• foto2
  • foto8
  • foto4
  • foto3
  • foto5
  • foto7
  • foto1
  • foto6

zitna ladja web

Žitna lađa "Zora" doplovila je iz Siska u Brođane kraj Karlovca 1.5., a promotivna vožnja bila je 4.6.2017. Žitnom lađom može se ploviti od Brođana. U planu je plovidba i do Pisarovine.

Više informacija na web stranici www.aurora-colapis.hr

Više o projektu na stranicama Zagrebačke županije koja je sufinancirala projekt, pogledajte ovdje.

Poštovani,

U sklopu provođenja godišnjeg programa rada Turističke Zajednice općine Pisarovina, u 2017.g. provodit će se akcija „Zeleni Cvijet“.

Namjena akcije je potaknuti uređenje našeg okoliša, nagrađivanjem najbolje uređenih okućnica i balkona na objektima u općini Pisarovina. U akciji „Zeleni cvijet“ ocjenjuju se sljedeći pojedinačni elementi:

1. okućnica privatne kuće

2. balkon privatne kuće ili zgrade

Za prijavu je potrebno navesti:

- ime i prezime kandidata, adresu, naselje, ulica, kućni broj, kontakt telefon: fiksni i mobitel

- kategoriju u kojoj se kandidira (moguće su prijave u obje kategorije)

te iste prijaviti u Turističku Zajednicu najkasnije do 31. 5. 2017.

na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili tel. 099 409 5514; info: www.pisarovina.hr

Dobitnici nagrada za prva tri mjesta u prethodne dvije godine nemaju pravo natjecanja u 2017. g.

Povjerenstvo od tri člana će obići sve kandidate, od 1. 6. do 1. 7. 2017.

Predviđene su vrijedne nagrade u bonovima za kupovinu materijala za uređenje (sadnice, materijal, oprema, alati...) u vrijednosti:

1. mjesto

2. mjesto

3. mjesto

okućnica

1.500 kn

1.000 kn

500 kn

balkon

   800 kn

600 kn

400 kn

DSC 0429Proslavljeno je Jurjevo ovog vikenda u Pisarovini. Stari je to običaj kad se opraštamo od zime i slavimo proljeće. Okićeni prolistalim granama i jorgovanom Lučinčani su krenuli pjevajući i svirajući iz sela Fabijanci u Lučelnici gdje su se prije polaska u ophode kroz selo okrijepili gulašom. Ophodi uz pjesmu, potrajali su dugo u noć.

Završetak Jurjeva organizirali su članovi KUD-a Bratinečko srce u Bratini u nedjelju zapalivši krijes uz koji se orila pjesma. Prije paljenja krijesa KUD Bratinečko srce priredio je prigodan kulturno umjetnički program dječje i odrasle skupine kojim su se predstavili i na regionalnoj smotri u Jastrebarskom.

DSC 0242

 

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeIdc6c0766544

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeId0e8b032792

 

DSC 0087U Pisarovini je 25.3.2017. na Trgu Stjepana Radića bio sajam Ususret Uskrsu na kojem se moglo naći za svakog ponešto: sir  -OPG Tomić iz Dvoranca, sir i ručni rad - OPG Išlić iz Donje Kupčine, med i svijeće od voska - OPG Gumbarević, povrće i zimnica sa pisanicama ručno oslikanim - OPG Zebić iz Bregane Pisarovinske, ručni radovi - Branke Brcković iz D. Kupčine, proljetnice izrađene od krep papira na radionicama u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina i nakit ručno izrađen - udruga KISS.

Uz sajam prodavane su i narcise te se na taj način Pisarovina pridružila akciji Dana narcisa. Prodano je 2000 narcisa, a sav prihod je uplaćen udruzi Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije čiji rad je usmjeren na rano otkrivanje raka dojke. Uz organizatora TZ općine Pisarovina i udruge Sv. Martin Pisarovina u prodaji su pomogli i župa Sv. Marije Magdalene, dječji vrtić "Potočić", OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina, caffe bar "4", benzinska postaja "Hot oil" D. Kupčina, Judo klub Pisarovina. Hvala svima koji su se odazvali i kupili narcise.

U utorak su djeca dječjeg vrtića "Potočić" s tetom prodavala radove čiji prihod je namijenjen djeci afričke države Burkina Faso. Prodaja će se nastaviti i u vrtiću pa vas pozivamo da podržite akciju.

View the embedded image gallery online at:
http://pisarovina.hr/15-turizam-novosti#sigFreeId642a8c486e

plakat ususret Uskrsu