• foto4
  • foto6
  • foto8
  • foto7
  • foto3
  • foto2
  • foto5
  • foto1

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

Iako su bijele rode već neko vrijeme stigle na naša područja iz dalekih južnih krajeva, dani roda u Zagrebačkoj županiji su pred nama.

Budući je i ove godine Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije osigurala je 200 prstenova za obilježavanje mladih roda, u petak 13. lipnja, uz pomoć HEP-a, ornitolozi Luka Basrek i Luka Jurinović prstenovat će ptiće bijelih roda u Donjoj Zdenčini i Donjoj Kupčini te na području Vrbovca, Male Ostrne i istočnog dijela županije. Donja Kupčina i Donja Zdenčina često se nazivaju ''sela roda'' Zagrebačke županije  pa će u sklopu Lipanjskih susreta u organizaciji Udruge ''Zdenčina 1562''  dana 19. lipnja od 14 sati ispred stare škole u Zdenčini krenuti biciklistički pohod stazom "Od sela roda do sela roda" . Također, sredinom lipnja započinje drugi monitoring bijelih roda u sklopu međunarodnog prebrojavanja bijele rode koje se u 2014. godini provodi u cijeloj Europi.

Kako su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije potpisali ugovor o nastavku projekta ,,Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia) u 2014. godini '', obavještavaju se vlasnici i korisnici objekata s gnijezdom bijele rode da od 13. lipnja djelatnici Javne ustanove započinju s terenskim obilaskom Zagrebačke županije. Jednokratna godišnja naknada za gnijezdo bijele rode na objektu iznosi 700,00 kn po gnijezdu, a sredstva su osigurali Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za ostvarivanje naknade u projektu ,,Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia) u 2014. godini '' potrebna je slijedeća dokumentacija

- izjava - ispuniti i potpisati (preuzeti na www.priroda-zagrebacka.hr ili direktno kod djelatnika Javne ustanove prilikom terenskog obilaska)

- preslika osobne iskaznice 

- preslika vlasničkog lista ili drugog dokumenta kojim se dokazuj vlasništvo/korištenje objekta na kojem je gnijezdo bijele rode

- preslika broja tekućeg računa (IBAN)

Izjavu i ostalu dokumentaciju dostaviti na adresu:

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije

151. samoborske brigade HV 1

10430 Samobor 

 

Za ostale informacije kontaktirati Javnu ustanovu na tel. 6111-552 ili e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..