• foto5
  • foto7
  • foto2
  • foto8
  • foto6
  • foto4
  • foto3
  • foto1

DSC 9828KUD „Bratinečko srce“ 18.11.2017. proslavilo je 10 godina rada prekrasnim koncertom u sportskoj dvorani u Pisarovini. Koncertom je prikazan slijed koreografija (autora i voditelja: Snježane Skenderović i Maria Kambića) s kojima su članovi KUD-a nastupili tijekom godina. Gosti na koncertu bili su iz Gornjih Andrijevaca - KUD „Slavonija“ i članovi KUD-a „Vrhovje“ župe Dubranec. Povodom 10 godina prijateljstva KUD „Slavonija“ i KUD „Bratinečko srce“ potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji. Dodjeljene su zahvalnice svima koji su pomagali KUD-u „Bratinečko srce“ kao i dugogodišnjim članovima KUD-a. U ime Hrvatskog sabora kulture diplome za 10 godina rada i postojanja je dodijelio Zlatko Herček, predstavnik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/16-udruge-novosti#sigFreeIdb502c3f0cc

 Dober večer gazdarica plakat JPG smanjeno

Povodom 80 godina folklorne tradicije u Bratini i 10 godina rada KUD-a "Bratinečko srce" Bratina pozivamo vas na koncert "Dober večer, gazdarica" 18. 11. 2017.g. u 19 sati u sportsku dvoranu pri OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina.

Gosti na koncertu su KUD "Slavonija" Gornji Andrijevci. Ulaz je slobodan.

KUD "Bratinečko srce" otvaraju izložbu fotografija i zapisa o životu i radu mještana Bratine  11.11.2017. u novom prostoru Općine Pisarovina.

20171014 160810

Folkloraši KUD-a "Magdalena" ovaj vikend pohodili su njemački grad Filderstadt te sudjelovali na velikoj manifestaciji "Čuvari hrvatske etno baštine". Između 16 društava iz Hrvatske ,Njemačke, Austrije i Švicarske, KUD ˝Magdalena˝predstavio je kupčinske narodne običaje i Općinu Pisarovina. Društvo je osvojilo drugu nagradu u kategoriji izvornog folklora a članica Maja Savić, proglašena je najljepšom djevojkom u nošnji! Članovi KUD-a  zahvaljuju orgnizatoru FD"Ruža" iz Filderstadta na pozivu na gostovanje,  Hrvatima (Kupčincima) iz Stuttgarta koji su prekrasno dočekali i pogostili sve članove društva. Hvala Svjetlani i Draženu Deverić, Snježani Šišinjak iz Lasinje, Branki i Franji Huber, Vladi Konječiću- Dugom,Damiru Kapcu a posebna hvala Zlatku Jušinskom- Kići i supruzi Jasni!
KUD ˝Magdalena˝posebno zahvaljuje od srca i sponzorima u Hrvatskoj:TZ Općine Pisarovina, PIP-u, Jamnici, OPG-u Mikuljan iz Donje Kupčine, poduzeću PRIM-AD i g.Antolčiću, poduzeću PLASTFORM i Ivanu Konječiću Tecu, te vinariji Ribarić!

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/16-udruge-novosti#sigFreeId9378314419