Novosti

JUDO KLUB PISAROVINA poziva dječake i djevojčice starosti od 6 godina nadalje da nam se pridruže na treninzima i postanu dio uspješnog judo teama .
Treninzi se održavaju u sportskoj dvorani OŠ „Vladimir Nazor „Pisarovina , svaki utorak i četvrtak od 18:00.
Kontakt : Željko 091 455 1093

6 hours ago

Općina Pisarovina

KUD "Vrhovje" župe Dubranec i MO Lučelnica pozivaju Vas 16.12.2018. u 17 h, nedjelja, na promociju ponovljenog izdanja knjige pjesama "Pjesmom kroz Lučelnicu". Sve pjesme prikupljene su na lokalitetu Lučelnice od izvornih pjevača, mještana i popraćene su notnim zapisom. Ovom prilikom predstavit će Vam se i novoosnovana dječja skupina folkloraša, KUD-a Vrhovje župe Dubranec koja djeluje u Lučelnici.

Vašim dolaskom podržavate naša nastojanja u očuvanju običaja, kulture i tradicije kraja iz kojeg potječemo !
... See MoreSee Less

KUD Vrhovje župe Dubranec i MO Lučelnica pozivaju Vas 16.12.2018. u 17 h, nedjelja, na promociju ponovljenog izdanja knjige pjesama Pjesmom kroz Lučelnicu. Sve pjesme prikupljene su na lokalitetu Lučelnice od izvornih pjevača, mještana i popraćene su notnim zapisom. Ovom prilikom predstavit će Vam se i novoosnovana dječja skupina folkloraša, KUD-a Vrhovje župe Dubranec koja djeluje u Lučelnici. 
 
Vašim dolaskom podržavate naša nastojanja u očuvanju običaja, kulture i tradicije kraja iz kojeg potječemo !

3 days ago

Općina Pisarovina

U petak, 7. prosinca 2018. otvorena je prva Izložba božićnih jaslica u Turističkom uredu TZ općine Pisarovina. Izloženo je 15 božićnih jaslica koje su učenici od 5. do 8. razreda OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina izradili pojedinačno ili u grupama, uz pomoć roditelja i pod mentorstvom vjeroučiteljica Smilje Matijević i Đurđice Trputac. Izložba je nastala na inicijativu ravnateljice škole Branke Smolković Cerovski u suradnji s TZ općine Pisarovina, na koju su se djeca i rado odazvala. Maštovite i od raznovrsnog materijala izrađene, sačinjavaju lijepu izložbu koja se može pogledati sljedeći tjedan u uredovno vrijeme ureda, a nakon toga, dio se primjeraka seli u Jastrebarsko gdje će biti dio međunarodne izložbe u Pastoralnom centru, od 16.12.2018.
To nije sve, božićne jaslice se još izrađuju te će novi dječji uradci biti izloženi i 18.12.2018. na Božićnom sajmu na Trgu u Pisarovini, kada očekujemo da nam se pridružite u što većem broju.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Đurđica Julie Trputec

Bravo 👏👏👏👏👏👏👏👏

Znaju kolegice... Bravo...:)

Đurđica Julie Trputec😍😍😘😘😘

Odlicno!!!Jednu stvar ne razumjem kako netko moze napisat nekome krivo prezime

+ View more comments

5 days ago

Općina Pisarovina

Pjesmom do Božića
KUD "Magdalena" Donja Kupčina organizira manifestaciju "Pjesmom do Božića", program nastupa kulturno umjetničkih društava, te vas poziva da dođete 15. prosinca 2018. u 19 sati u Društveni dom u Donju Kupčinu. Bit će i sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, te zabava uz TS COLAPIS.
... See MoreSee Less

Pjesmom do Božića
KUD Magdalena Donja Kupčina organizira manifestaciju Pjesmom do Božića, program nastupa kulturno umjetničkih društava, te vas poziva da dođete 15. prosinca 2018. u 19 sati u Društveni dom u Donju Kupčinu. Bit će i sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, te zabava uz TS COLAPIS.

 

Comment on Facebook

Josip Sumrak

5 days ago

Općina Pisarovina

Kako su dječje ruke oblikovale božićne jaslice koje će biti izložene u Turističkom uredu na Trgu Stjepana Radića 10, možete pogledati u petak, 7.12.2018. u 13 sati, kada će biti otvorenje i od 10.12. do 14. 12.2018. u vremenu od 8 do 15 sati.
Izložba je u organizaciji OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina.
Nakon 14.12. božićne jaslice bit će izložene u Jastrebarskom.
... See MoreSee Less

Kako su dječje ruke oblikovale božićne jaslice koje će biti izložene u Turističkom uredu na Trgu Stjepana Radića 10, možete pogledati u petak, 7.12.2018. u 13 sati, kada će biti otvorenje i od 10.12. do 14. 12.2018. u vremenu od 8 do 15 sati. 
Izložba je u organizaciji OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina.
Nakon 14.12. božićne jaslice bit će izložene u Jastrebarskom.

2 weeks ago

Općina Pisarovina

Etno, fletno i Bratinečko srce iz studija Bajsić HRT-a

Kulturno umjetničko društvo „Bratinečko srce“ Bratina nastupilo je 26. studenog 2018. godine u radijsko-televizijskoj emisiji Etno, fletno!, urednice i voditeljice Lejdi Oreb, emisija se emitira uživo iz studija Bajsić Hrvatske radio televizije na frekvencijama Radio Sljemena, a televizijski prijenos ide preko multimedijske platforme HRTi. Uz ostale izvođače i mnogobrojnu publiku u emisiji su gostovali i načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić, umjetnici Izvor Oreb i Emilija Karlavaris te je tako kroz razgovor, pjesmu, ples, degustaciju domaćih proizvoda Općina Pisarovina predstavljena u najljepšem izdanju. Među plesno pjevačkim točkama ansambl KUD-a „Bratinečko srce“ izveo je dramsko-scenski prikaz Martinja „Ide Martin, nigde gusek a ni vina“. Vjerna publika koja već tradicionalno prati nastupe i rad KUD-a „Bratinečko srce“, ovog puta je bila pojačana predstavnicima Općine Pisarovina, koji su gromoglasnim pljeskom davali podršku svojim KUD-ovcima i načelniku.
Odgođene snimke radijskog i televizijskog prijenosa emisije Etno, tletno! možete pogledati na Multimedijskoj platformi HRTi.
tekst i fotografije, d.penezić
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Općina Pisarovina

Nastavlja se radionica kukičanja "Hobice za palčiće" u četvrtak 29.11.2018. 18-20 h u školi "V. Nazora" ... See MoreSee Less

Nastavlja se radionica kukičanja Hobice za palčiće u četvrtak 29.11.2018. 18-20 h u školi V. Nazora

3 weeks ago

Općina Pisarovina

Pozivamo vas da podržite naš KUD "Bratinečko srce", umjetnike Izvora Oreba i Emiliju Karlavaris i ostale goste dolaskom na koncert koji će biti u studiju Zvonimira Bajsića, HRT, Prisavlje ulica 3. Dolazak najaviti na e-adresu: slavica.pischiutta@hrt.hr ili tel. 634 4970. ... See MoreSee Less

Pozivamo vas da podržite naš KUD Bratinečko srce, umjetnike Izvora Oreba i Emiliju Karlavaris i ostale goste dolaskom na koncert koji će biti u studiju Zvonimira Bajsića, HRT, Prisavlje ulica 3. Dolazak najaviti na e-adresu: slavica.pischiutta@hrt.hr ili tel. 634 4970.

3 weeks ago

Općina Pisarovina

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima
16.11.2018. u općinskoj vijećnici potpisani su ugovori o dodjeli stipendija, kao potpora za redovno školovanje za učenike i studente. Općina Pisarovina dodijelila je ukupno 9 stipendija u školskoj godini 2018./2019., i to 5 stipendija za učenike i 4 stipendije za studente. Mjesečna stipendija iznosi 500,00 kn za učenike i 700,00 kn za studente, a isplaćuje se za razdoblje od 1.9.2018. do 30.6.2019.
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Općina Pisarovina

Na svečanoj sjednici povodom Dana općine Pisarovina uručena su priznanja za najljepše okućnice akcije Zeleni cvijet koju provodi TZ općine Pisarovina: 1. mjesto Snježana Skenderović, Bratina, 2. mjesto Mira Karas, Jamnica Pisarovinska, 3. mjesto Vida Lapaine, Jamnica Pisarovinska ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Cestitam....zasluzeno

čestitam 🌼🏵️🌹🌳🌲🥀🌾

4 weeks ago

Općina Pisarovina

Uoči blagdana Sv. Martina Općina Pisarovina svečano je obilježila svoj Dan i 25. obljetnicu ustrojstva Općine Pisarovina svečanom sjednicom i polaganjem kamena temeljca u gospodarskoj zoni Pisarovina za pogon bio plinskog postrojenja „Eco-biogas“ i za proizvodnju piva „Varionica“. „Eco-biogas“ će biti bioplinsko postrojenje površine 17.500 m2 i snage 1.2 MW električne energije, čime će se otvoriti 4-5 novih radnih mjesta. Izgradnjom pogona za proizvodnju piva „Varionica“, proizvodno skladišnog objekta s novom proizvodnom linijom omogućit će se rast proizvodnih kapaciteta sa sadašnjih 1.728 hl na 9.490 hl godišnje uz rast izvoza i novih radnih mjesta.
„Sa zadovoljstvom mogu reći da je u proteklih 25 godina Pisarovina doživjela preporod! Nakon Domovinskog rata krenula je njezina ozbiljna obnova. Sagrađena je kompletna infrastruktura, prije svega vodovodna mreža, obnovljeni su društveni domovi i sakralni objekti, nerazvrstane ceste... Sve ono što je bilo u lošem stanju dobilo je novi sjaj“, rekao je načelnik Pisarovine Tomo Kovačić. Najznačajnijim infrastrukturnim projektima istaknuo je obilaznicu Pisarovine, sportsku dvoranu, dječji vrtić i posebno, 2005. otvorenu, Poduzetničku zonu.
„Zanimljivo je napomenuti da danas na području Općine Pisarovina radi oko 900 djelatnika dok je sa područja Općine Pisarovina ukupno zaposleno cca 1100 djelatnika, što nam govori da je već sada prisutan nedostatak radne snage u odnosu na realne potrebe na području naše općine. Kako bi na područje općine 'doveli' nove radnike, a prije svega mlade obitelji, Općina im, u skorijoj budućnost, namjerava besplatno ustupiti zemljište, s kompletno sagrađenom infrastrukturom, na kojemu će, prema modelu poticajne stanogradnje, moći graditi obiteljsku kuću. Zemljište će Općina, kaže Kovačić, dobiti od Ministarstva državne imovine, a o vlastitom će trošku sagraditi potrebnu infrastrukturu. Pretpostavka je da će biti prostora za gradnju dvadesetak obiteljskih kuća, na parcelama od 800 do tisuću četvornih metara.
„Naša budućnost je i brza državna cesta, od čvora Zdenčina na autocesti Rijeka-Zagreb, do Pisarovine. To je ono što 'guramo', što molimo, što pokušavamo ubrzati... U stalnom smo kontaktu s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama i nadamo se da će gradnja početi iduće godine“, rekao je Kovačić. Govoreći o poljoprivredi, naglasio je da se na prostoru ove općine, zbog dobrih klimatskih i pedoloških uvjeta, sve više sadi bobičasto voće, posebno borovnica. Danas je pod ovim voćem dvadesetak hektara poljoprivrednih površina.
„Već sada se vidi da je uzgoj bobičastog voća isplativiji od ratarske proizvodnje“, rekao je načelnik, čija Općina budući razvoj temelji i na turizmu uz rijeku Kupu.
U ime Županije svečanosti je prisustvovao predsjednik Skupštine Damir Mikuljan, koji je preuzeo i zahvalnicu Općine dodijeljenu Županiji za iznimno uspješnu dugogodišnju suradnju te financijsku podršku prilikom realizacije najznačajnijih projekata.
„Općina Pisarovina je 'dobro ispričana priča', posebno u odlučujućoj, presudnoj bitki za mlade koju sada vodimo. Županija je u općinskim programima prepoznala ono što ovome kraju donosi benefit, i u razvoj Općine dosad uložila oko 20 milijuna kuna“, rekao je Mikuljan. Čestitke i pozdravne riječi uputili su: predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković, u ime gradonačelnika i načelnika saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike državni tajnik Mario Šiljeg, u ime Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta državni tajnik Mario Antonić.
Na sjednici su uručena javna priznanja Općine Pisarovina: OPG-u Nikoline Varga iz Bratine, OPG-u Zlatka Vularića iz Donje Kupčine i ribnjačarstvu PP Orahovica. Također, uručena su priznanja za najljepše okućnice u akciji „Zeleni cvijet“ TZ općine Pisarovina: Snježani Skenderović iz Bratine, Miri Karas iz Jamnice Pisarovinske i Vidi Lapaine iz Jamnice Pisarovinske.
Program su uveličali pjesmom VIS „Jane“ iz Velike Gorice i KUD „Bratinečko srce“ iz Bratine igrokazom „Ide Martin, nigde guske a ni vina“
U nedjelju na sam blagdan položeni su vijenci na spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Jamnici i Donjoj Kupčini. Koncelebriranom svečanom misom u Jamnici Pisarovinskoj proslavljen je blagdan Sv. Martina biskupa.
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Općina Pisarovina

Vidimo se u utorak, 13.11.2018. na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini u periodu od 08:00-10:00 sati na besplatnom mjerenju šećera i tlaka.
Svi ste pozvani i dobro došli.
... See MoreSee Less

Vidimo se u utorak, 13.11.2018. na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini u periodu od 08:00-10:00 sati na besplatnom mjerenju šećera i tlaka.
Svi ste pozvani i dobro došli.

4 weeks ago

Općina Pisarovina

... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Lijep kraj.

oh, ho, sto se dogadja, gusta magla...

2 months ago

Općina Pisarovina

Hobice
Nastavljaju se radionice heklanja hobica za palčiće, na starom mjestu: OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina, u četvrtak 25.10.2018. od 18 do 20 sati. Dođite!
... See MoreSee Less

Hobice
Nastavljaju se radionice heklanja hobica za palčiće, na starom mjestu: OŠ Vladimir Nazor Pisarovina, u četvrtak 25.10.2018. od 18 do 20 sati. Dođite!Image attachment

 

Comment on Facebook

Kristina Huzjak

Odlicna inicijativa! Za svaku pohvalu!

2 months ago

Općina Pisarovina

U Pisarovini u organizaciji Turističke zajednice općine Pisarovina i pčelarske udruge „Kupska dolina“ Pisarovina 13.10.2018. održan je 9. Festival pčelarstva i 16. izložba meda s ocjenjivanjem Zagrebačke županije, Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje i izložba gljiva, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Općine Pisarovina.
Uz osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Pisarovina s dvije područne škole: Bratina i Donja Kupčina i dječji vrtić „Potočić“ Pisarovina, bogatstvo plodova zemlje našeg zavičaja, krušne proizvode i kolače, izložili su i članovi Udruge umirovljenika općine Pisarovina. Bogatstvo raznovrsnosti meda i proizvoda od meda pokazala je pčelarska udruga „Kupska dolina“ koja broji 36 pčelara s oko 1800 košnica. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Pisarovine predstavila su svoje proizvode i plodove: zimnicu, proizvode od jagoda i malina, bučino ulje, sir, bijeli luk, lješnjake i sl.
Poseban naglasak je bio na pčelinjim proizvodima jer su taj dan dodijeljena odličja za najbolji med koji je 26. rujna ocijenilo povjerenstvo od 11 članova. Od pristiglih 119 uzoraka iz pčelarskih udruga Zagrebačke županije, 25 pčelara dobilo je zlatna odličja, 53 srebrna i 38 brončana, a šampion 16. senzorskog ocjenjivanja meda s najviše bodova je bagremov med pčelara Dragutina Cveteka iz udruge pčelara „Vrbovec“ Vrbovec. Sve vrste meda, od pčelara kojih je med bio na ocjenjivanju, mogle su se kušati uz ostale proizvode od meda.
Posjetitelji su mogli i ove godine donijeti uzorke gljiva radi determinacije. Najbrojnije su bile sunčanice, a za najcjenjenije vrganje će biti prilike sljedeće godine.
Uz blagoslov svih prisutnih, prigodan program djece osnovne škole „V. Nazor“ na temu kruha i plodova zemlje i dodjelu odličja pčelarima te pjesmu Udruge umirovljenika općine Pisarovina završena je ovogodišnja manifestacija uz mnoštvo posjetitelja.
U prostoru Turističke zajednice općine Pisarovina na Trgu Stjepana Radića 10 tim povodom postavljena je izložba fotografija “Lučelnicom kroz fotoobjektiv od 1920.-1972.” koja se može pogledati u radnom vremenu do kraja studenog 2018.
P.S. Ne zaboravite konzumirati med i ostale domaće zdrave proizvode kako biste ostali zdravi i čili do sljedećeg susreta u listopadu kada ćemo Vas ponovno podsjetiti na to. Neke od tih proizvoda možete nabaviti na štandovima utorkom i subotom na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Još jednom hvala svima koji su pomogli da se ova manifestacija održi po prvi put u našem kraju a nadam se da neće biti i zadnja. Predsjednik P.U.Kupska dolina Darko Mikuljan

2 months ago

Općina Pisarovina

Poziv na nacionalnu konferenciju „Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica“ 18. – 19. listopada 2018. u Zagrebu, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb. ... See MoreSee Less

Poziv na nacionalnu konferenciju „Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica“ 18. – 19. listopada 2018. u Zagrebu, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb.Image attachment

2 months ago

Općina Pisarovina

9. FESTIVAL PČELARSTVA I
16. IZLOŽBA MEDA
ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
DANI KRUHA I DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
IZLOŽBA GLJIVA
13. listopada 2018., SUBOTA od 10.00 do 12.30 h
TRG STJEPANA RADIĆA u Pisarovini
(u slučaju kiše, program će se održati U SPORTSKOJ DVORANI)
Udruga pčelara „Kupska dolina“ poziva Vas na kušanje pčelinjih proizvoda.
Povodom Dana kruha OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina, dječji vrtić „Potočić“, Udruga umirovljenika općine Pisarovina, udruga pčelara „Kupska dolina“, OPG-i predstavit će bogatstvo plodova zemlje našeg zavičaja, krušne proizvode i kolače.
PROGRAM:
10 h - obilazak i razgledavanje štandova s medom, kruhom, gljivama i domaćim proizvodima uz degustaciju
11 h - otvorenje festivala, kratki program učenika OŠ "Vladimir Nazor", dodjela diploma pčelarima i proglašenje šampiona
Za Izložbu gljiva donijeti primjerke gljiva u vremenu od 9.00 do 10.00 sati na Trg S. Radića ili u sportsku dvoranu (ovisno o vremenskim uvjetima)
Gljive će determinirati prof. Ljubinko Đurić, stručni suradnik u Hrv. mikološkom društvu Zagreb
... See MoreSee Less

9. FESTIVAL PČELARSTVA I
 16. IZLOŽBA MEDA
ZAGREBAČKE ŽUPANIJE 
DANI KRUHA I DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE  
IZLOŽBA GLJIVA   
13. listopada 2018., SUBOTA od 10.00 do 12.30 h
TRG STJEPANA RADIĆA u Pisarovini 
(u slučaju kiše, program će se održati U SPORTSKOJ DVORANI)
Udruga pčelara „Kupska dolina“ poziva Vas na kušanje pčelinjih proizvoda.
Povodom Dana kruha OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina, dječji vrtić „Potočić“, Udruga umirovljenika općine Pisarovina, udruga pčelara „Kupska dolina“, OPG-i predstavit će bogatstvo plodova zemlje našeg zavičaja, krušne proizvode i kolače.
PROGRAM:
10 h - obilazak i razgledavanje štandova s medom, kruhom, gljivama i domaćim proizvodima uz degustaciju
11 h - otvorenje festivala, kratki program učenika OŠ Vladimir Nazor, dodjela diploma pčelarima i proglašenje šampiona
Za Izložbu gljiva donijeti primjerke gljiva u vremenu od 9.00 do 10.00 sati na Trg S. Radića ili u sportsku dvoranu (ovisno o vremenskim uvjetima)
Gljive će determinirati prof. Ljubinko Đurić, stručni suradnik u Hrv. mikološkom društvu Zagreb

2 months ago

Općina Pisarovina

Poštovani srednjoškolci i studenti, pozivamo Vas na javnu raspravu 13.10.2018. u 09:30 sati u općinskoj vijećnici u novoj zgradi Općine Pisarovina.
Tema rasprave je JAVNI PRIJEVOZ!
Dođite u što većem broju da čujemo vaše ideje i potrebe i da zajedničkim snagama probamo doći do najboljeg rješenja.!
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Mogu li doći roditelji koji te srednjoškolce i studente prevažaju do Kupinečkog kraljevca...

Poštovana, naravno, svi su dobrodošli!

jel možemo u tome sudjelovati da šaljemo emailom na općinu

Da li je Pisarovina povezana direkt linijom sa administrativnim sjedištem Jaskom? Koliko sam ja gledala nije nego sam čarobirala kako dostaviti doznake u HZZO dok sam bila na čuvanju trudnoće. Ako je, molim da mi netko stavi link linije, ako nije onda sramota

Sad vam je frka kad se nema, idete na to da roditelji placaju ono sta ste vi usrali..za one koji neznaju ovdje je nekada vozio ZET i sta se desilo sa time?????

Sramota 30km od Zg iz Lij.Sredickog nema busa za Zg mozda da si konje kupimo pa jasemo do Tih. Gaja

Naravno da cemo doci svi mi koji svoju djecu vozimo na Kupinecki Kraljevac hitno ukinut Samoborcek a nek se ispostuje ono sto je obecano

Josip Sumrak

Jasminka Busak

Ivan zeric gdje je nestao tvoj drugi komentar

+ View more comments

2 months ago

Općina Pisarovina

'Cyclist Welcome Quality'
U sklopu provedbe Operativnog plana razvoja cikloturizma Zagrebačke županije nositelja Turističke zajednice Zagrebačke županije i Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama Zagrebačke županije 2.10.2018. dodijeljeni su standardi ’Cyclist Welcome Quality’ objektima koji nude ugostiteljske, informativne i druge turističke usluge namijenjene cikloturistima. 27 objekata zadovoljilo je uvjete ulaska u Cyclist Welcome mrežu. Tako su za područje općine Pisarovine uručene ploče sa službenim vizualnim identitetom i oznakama kategorizacije uz poklon set osnovne opreme za servis bicikla Ekoparku Krašograd i smještajnom objektu obitelji Pavek. Biciklistima se u navedenim objektima pruža mogućnost: besplatan pristup pitkoj vodi, prostor za pranje bicikla, Wi-fi, stalak za bicikle, alat za sitne popravke, sušenje odjeće, info kutak s kartama, spremište za bicikle, jednokratno noćenje bez dodatne naplate i sl.
Servisi za bicikliste nalaze se još u centru Pisarovine i Donje Kupčine. U tijeku je provedba projekta trasiranja biciklističkih ruta TZ općine Pisarovina. Daljnjim razvojem cikloturizma nastojat ćemo da biciklisti što ugodnije bicikliraju Pisarovinom.
... See MoreSee Less

Cyclist Welcome Quality
U sklopu provedbe Operativnog plana razvoja cikloturizma Zagrebačke županije nositelja Turističke zajednice Zagrebačke županije i Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama Zagrebačke županije 2.10.2018. dodijeljeni su standardi ’Cyclist Welcome Quality’ objektima koji nude ugostiteljske, informativne i druge turističke usluge namijenjene cikloturistima. 27 objekata zadovoljilo je uvjete ulaska u Cyclist Welcome mrežu. Tako su za područje općine Pisarovine uručene ploče sa službenim vizualnim identitetom i oznakama kategorizacije uz poklon set osnovne opreme za servis bicikla Ekoparku Krašograd i smještajnom objektu obitelji Pavek. Biciklistima se u navedenim objektima pruža mogućnost: besplatan pristup pitkoj vodi, prostor za pranje bicikla, Wi-fi, stalak za bicikle, alat za sitne popravke, sušenje odjeće, info kutak s kartama, spremište za bicikle, jednokratno noćenje bez dodatne naplate i sl.
Servisi za bicikliste nalaze se još u centru Pisarovine i Donje Kupčine. U tijeku je provedba projekta trasiranja biciklističkih ruta TZ općine Pisarovina. Daljnjim razvojem cikloturizma nastojat ćemo da  biciklisti što ugodnije bicikliraju Pisarovinom.Image attachmentImage attachment

2 months ago

Općina Pisarovina

Na Kotlovina Show u Jastrebarskom 29.9.2018. ekipa iz Pisarovine osvojila 2.mjesto. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Bravooooo

Prvi put čujem , svaka čast , tko su bili stručnjaci da znamo tražit savjete

cstitamo, izgleda supere

2 months ago

Općina Pisarovina

Poziv OPG-ima,
Pčelarska udruga „Kupska dolina“ i TZ općine Pisarovina organiziraju Festival pčelarstva i meda Zagrebačke županije, Dane kruha i gljiva 13.10. 2018., subota, u 10 sati, u Pisarovini na Trgu Stjepana Radića (u slučaju kiše održat će se u sportskoj dvorani).
Uz Festival meda održat će se i Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u suradnji s OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina.
Program počinje u 10 sati s izložbom plodova zemlje, krušnih proizvoda, slastica, meda, domaćih proizvoda OPG-a i gljiva. U 11 sati bit će kratki program na pozornici: nastup djece i dodjela priznanja pčelarima s ocjenjivanja meda Zagrebačke županije.

Ovim putem pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva da svojim sudjelovanjem obogate ponudu poljoprivrednim proizvodima (sir, med, povrće i sl.) i prezentiraju bogatstvo našeg kraja. Potrebno se prijaviti do 10.10.2018. putem e-maila: tzpisarovina@pisarovina.hr ili telefonom: 099 409 5514 kako bismo osigurali prostor i klupu.
... See MoreSee Less

Poziv OPG-ima,
Pčelarska udruga „Kupska dolina“ i TZ općine Pisarovina organiziraju Festival pčelarstva i meda Zagrebačke županije, Dane kruha i gljiva 13.10. 2018., subota, u 10 sati, u Pisarovini na Trgu Stjepana Radića (u slučaju kiše održat će se u sportskoj dvorani).
Uz Festival meda održat će se i Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u suradnji s OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina. 
Program počinje u 10 sati s izložbom plodova zemlje, krušnih proizvoda, slastica, meda, domaćih proizvoda OPG-a i gljiva. U 11 sati bit će kratki program na pozornici: nastup djece i dodjela priznanja pčelarima s ocjenjivanja meda Zagrebačke županije. 

 Ovim putem pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva da svojim sudjelovanjem obogate ponudu poljoprivrednim proizvodima (sir, med, povrće i sl.) i prezentiraju bogatstvo našeg kraja. Potrebno se prijaviti do 10.10.2018. putem e-maila: tzpisarovina@pisarovina.hr ili telefonom: 099 409 5514 kako bismo osigurali prostor i klupu.Image attachment

2 months ago

Općina Pisarovina

Upisi u KUD "Bratinečko srce" ... See MoreSee Less

Upisi u KUD Bratinečko srce

3 months ago

Općina Pisarovina

ODRŽANA MANIFESTACIJA ˝RODINO LJETO U KUPČINI˝

www.youtube.com/watch?v=VEiRpUQIf6g&feature=youtu.be

www.youtube.com/watch?v=fkaTKaLN9HURadio Televizija Banovina Održana manifestacija "Rodino ljeto u Kupčini"
... See MoreSee Less

Video image

 

Comment on Facebook

3 months ago

Općina Pisarovina

... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

OTVOREN NOVI PROIZVODNI POGON U PODUZETNIČKOJ ZONI OPĆINE PISAROVINA

www.youtube.com/watch?v=_Ajh8KN1x7gRadio Televizija Banovina www.radio-banovina.hr
... See MoreSee Less

Video image

 

Comment on Facebook

3 months ago

Općina Pisarovina

U vožnji čamcima Kupom, razgledavanju Zavičajnog muzeja Donja Kupčina, izložbi fotografija o rodama, izložbi slika s likovne kolonije „Rodino ljeto u Kupčini“, domaćim tradicijskim delicijama, etno sajmu, predstavljanju knjige Anđelke Vidović „Tak se negdar živelo“ te etno koncertu – uživali su mnogobrojni posjetitelji manifestacije „Rodino ljeto u Kupčini“ održane u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina 9.9.2018. godine.

Povodom Dana roda, Europske godine kulturne baštine, 45. godišnjice osnutka Zavičajnog muzeja Donja Kupčina i 10 godina provedbe projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode u Zagrebačkoj županiji“ Javna ustanova Zeleni prsten i Turistička zajednica Pisarovina povezali su kulturnu i prirodnu baštinu prekrasne Zagrebačke županije bijelom rodom kao simbolom očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika.

Tomo Kovačić, načelnik općine Pisarovina istaknuo je „Europska kulturna i prirodna baština Donje Kupčine i zagrebačke županije omogućuje nam da bolje razumijemo prošlost te da na taj način ujedno stvaramo čvrsto polazište za zajedničku budućnost. Važno je naglasiti kako kulturna i prirodna baština grade snažnije društvo, omogućuje prezentirati svijetu što imamo i neophodno je zaštiti i očuvati je“.

„Bijela roda jedna je od najpopularnijih ptičjih vrsta u Hrvatskoj. Rode većinu svog života provedu kraj čovjeka, gnijezde se u selima, na krovovima kuća, crkava, vatrogasnih domova, štagljevima, stupovima od elektre, a hrane na poljoprivrednim površinama. Prisutnost bijelih roda u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu.“ – naglasila je Martina Glasnović, ravnateljica JU Zeleni prsten.

Iza naslova knjige „Tak se negdar živelo“ krije se cjelovita priča o povijesti sela Donja Kupčina. Zabilježene su legende, vjerovanja i običaji o narodnom seoskom životu iz prošlosti prenošeni usmenom predajom kao autentična sjećanja pojedinaca. Zabilježeno je i bogatstvo narodne tradicije. Kroz zgode i detalje čitatelju se približavaju trenuci seoske povijesne zbilje kroz nekoliko desetljeća prve polovice 20. stoljeća.

U bogatstvu kulturne i prirodne baštine uživali su zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar i mnogi drugi uzvanici.

Hvala ženama koje su priredile tradicijski stol i svima koji su pomagali oko pripreme i usluživanja hrane te OPG-ima i udrugama koji su ponudili svoje proizvode.
Čestitke nagrađenima, ali i ostalim sudionicima na likovnoj koloniji "Rodino ljeto u Kupčini" i pokazali nam svoj talent.
Radove dječje likovne kolonije se mogu pogledati od utorka do petka od 9 do 13 sati i subotom od 10 do 14 sati ili po najavi.
... See MoreSee Less

3 months ago

Općina Pisarovina

... See MoreSee Less

Image attachment

3 months ago

Općina Pisarovina

... See MoreSee Less

Image attachment

4 months ago

Općina Pisarovina

Poštovani,

u tijeku su pripreme za jubilarnu, 10. sezonu emisije ''Večera za 5''. S obzirom da nam je cilj promicanje ruralne sredine i tradicije, nova sezona sa sobom nosi i nove izazove.

Kako bi našim gledateljima što bolje prenijeli čari seoskog obiteljskog života, u potrazi smo za gurmanima, sladokuscima i ljubiteljima dobre hrane. Uvjet za sudjelovanje u emisiji je da budući sudionik živi na selu ili pak na selu ima vikendicu/kuću za odmor sa popratnim sadržajem (npr. povrtnjak, voćnjak, vinograd, možda pokoja životinja...).

Zamolili bismo Vas da ovu poruku proslijedite članovima svoje zajednice i ostalim zainteresiranim pojedincima.
Za sva dodatna pitanja možete se javiti na kontakt broj 099/2995 719

Unaprijed zahvaljujemo i lijep pozdrav,

''Večera za 5 na selu''
... See MoreSee Less

4 months ago

Općina Pisarovina

Poštanska markica
ETNO BAŠTINA, 2018 BRATINA

Opis proizvoda
Broj: 1150
Vrijednost: 15,00 kn
Dizajn: Orsat Franković, dizajner iz Zagreba
Fotografija: Ivo Pervan
Veličina: 29,82 x 35,50 mm
Papir: bijeli, 102 g, gumirani
Zupčanje: češljasto, 14
Tisak: višebojni ofset
Tiskara: AKD d.o.o., Zagreb
Datum izdanja: 28.6.2018.
Naklada: 250.000

Bratina pokraj Pisarovine središte je nekadašnjega niza zaselaka južno od Zagreba, a danas je naziv jednog naselja. To je uglavnom nizinsko područje poznato po ostatcima nekadašnje drvene arhitekture i kućama pokrivenim slamom (šopom). Do 1848. seljaci s područja Bratine bili su kmetovi na posjedu plemićke obitelji Erdödy. Običaji i materijalna kultura ovoga kraja slični su onima seljaka plemenitaša u Posavini i Pokuplju. Nošnja pripada kupinečko-bratinskoj varijanti panonskoga tipa.
Ženska se nošnja sastoji od triju osnovnih dijelova izrađenih od lanenoga tkanja: rubače (suknje prišivene na prsluk), bluze zvane oplećak i zastora (pregače). Platno za odjeću ukrašeno je tijekom tkanja osebujnim stiliziranim i geometriziranim cvjetnim motivima u bojama. Temeljna boja ukrasa, različiti tonovi crvene boje, crna i bijela, njihova kombinacija ili odsutnost označavaju društvenu, dobnu i stalešku pripadnost. Stalešku i dobnu pripadnost označavalo je i žensko oglavlje. U nekim područjima panonske Hrvatske djevojačka parta označavala je doraslost do udaje. U Bratini je znak djevojaštva bila kosa upletena u dvije pletenice straga i dignute oko glave. Sprijeda je glava pokrivena partom, uskom i mekanom ukrasnom trakom koja se stavljala na kosu od uha do uha.
Bratinska parta ukrašena je našivenim višebojnim staklenim zrnjem vješto složenim u raznolike cvjetne motive. Posebno je bogato višeslojno oglavlje udane žene čija se gornja kapica veže nisko na zatiljku pa se za svečane prigode ukrašava bogatim nakitom različitih oblika i ukrasnim vrpcama ukrašenim staklenim zrnjem. U Bratini žene nisu kupovale gotov nakit, nego su nabavljale staklena zrnca uglavnom srednjoeuropske proizvodnje kako bi same vješto izvezle uzorke staklenim zrncima na vrpce za oglavlja i nanizale ogrlice prema tradicijskim uzorcima.

Dr. sc. Tihana Petrović Leš
Filozofski fakultet Sveučilišta
u Zagrebu
... See MoreSee Less

Poštanska markica
ETNO BAŠTINA, 2018 BRATINA

Opis proizvoda
Broj: 1150
Vrijednost: 15,00 kn
Dizajn: Orsat Franković, dizajner iz Zagreba
Fotografija: Ivo Pervan
Veličina: 29,82 x 35,50 mm
Papir: bijeli, 102 g, gumirani
Zupčanje: češljasto, 14
Tisak: višebojni ofset
Tiskara: AKD d.o.o., Zagreb
Datum izdanja: 28.6.2018.
Naklada: 250.000

Bratina pokraj Pisarovine središte je nekadašnjega niza zaselaka južno od Zagreba, a danas je naziv jednog naselja. To je uglavnom nizinsko područje poznato po ostatcima nekadašnje drvene arhitekture i kućama pokrivenim slamom (šopom). Do 1848. seljaci s područja Bratine bili su kmetovi na posjedu plemićke obitelji Erdödy. Običaji i materijalna kultura ovoga kraja slični su onima seljaka plemenitaša u Posavini i Pokuplju. Nošnja pripada kupinečko-bratinskoj varijanti panonskoga tipa.
Ženska se nošnja sastoji od triju osnovnih dijelova izrađenih od lanenoga tkanja: rubače (suknje prišivene na prsluk), bluze zvane oplećak i zastora (pregače). Platno za odjeću ukrašeno je tijekom tkanja osebujnim stiliziranim i geometriziranim cvjetnim motivima u bojama. Temeljna boja ukrasa, različiti tonovi crvene boje, crna i bijela, njihova kombinacija ili odsutnost označavaju društvenu, dobnu i stalešku pripadnost. Stalešku i dobnu pripadnost označavalo je i žensko oglavlje. U nekim područjima panonske Hrvatske djevojačka parta označavala je doraslost do udaje. U Bratini je znak djevojaštva bila kosa upletena u dvije pletenice straga i dignute oko glave. Sprijeda je glava pokrivena partom, uskom i mekanom ukrasnom trakom koja se stavljala na kosu od uha do uha.
Bratinska parta ukrašena je našivenim višebojnim staklenim zrnjem vješto složenim u raznolike cvjetne motive. Posebno je bogato višeslojno oglavlje udane žene čija se gornja kapica veže nisko na zatiljku pa se za svečane prigode ukrašava bogatim nakitom različitih oblika i ukrasnim vrpcama ukrašenim staklenim zrnjem. U Bratini žene nisu kupovale gotov nakit, nego su nabavljale staklena zrnca uglavnom srednjoeuropske proizvodnje kako bi same vješto izvezle uzorke staklenim zrncima na vrpce za oglavlja i nanizale ogrlice prema tradicijskim uzorcima.
 
 Dr. sc. Tihana Petrović Leš
Filozofski fakultet Sveučilišta
u Zagrebu

 

Comment on Facebook

Predivno

💖Bratina💖

Bitno da ja BRATINA velikim slovima a Pisarovina malim slovima BRAVO ZA BRATINU

4 months ago

Općina Pisarovina

Uspješno provedeni dvodnevni seminar „Održivi razvoj Općine Pisarovina kroz strukturirani dijalog“ 20. i 21. srpnja u Općini Pisarovina. Sažetak seminara na www.hls.com.hr/hls/proveden-erasmus-projekt-kojem-je-nositelj-hrvatski-lovacki-savez/ ... See MoreSee Less

5 months ago

Općina Pisarovina

Poštovani,

javljamo se iz castinga emisije 'Ljubav je na selu'. Trenutačno smo u fazi pripreme nove sezone i potrazi smo za kandidatkinjama, slobodnim djevojkama i ženama iz vaše regije.

Bili bismo Vam zahvalni kad biste naš poziv na sudjelovanje, letak i plakat farmera koji šaljemo u prilogu objavili na službenim društvenim mrežama vaše turističke zajednice.

Inače, 'Ljubav je na selu' je jedna od najgledanijih reality emisija u Hrvatskoj, a sudjelovanje žena iz vaše regije predstavljalo bi odličnu promociju vašeg kraja i običaja.

Unaprijed zahvaljujemo,

ekipa emisije 'Ljubav je na selu'
... See MoreSee Less

Poštovani,

javljamo se iz castinga emisije Ljubav je na selu. Trenutačno smo u fazi pripreme nove sezone i potrazi smo za kandidatkinjama, slobodnim djevojkama i ženama iz vaše regije. 

Bili bismo Vam zahvalni kad biste naš poziv na sudjelovanje, letak i plakat farmera koji šaljemo u prilogu objavili na službenim društvenim mrežama vaše turističke zajednice.

Inače, Ljubav je na selu je jedna od najgledanijih reality emisija u Hrvatskoj, a sudjelovanje žena iz vaše regije predstavljalo bi odličnu promociju vašeg kraja i običaja. 

Unaprijed zahvaljujemo,

ekipa emisije Ljubav je na seluImage attachment

 

Comment on Facebook

Mene prije 3 dana zvali iz Večerevza 5 dali sam voljan sudjelovati. Bum kuhsl, a kaj bum drugo.😂😂

5 months ago

Općina Pisarovina

Završene su Kupske večeri 2018. Kao i svake godine, veslači su otvorili manifestaciju Veslačkom utrkom u drvenim čamcima u paru. Prijavilo se devet ekipa, a prva tri mjesta osvojile su već poznate ekipe: 1. „Stare laste“ s vremenom 7,12 min, 2. Dva Braima sa 7,13 min i 3. Bruno i Miha sa 7.17 minuta. U zabavnom dijelu programa nastupili su grupa Noćni život i band Učiteljice.
Subota je bila popunjena već od jutarnjih sati. Na kupskoj natjecateljskoj stazi „Jamnička kiselica“ ribiči su se natjecali u lovu ribe u kategoriji „Udicom na plovak“ na kojem je sudjelovalo šest ekipa, sa sljedećim ekipnim plasmanom: 1. „Korana“ – Karlovac, 2. „Smuđ“ – Donja Kupčina, 3.„Draganić“ – Draganić, 4. „Štuka“ – Topusko, 5. „Šilj“ – Pokupsko, 6. „Kupa“ – Lasinja. Ukupan ulov ribe je 27710 g, najveći pojedinačni ulov je bio u ekipi „Smuđ“, donja Kupčina od 2820 grama. Organizator natjecanja je Savez športskih ribolovnih udruga općine Pisarovina.
7. za redom Kupska atletska utrka – Memorijal Julije Boroša – Jumbo i ove godine uvrštena je u događanja Kupskih večeri. Bilo je 62 natjecatelja u svim dobnim kategorijama, od 18g. do 74.g. s predstavnicima iz Pisarovine s odličnim rezultatima i medaljama. Čestitke svim natjecateljima. Prva tri ukupna pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji dobila su, uz pehare, poklon bonove u trgovini „Run and Trek“ u vrijednosti 400, 300 i 200 kn te poklon vrećice od tvrtke KRAŠ, PIP i Himalaya. Zahvaljujemo Stotinki.hr na pomoći u mjerenju rezultata, kao i obitelji Boroša, Kettlebell teamu iz Zagreba te Petri G. Rezultati se mogu vidjeti na portalu Stotinka.hr: www.stotinka.hr/hrv/utrka/2109/ukupni_poredak
Atrakcija su bili trakotori oldtimeri kojih je bilo ukupno 12, a najstariji je bio iz 1942.g.
U popodnevnim satima za djecu je družina iz kazališta „Smješko“ odigrala predstavu „Lara u svijetu životinja“.
Naša vatrogasna društva predstavila su vatrogasnu opremu i gašenje pjenom i vodom.
Mjesni odbori su sudjelovali u malonogometnom turniru dva dana: 1.MO Lučelnica 1, 2. Lučelnica 2, 3. MO Topolovec i D. Pisarovina, 4. Selsko Brdo i Dvoranjci, 5. Lijevo Sredičko i Gradec Pokupski, 6. Donja Kupčina, 7. Bratina, 8. Pisarovina. Finale je bilo u nedjelju, a poredak je sljedeći: 1. Lučelnica 1, 2. L. Sredičko i G. Pokupski, 3. Donja Kupčina. Pobjednici su zaslužili pehare, a prve tri pobjedničke ekipe i poklon bonove u vrijednosti 800, 400 i 200 kn. Organizator je bila Zajednica športskih udruga općine Pisarovina.
Lovci lovačkih društava Pisarovine kuhali su srneći paprikaš: „Vepar“ iz Jamnice Pisarovinske koji su skuhali čak dva kotla paprikaša, „Šljuka“ iz Donje Kupčine, „Srnjak“ iz Bratine, „Šljuka“ iz Velike Jamničke. Žiri je ocijenio da je najukusniji paprikaš od lovaca iz Jamnice Pisarovinske, Velike Jamničke te iz Donje Kupčine. Pobjednici su osvojili roštilj, set noževa i set za roštilj.
Konjička udruga dragovoljaca domovinskog rata Pokuplje iz Lasinje organizirala je jahanje Pisarovinom do prostora Kupskih večeri te jahanje na poniju i konju.
U zabavnom dijelu programa atmosferu su podigli grupa Pandora i Nives Celzijus.
Prije nastupa Vatrenih koje smo gledali na platnu, u nedjelju, uz malonogometni turnir bilo je gađanje praćkom i potezanje užeta u kojem su se prvi put natjecale ženske ekipe koje su redom osvojile sljedeći poredak i pehare: Općina Pisarovina, Dječji vrtić „Potočić“ i KUD Bratinečko srce. Muške ekipe: Udruga umirovljenika, lovci i Općina Pisarovina.
Dva dana imali smo Kiselički sajam s bogatom ponudom OPG-a i obrta, od povrća, sira do suvenira i nakita uz besplatno mjerenje šećera u krvi i tlaka.
U veslačkoj utrci (grado)načelnika pobjedu je odnijela ekipa Općine Pisarovina s rezultatom 7.05, drugo mjesto osvojila je Općina Lasinja sa 7.21 i treće mjesto Općina Kravarsko sa 7.26. Natjecali su se i načelnici i njihovi zamjenici iz Općine Kravasko i Klinča Sela.
Kulturno umjetnički program izveli su umirovljenički zbor „Pokupsko“, KUD „Kamanje“ iz Kamanja, KUD „Tančec“ iz Rugvice i Lička izvorna skupina „Plješevica“ iz Zagreba. Večer je završila uz grupu Mystic.
Organizatori: Općina Pisarovina, TZ općine Pisarovine, obrt TENT. Pokrovitelj: Zagrebačka županija
Zahvala svima koji su pomogli u organizaciji.
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Uuu...27 kila ribe..!!!😁 Kak meni ni dve kile tu ne zagrizu..?😁 Svejedno, bravo svima ! ♥️

Josip Braim

5 months ago

Općina Pisarovina

Javni poziv za sudjelovanje na seminar ˝Održivi razvoj Općine Pisarovina kroz strukturni dijalog˝ ... See MoreSee Less

Javni poziv za sudjelovanje na seminar ˝Održivi razvoj Općine Pisarovina kroz strukturni dijalog˝

5 months ago

Općina Pisarovina

#nives_celzijus
#kupske_večeri
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Samo praši Nives,najbolja si.

5 months ago

Općina Pisarovina

#gliser_spreman 🚤

#vožnja_po_kupi
#požurite
... See MoreSee Less

#gliser_spreman 🚤

#vožnja_po_kupi
#požurite

5 months ago

Općina Pisarovina

#danas_kroz_dan_u_Općini_Pisarovina #atletska_utrka #malonogometni_turnir #pretentacija_traktora_oldtimera #domaći_proizvodi

A veceras od 20:00 grupa Pandora i #NIVES_CELZIJUS
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

da li u Pisarovini postoje još uvijek tjedni sajmovi poljpr.proizvoda,peradi stoke i proizv široke potrošnje?

5 months ago

Općina Pisarovina

... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Pozdrav

👋

👍

5 months ago

Općina Pisarovina

#učiteljice ... See MoreSee Less

#učiteljiceImage attachment

5 months ago

Općina Pisarovina

Kupske večeri 2018. počele... ... See MoreSee Less

5 months ago

Općina Pisarovina

ZBOG FINALA SP RUSIJA 2018 GODINE PROMJENE U RASPOREDU PROGRAMA NA KUPSKIM VEČERIMA:

NEDJELJA 15.07.2018.

VESLAČKA UTKA U 14:00
POTEZANJE UŽETA U 15:30
... See MoreSee Less

5 months ago

Općina Pisarovina

IZMJENA PROGRAMA KUPSKIH VEČERI I
RASPORED UTAKMICA

SUBOTA

9h - RIBIČKO NATJECANJE - KUP RIJEKE KUPE, natjecateljska staza Jamnička Kiselica, dodjela medalja od 14h

Info: 091 903 9492, organizator: SŠRU općine Pisarovina

10h – REVIJALNO JAHANJE Pisarovinom- Konjička udruga dragovoljaca domovinskog rata Pokuplje, Lasinja

Dolazak s konjima na prostor Kupskih večeri u 17h, gdje će biti moguće jahanje uz vodiča.

10h - ATLETSKA UTRKA – MEMORIJAL „JULIJE BOROŠA-JUMBO“, start utrke: Trg S. Radića Pisarovina, cilj: šetnica „Plaža“, dužina 11,8 km (Pisarovina-Dvoranci-Selsko Brdo-L. Sredičko- šetnica „Plaža“), dodjela medalja na prostoru Kupskih večeri oko 13 sati

prijave: tel. 099 409 5514 ili e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr
Kotizacija: 40 kn - do 10.7.2018., 60 kn - od 11. 7. do 14.7. 2018.

Nagrade: majice, medalje i pehari, obrok, osvježenje, za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji: bonovi I NAGRADE DONATORA.

12h – MALONOGOMETNI TURNIR mjesnih odbora Općine Pisarovina, organizator: Zajednica športskih udruga općine Pisarovina

14h - PREZENTACIJA TRAKTORA OLDTIMERA, prijave na tel: 0994095514

18,15h – predstava za djecu „Lara u svijetu životinja“ kazališta „Smješko“, besplatno, na prostoru Kupskih večeri, pozornica pod nadstrešnicom

19h – PREZENTACIJA VATROGASNE OPREME I VOZILA, organizator: VZO Pisarovina

20h – GRUPA „PANDORA“

I NIVES CELZIJUS

NEDJELJA

14h – početak KUHANJA SRNEĆEG PAPRIKAŠA – kuhaju lovačka društva općine Pisarovina: „Vepar“ iz Jamnice Pisarovinske, „Šljuka“ iz Donje Kupčine, „Srnjak“ iz Bratine i „Šljuka“ iz Velike Jamničke12h - PREZENTACIJA TRAKTORA OLDTIMERA

15h – GAĐANJE PRAĆKOM, pored nogometnog igrališta

15.30h – MALONOGOMETNI TURNIR, organizator: Zajednica športskih udruga općine Pisarovina

15.30h – BESPLATNO MJERENJE ŠEĆERA U KRVI, štand udruge Sv. Martin Pisarovina

16h - VESLAČKA UTRKA (GRADO)NAČELNIKA NA KUPI (start: kanal Velika, cilj: kod mosta)

19h - NATJECANJE U POTEZANJU UŽETA, mogu se prijaviti grupe od 8 ljudi (mjesni odbori, udruge, i dr., muške i ženske ekipe), na tel. 098 228 451 (Stjepan Čačković), potezanje užeta će biti kod nogometnog igrališta

Nagrade: bon za piće, medalje i pehari za pobjednike

19h - OCJENJIVANJE SRNEĆEG PAPRIKAŠA i degustacija, 15 kn porcija

19.40h - proglašenje pobjednika i dodjela medalja natjecateljima u potezanju užeta, veslačke utrke, malonogometnog turnira i lovcima

20h - KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM – nastupaju: KUD-ovi: „Kamanje“, „Tančec“ Rugvica,

LIS „Plješevica“, Umirovljenički zbor Pokupsko i gosti iznenađenja

21h – grupa Mystic

Organizatori: TZ općine Pisarovina, Općina Pisarovina, obrt „TENT“

Pokrovitelj: Zagrebačka županija
... See MoreSee Less

IZMJENA PROGRAMA KUPSKIH VEČERI I 
RASPORED UTAKMICA

SUBOTA

9h - RIBIČKO NATJECANJE - KUP RIJEKE KUPE, natjecateljska staza Jamnička Kiselica, dodjela medalja od 14h

Info: 091 903 9492, organizator: SŠRU općine Pisarovina

10h – REVIJALNO JAHANJE Pisarovinom- Konjička udruga dragovoljaca domovinskog rata Pokuplje, Lasinja

Dolazak s konjima na prostor Kupskih večeri u 17h, gdje će biti moguće jahanje uz vodiča.

 10h - ATLETSKA UTRKA – MEMORIJAL „JULIJE BOROŠA-JUMBO“, start utrke: Trg S. Radića Pisarovina, cilj: šetnica „Plaža“, dužina 11,8 km (Pisarovina-Dvoranci-Selsko Brdo-L. Sredičko- šetnica „Plaža“), dodjela medalja na prostoru Kupskih večeri oko 13 sati

prijave: tel. 099 409 5514 ili e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr
Kotizacija: 40 kn - do 10.7.2018., 60 kn - od 11. 7. do 14.7. 2018.

Nagrade: majice, medalje i pehari, obrok, osvježenje, za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji: bonovi I NAGRADE DONATORA.

12h – MALONOGOMETNI TURNIR mjesnih odbora Općine Pisarovina, organizator: Zajednica športskih udruga općine Pisarovina

14h - PREZENTACIJA TRAKTORA OLDTIMERA, prijave na tel: 0994095514

18,15h – predstava za djecu „Lara u svijetu životinja“ kazališta „Smješko“, besplatno, na prostoru Kupskih večeri, pozornica pod nadstrešnicom

19h – PREZENTACIJA VATROGASNE OPREME I VOZILA, organizator: VZO Pisarovina

20h – GRUPA „PANDORA“

I NIVES CELZIJUS

NEDJELJA

14h – početak KUHANJA SRNEĆEG PAPRIKAŠA – kuhaju lovačka društva općine Pisarovina: „Vepar“ iz Jamnice Pisarovinske, „Šljuka“ iz Donje Kupčine, „Srnjak“ iz Bratine i „Šljuka“ iz Velike Jamničke

 

12h - PREZENTACIJA TRAKTORA OLDTIMERA

15h – GAĐANJE PRAĆKOM, pored nogometnog igrališta

15.30h – MALONOGOMETNI TURNIR, organizator: Zajednica športskih udruga općine Pisarovina

15.30h – BESPLATNO MJERENJE ŠEĆERA U KRVI, štand udruge Sv. Martin Pisarovina

16h - VESLAČKA UTRKA (GRADO)NAČELNIKA NA KUPI (start: kanal Velika, cilj: kod mosta)

19h - NATJECANJE U POTEZANJU UŽETA, mogu se prijaviti grupe od 8 ljudi (mjesni odbori, udruge, i dr., muške i ženske ekipe), na tel. 098 228 451 (Stjepan Čačković), potezanje užeta će biti kod nogometnog igrališta

Nagrade: bon za piće, medalje i pehari za pobjednike

19h - OCJENJIVANJE SRNEĆEG PAPRIKAŠA i degustacija, 15 kn porcija

19.40h - proglašenje pobjednika i dodjela medalja natjecateljima u potezanju užeta, veslačke utrke, malonogometnog turnira i lovcima

20h - KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM – nastupaju: KUD-ovi: „Kamanje“, „Tančec“ Rugvica,

LIS „Plješevica“, Umirovljenički zbor Pokupsko i gosti iznenađenja

21h – grupa Mystic

Organizatori: TZ općine Pisarovina, Općina Pisarovina, obrt „TENT“

Pokrovitelj: Zagrebačka županijaImage attachment

5 months ago

Općina Pisarovina

POZDRAV IZ PISAROVINE! ... See MoreSee Less

POZDRAV IZ PISAROVINE!

 

Comment on Facebook

Sadakov Brijeg 😉

5 months ago

Općina Pisarovina

KUPSKA ATLETSKA UTRKA MEMORIJAL JULIJE BOROŠA-JUMBO, 14.07.2018. u 10:00 sati.

SVI STE DOBRODOŠLI....
... See MoreSee Less

KUPSKA ATLETSKA UTRKA MEMORIJAL JULIJE BOROŠA-JUMBO, 14.07.2018. u 10:00 sati.

SVI STE DOBRODOŠLI....Image attachment

5 months ago

Općina Pisarovina

Pozivamo djecu i odrasle da dođu pogledati intaraktivnu predstavu "Lara u svijetu životinja" koja će biti na Kupskim večerima u subotu, 14.7.2018. u 18:30 sati pod nadstrešnicom. Dođite i zabavite se, predstava je besplatna.

Izlet u prirodu sa svojom obitelji nekima nije najdraža stvar na svijetu. Ali, kada iza svakog stabla ili ispod svakog kamena možete pronaći njihove stanovnike, stvari postaju itekako zanimljive. Kazalište „Smješko“ predstavlja autorsku ekološku predstavu namijenjenu mlađoj publici kako bi kroz zaigrani pristup djevojčice Lare upoznali i naučili nešto o našim autohtonim i zaštićenim divljim životinjskim vrstama. Klepetan Rodan, missica Risica, gospođa Šišmišica i zec Martin Lijepouhi samo su neki od šumskih likova koji će nam dati pokoji savjet što svatko od nas može učiniti kako bi prestalo istrebljenje autohtonih i ugroženih životinjskih i biljnih vrsta.

Predstava je sudionik nekoliko renomiranih kazališnih festivala:Naj Naj Festival-Zagreb,Međunarodnog festivala djeteta -Šibenik,Festival Eko pozorišta -Bačka palanka..
... See MoreSee Less