• foto3
  • foto7
  • foto8
  • foto2
  • foto4
  • foto1
  • foto5
  • foto6

"Došel bu došel Sveti Martin " u Ekopark Krašograd

 U subotu, 11.11.2017. godine, u Ekoparku Krašograd s početkom u 20 sati sve ljubitelje dobre kapljice i veselog druženja očekuje bogata vinska svetkovina uz nastup tamburaškog sastava COLAPIS.

 Za sve informacije i rezervacije možete nazvati na tel. 01/5582 200 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 MARTINJSKI MENU FINALVidimo se na Martinju u Ekoparku Krašograd!

DSC 0045U organizaciji TZO Pisarovina povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje predstavili su se OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina, dječji vrtić "Potočić", Udruga umirovljenika općine Pisarovina, pčelarska udruga "Kupska dolina" sa krušnim proizvodima, kolačima i drugim delicijama, kao i OPG Jakolić i OPG Sadak sa sirom, Pongrac sa zimnicom, OPG Vularić s bučinim uljem i proizvodima od buče. Uz kušanje hrane uz obilazak štandova razmijenili su se recepti za sljedeći put.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeId0a38c0a818

DSC 0256Na 18. izboru najuzornije seoske žene održanom u subotu u Karlovcu titulu je ponijela Renata Bedeković predstavnica Grada Zagreba. Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku. Predstavnica Zagrebačke županije bila je Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice. Ona je bila najmlađa od ukupno 14 kandidatkinja te je hrabro i dostojno predstavila Zagrebačku županiju i Općinu Pisarovina koje su dale svoju podršku. Katarina od svoje rane mladosti upoznata je s radom u poljoprivredi, uz to je zavrsila fakultet, udala se, mama je dvojice sinova s trećom bebom na putu. Katarina se sa svojom obitelji bavi stočarstvom, proizvodnjom mlijeka i sira, vinogradarstvom. Prodaje na kućnom pragu, a želja joj je otvoriti mini siranu. Osim poljoprivrednog gospodarstva ocjenjivao se i štand  na kojem su predstavljeni proizvodi OPG-a. Također, narodna nošnja kraja iz kojeg dolazi morala je biti kompletna.

Za prvu pratiteljicu najuzornije seoske žene izabrana je Anita Nekić iz Čaglina, Požeško Slavonske županije, a za drugu pratilju Ljubica Guštin iz Ozlja iz Karlovačke županije. Uz brojne nagrade koje su natjecateljice i finalistice izbora primile od organizatora, domaćina i pokrovitelja, pobjednici je osiguran i put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu u angažmanu pokroviteljice izbora, zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir. Izbor u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ promiče vrijednosti i važnosti žena u ruralnim područjima kako bi se u njima očuvale i podignule vrijednosti života, te obitelji i kulturne baštine.

Sve pohvale i čestitke Katarini Vugrinić Brajković i njezinoj obitelji koji su na ovaj način predstavili Općinu Pisarovina.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeId24363ac3bd

Povodom Dana kruha na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini 17. 10. 2017., utorak, od 10 sati  OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina, dječji vrtić "Potočić", Udruga umirovljenika općine Pisarovina, udruga pčelara "Kupska dolina", OPG-ovi prezentirat će bogatstvo plodova zemlje našeg zavičaja, krušne proizvode i kolače. Moći će se kupiti sir, zimnica, povrće, a uz to kušati slastice i razmijeniti recepte...

Dođite, očekuju vas mirisi plodova zemlje!

plakat dani kruha 10 2017 page 001

DSC 0043 min

U organizaciji TZ općine Pisarovina u subotu na Trgu S. Radića održana je 3. izložba gljiva. Bilo prikupljeno oko 80-tak vrsti gljiva koje je determinirao prof. Ljubinko Đurić iz Zagreba. Ljubitelji gljiva i sakupljači donijeli su na razvrstavanje jestive, nejestive, rijetke, delikatesne...gljive. Ove godine bilo je svima poznatih vrganja, koji su se mogli i kušati u gulašu koji je pripremila Marijana Pavek. Koje su karakteristike pojedinih gljiva, na sličnost mladih sunčanica i zelenih pupavki i na druge specifičnosti gljiva, upozorio je profesor LJ. Đurić, stručni suradnik u Hrv. mikološkom društvu Zagreb.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeIdaf364a60a3