliku od dizanja utega ovdje nije cilj podići što veću težinu samo jedan jedini put. Velika je stvar ako natjecatelji izdrže svih 10 minuta do kraja. Girevoy sport jednako je popularan i kod žena i muškaraca.

Više o tom sportu na http://www.giryatrija.hr/