• foto5
  • foto4
  • foto1
  • foto6
  • foto2
  • foto3
  • foto7
  • foto8

plakat Bratina page 001

DSC 5422

Kupske večeri 2017. su završene. Bilo je mnoštvo događanja i sudionika. U petak je bila Otvorena veslačka utrka u tradicijskim drvenim čamcima, veslanje u paru. Prijavilo se sedam ekipa, a prva tri mjesta osvojile su već poznate ekipe: 1. „Stare laste“ (Marko Braim i Nikola Panijan) s vremenom 7,30 min, 2. Silvestar Grčević i Ivica Karas sa 7,53 min i 3. „Kumi“ (Milan Martinović i Tomislav Luketić) s 8,16 minuta. Te večeri svirali su tamburaši „Colapis“ i „Gazde“.

Subota je bila popunjena već od jutarnjih sati. Na kupskoj natjecateljskoj stazi „Jamnička kiselica“ ribiči su imali natjecanje u lovu ribe u kategoriji „Udicom na plovak“ na kojem je sudjelovalo šest ekipa, sa sljedećim ekipnim plasmanom: 1. „Smuđ“ – Donja Kupčina, 2. „Draganić“ – Draganić, 3. Jaska, 4. Ozalj, 5. „Kupa“ – Lasinja i 6. „Sredičko“ – Lijevo Sredičko. Ukupan ulov ribe je 15.136 g, najveći pojedinačni ulov je od Božidara Sambola od 1562 grama. Prosječan ulov je 841 gram ribe. Organizator natjecanja je Savez športskih ribolovnih udruga općine Pisarovina.

Vrijedni su bili i lovci lovačkih društava: „Vepar“ iz Jamnice Pisarovinske, „Šljuka“ iz Donje Kupčine koji su skuhali čak dva kotla paprikaša, „Srnjak“ iz Bratine, „Šljuka“ iz Velike Jamničke i „Zec“ iz Kupinca. Svaki od njih je pripremio srneći paprikaš koji su mogli kušati svi gosti Kupskih večeri po povoljnoj cijeni, a prije njih žiri od tri člana: Zvonko Žerić, Tihomir Stepić i Ivan Kušević. Žiri je ocijenio da je najukusniji paprikaš od lovaca iz Bratine, te iz Donje Kupčine i Velike Jamničke. Tako su pobjednici osvojili dupli plamenik, set za roštilj i veliku grabilicu.

Angažirani su bili i mjesni odbori koji su sudjelovali u malonogometnom turniru dva dana: MO Lučelnica, Selsko Brdo i Dvoranci, Bregana Pisarovinska, Pisarovina 1 i Pisarovina 2, Lijevo Sredičko i Gradec Pokupski, Bratina i Donja Kupčina. Finale je bilo u nedjelju, a poredak je sljedeći: 1. Bratina, 2. Lučelnica, 3. Selsko Brdo, 4. Pisarovina 2. Pobjednici su zaslužili pehare, a prve tri pobjedničke ekipe i poklon bonove u vrijednosti 800, 400 i 200 kn. Organizator je bila Zajednica športskih udruga općine Pisarovina.

6. za redom Kupska atletska utrka – Memorijal Julije Boroša – Jumbo ove godine uvrštena je u događanja Kupskih večeri. Bilo je 65 natjecatelja u svim dobnim kategorijama, od 18g. do 74.g. Imali smo predstavnike iz Pisarovine: Josip Cerjan, Zoran Pavletić i Marijan Matvijev. Čestitke njima i ostalim natjecateljima. Prva tri ukupna pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji dobila su, uz pehare, poklon bonove u trgovini „Run and Trek“ u vrijednosti 700, 500 i 300 kn te poklon vrećice od tvrtke PIP.

Konjička udruga dragovoljaca domovinskog rata Pokuplje iz Lasinje organizirala je jahanje do „Plaže“ u Lijevom Sredičkom do prostora Kupskih večeri te jahanje na poniju i konju.

Naša vatrogasna društva natjecala su se sa starom vatrogasnom štrcaljkom u organizaciji Vatrogasne zajednice općine Pisarovina. U ženskoj kategoriji ekipe su zauzele sljedeća mjesta: 1. Lijevo Sredičko, 2. Pisarovina, 3. Gradec Pokupski i 4. Bratina, u muškoj kategoriji: 1. Bratina, 2. Lijevo Sredičko, 3. Pisarovina, 4. Selsko Brdo. Za nagrade su dobili kacige, mlaznice i cijevi.

U zabavnom dijelu programa atmosferu su podigli TS Colapis i Lidija Bačić.

U nedjelju uz malonogometni turnir bilo je gađanje praćkom, potezanje užeta u kojem su se natjecali: MO Lučelnica, Dvoranci, Gradec Pokupski, Bratina, mlada ekipa Pisarovine, DVD Pisarovina i Udruga umirovljenika općine Pisarovina. Najbolja ekipa je bila iz Bratine, zatim iz G. Pokupskog te iz Lučelnice.

Može se reći da su ukupni pobjednici Kupskih večeri MO Bratine. Imaju zaslužene čestitke i pohvale.

Dva dana imali smo Kiselički sajam s bogatom ponudom OPG-a i obrta, od povrća, sira do suvenira i nakita. Uz svakodnevnu ponudu jela, u nedjelju se mogao kušati vol s ražnja.

Za kraj Kupskih večeri ostala je veslačka utrka (grado)načelnika. Ove godine natjecali su se načelnici i zamjenici (grado)načelnika iz općina: Lasinja, Orle, Klinča Sela, Kravarsko i grada Jastrebarskog uz domaćine općine Pisarovine koje su predstavljali Mihovil Braim i Mladen Jakolić. Već treću godinu za redom pobjedu su izborili načelnik Željko Prigorac i zamjenik Marijo Perčić za općinu Lasinja. Drugo mjesto zauzela je općina Kravarsko, koju su predstavljali načelnik Vlado Kolarec i zamjenik Stjepan Tičarić, a treće mjesto zauzeli su zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat za grad Jastrebarsko.

Kulturno umjetnički program izveli su KUD „Antun Klasinc“ iz Lasinje, KUD „Vrhovje“ župe Dubranec, zbor umirovljenika općine Pisarovina, KUD „Magdalena“ Donja Kupčina, i „Bratinečko srce“. Najavu programa vodile su Katarina Mioković i Anamarija Sadak. Uz nastavak zvuka tamburica i ugodne glasove „Cura iz centra“, završene su ovogodišnje Kupske večeri.

Organizatori: Općina Pisarovina, TZ općine Pisarovine, obrt TENT. Pokrovitelj: Zagrebačka županija

Zahvala svima koji su pomogli u organizaciji.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeId24d64c5069

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeId371e6b8c73

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeIdf9dc583875

DSC 5551U sklopu Kupskih večeri u organizaciji Turističke zajednice općine Pisarovina završena je 6.Kupska atletska utrka - Memorijal Julije Boroša - Jumbo. Rezultati utrke su ovdje.

Inicijator ove utrke Julije Boroša - Jumbo nije već četiri godine s nama, preminuo je 18. 7. 2013.g., nedugo nakon Kupske utrke na kojoj je sudjelovao u organizaciji. Čitav život se bavio trčanjem i veslanjem, a svoju ljubav prema sportu želio je prenijeti i na mlade. Bio je seniorski i veteranski prvak u veslanju u bivšoj državi, osvojio 35 zlatnih medalja na veteranskim SP-ima u raznim disciplinama, od samca do osmerca, a veslao je u svojim zadnjim godinama života. On je bio pokretač: osnovao je veslački klub Jarun i organizirao međunarodne veslačke regate. Bio je atletičar na duge staze. Godinama je aktivno sudjelovao u utrkama Zagrebačke kros lige, a od 1990. godine pokrenuo je i brdsku utrku na Sljemenu, a od 2012. Kupsku atletsku utrku.Uz zahvalu Juliju, zahvaljujemo svima koji su ove, a većina svake godine sudjelovali u organizaciji:  Branki Boroša, Ivi Boroša Blat i Damiru Blatu, AK Maksimir čiji članovi su najbrojniji na ovoj utrci, Safetu Čučuku i Željku Paveru iz AK Sljeme, obitelji Gorički i Kettlebell timu Zagreb, Franji i Mateju Kuševiću, Katarini Mioković, Goranu Majetiću, Kreši Karasu, DVD-u Pisarovina, Selsko Brdo, L. Sredičko, Gradec Pokupski i Lučelnica, udruzi Sv. Martin Pisarovina, Marini Sedlarić, Petri Gumbarević, Zdravku Turku, Andreji Zajec (Večernji list), pokroviteljima: Općini Pisarovina i Zagrebačkoj županiji, te Run and Trek (Trčanje d.o.o.), Krašu d.d., Jamnici d.d. i PIP-u.

Čestitamo pobjednicima!

 

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeIdf9605247c7

 

OBAVIJEST UDRUGAMA/OBRTIMA/OPG-ima

TZ općine Pisarovina i Općina Pisarovina organizatori su manifestacije „Kupske večeri“ koja će se održati u vremenu od 14.7. do 16.7.2017. godine.

Tim povodom pozivamo sve OPG-e, udruge, tradicijske obrte na sudjelovanje u prodaji svojih proizvoda na izložbeno-prodajnom sajmu u sklopu „Kupskih večeri“ 15. i 16. 7. 2016., (subota i nedjelja) od 16 sati. U obzir dolaze suveniri, proizvodi tradicijskih zanata, poljoprivredni proizvodi. Sudjelovanje je besplatno. Molimo da javite ukoliko imate svoju klupu za izlaganje.

Prijavite do 12.7.2017. radi osiguranja štanda (broj je ograničen) u TZO Pisarovina na:

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili tel: 099 409 5514.

letak kupske veceri 2017 ver3 page 001

letak kupske veceri 2017 ver3 page 002

OBAVIJEST UDRUGAMA/OBRTIMA/OPG-ima

TZ općine Pisarovina i Općina Pisarovina organizatori su manifestacije „Kupske večeri“ koja će se održati u vremenu od 14.7. do 16.7.2017. godine.

Tim povodom pozivamo sve OPG-e, udruge, tradicijske obrte na sudjelovanje u prodaji svojih proizvoda na izložbeno-prodajnom sajmu u sklopu „Kupskih večeri“ 15. i 16. 7. 2016., (subota i nedjelja) od 16 sati. U obzir dolaze suveniri, proizvodi tradicijskih zanata, poljoprivredni proizvodi. Sudjelovanje je besplatno. Molimo da javite ukoliko imate svoju klupu za izlaganje.

Prijavite do 10.7.2017. radi osiguranja štanda (broj je ograničen) u TZO Pisarovina na:

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili tel: 099 409 5514.