• foto1
  • foto3
  • foto6
  • foto8
  • foto7
  • foto2
  • foto5
  • foto4

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

DSC 036611.11.2016. svečano je obilježen Dan općine Pisarovina i blagdan zaštitnika Sv. Martina biskupa prijemom obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnika braniteljskih udruga, polaganjem vijenaca na spomen obilježja poginulim braniteljima kod pogona "Jamnica" i u šumi Petrinske Stani u Donjoj Kupčini, koncelebriranom svetom misom. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Ekoparku Kraš u Bratini, hrvatsku himnu otpjevala je Sementa Rajhard, a najznačajniji događaj je bio puštanje u rad vodocrpilišta Žeravinec, projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna kojeg  su sufinancirale Hrvatske vode s 90 posto. Načelnik Tomo Kovačić je istaknuo da je projektom omogućena bolja opskrbljenost vodom, ukupni kapacitet je 18 litara u sekundi, što je posebno važno za gospodarsku zonu u kojoj trenutno radi više od 400 ljudi. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pustio je u rad, a p. Miljenko Sušac blagoslovio je vodocrpilište. Čestitke za Dan Općine Pisarovina uputili su gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, pročelnik Uravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić u ime Zagrebačke županije te Davorin Štetner, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović.

Općina Pisarovina dodijelila je ove godine osam nagrada i četiri zahvalnice. Nagrada je dodijeljena Mariji Milatović, Davidu Šajnoviću, Danku Braimu i  nogometnom klubu "Jamnica" za dostignuća i osobite rezultate u području športa i tjelesne kulture, Branki Smolković Cerovski za doprinos od osobitog značaja u području kulture, Stjepanu Žuncu za postignute iznimne rezultate u proizvodnji meda, mjesnom odboru Pisarovina za iznimne aktivnosti i suradnju s Općinom u realizaciji infrastrukturnih projekata te OPG-u Jelene Grčević za osvojeno 1. mjesto kao najbolji OPG Mlada nada na području Zagrebačke županije. Zahvalnice su dodijeljene Sretenu Juriću za uspješnu suradnju i izniman doprinos gospodarskom razvoju Općine Pisarovina, Ivanu Nestiću mlađem za izradu umjetničkog djela "korpus Isusa" na groblju Jamnica Pisarovinska, Klesarstvu Nestić d.o.o. za uspješnu suradnju na uređenju memorijalnog trga na groblju Jamnica Pisarovinska te Ljevaonici umjetnina Ujević d.o.o. za doprinos u izradi korpusa Isusa na križu za memorijalni trg na groblju Jamnica Pisarovinska.

Dodijeljena su i priznanja i nagrade za provedenu akciju Zeleni cvijet koju provodi Turistička zajednica općine Pisarovina.