• foto8
  • foto7
  • foto2
  • foto4
  • foto5
  • foto3
  • foto1
  • foto6

dsc 2490MATEO KROT OSVOJIO TREĆE MJESTO NA PRVENSTVU HRVATSKE U14

U subotu je u dvorani Sutinska Vrela u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u judu za uzraste U21 i U14.

Na prvenstvu je sudjelovalo 430 judaša i judašica iz 56 klubova, nikada brojnije i kvalitetnije održano prvenstvo.

Posebno jaka konkurencija bila je u uzrastu dječaka staih od 12 do 14 godina, a to je i uzrast u kojem je JUDO KLUB PISAROVINA imao svoje predstavnike.

Jako smo zadovoljni i ponosni nastupom naših trojice mušketira MATEA KROTA, DAVIDA PAVLETIĆA i JANA RAJŠELA.

MATEO KROT prošlogodišnji prvak u kategoriji -30 kg ove godine osvojio je treće mjesto u kategoriji dječaka -34 kg. Nažalost trema i mala nenaklonjenost suca u prvom meču koštali su Matea osvajanja prvog mjesta koje apsolutno svojim znanjem i prezentacijama na turnirima tijekom godine zaslužuje.

Obzirom na uvjete u kojima radimo, te na minimalna ulaganja (u ovaj nažalost kod nas u Pisarovini još uvijek jako zapostavljeni sport ) ovaj rezultat je izuzetno dobar.

DAVID PAVLETIĆ prošlogodišnji osvajač trećeg mjesta  u kategoriji -34 kg, ove godine se natjecao u kategoriji -38 kg . Jaka  konkurencija ( pogotovo predstavnika iz tradicionalno dobrih klubova iz Splitskog područja ), izuzetno loš početni ždrijeb,  i možda malo prepasivan nastup u odlučujućem dvoboju na putu za medalju uzrok su osvajanja „tek“ sedmog mjesta. Prijašnji Davidovi rezultati su nas razmazili pa  je ovo „tek“ sedmo mjesto, ali i to mjesto je u ovoj konkurenciji odličan uspjeh.

JAN RAJŠEL nevjerojatan borac,  osvojio je nažalost „samo“sedmo mjesto u kategoriji -46 kg. Tri pobjede, dva poraza, korak do medalje. Suze nakon izuzetne pobjede u prvom kolu repesaža, suze nakon ispadanja u trećem kolu repesaža. Emocije, ponos, prkos, znanje, želja, Jan je „genijalan“ judaš bez obzira na neosvajanje medalje.

JUDO KLUB PISAROVINA ovim putem čestita našim judašima na rezultatima ostvarenim na Prvenstvu Hrvatske U14 !!!!!

Sportski pozdrav !!!!

rukometNa 18. međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca u mini rukometu za dječake i djevojčice rođene 2007g. i mlađe, Rk Jamnica je nastupio sa po jednom muškom i ženskim ekipom. Dječaci su u grupnoj fazi ostvarili sve tri pobjede i to redom protiv Hrk Gorica(13-6), Rk Mini sunce Biograd (11-9) te Rk Lipa Pakrac 2 (9-1). U 1/8 finala su naletjeli na odličnu ekipu Rk Viro Virovitica te izgubili 10-5 od kasnijeg finalista turnira. Ekipu je vodila trenerica Marta Zmajlović.

Djevojčice su također grupnu fazu odigrale savršeno te ostvarile sve tri pobjede i to protiv Žrk Udarnik (9-4), Žrk Umag (15-4) te Žrk Vrbovsko (21-5) !

U 1/8 finala upisale su novu pobjedu protiv Žrk Pazin (10-2) no onda dolazi infarkt utakmica u 1/4 finala protiv snažne ekipe Žrk Ogulin koja je prošle godine stajala na postolju ovog velikog turnira.

Nakon lavovske borbe do zadnjih sekundi, utakmica završava neriješenim rezultatom te se pobjednik odlučuje izvođenjem sedmeraca. Dvije "meč lopte" protivnica fenomenalnim obranama spašava golmanica Jamnice Ema M., hladnokrvna Melani Š.ne griješi kad je bilo najvažnije i pogađa odlučujući sedmerac, a posljednjom trećom obranom golmanica Jamnice vodi ekipu u polufinale najvećeg turnira u mini rukometu u Hrvatskoj !!!

U polufinalu nakon ove horor utakmice čeka Žrk Samobor te igrom koja nikako ne odgovara ekipi Jamnice sa puno destrukcije i prekida,  ostvaruju prolaz u finale rezultatom 7-5. 

Slijedi utakmica za 3.mjesto. Utakmica za postolje, za jedan od najvećih rezultata ove generacije djevojčica Jamnice. Protivnik je Žrk Novska .

Djevojčice Rk Jamnice u toj utakmici pokazuju svoje lice pobjednica, izvlače zadnje atome snage i pobjeđuju rezultatom 16-11 !!!

U najbolju petorku turnira izabrana je Melani Šetek. Ekipu je vodio trener Zoran Vujanić.

DSC1 0155 01U subotu 07.04.2018. u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor u organizaciji JUDO KLUBA PISAROVINA održan je 6. MEMORIJAL DAMIR MILATOVIĆ.

Sudjelovalo je 289 judaša i judašica iz 26 klubova (bilo nas je iz cijele Hrvatske od Makarske, preko Krka, Rijeke i Labina, Čakovca, Kutjeva, Požege pa sve do Vinkovaca).

Turnir je prošao u sportskoj borbi, uz odlično suđenje i minimalan broj liječničkih intervencija.

JUDO KLUB PISAROVINA sa nikad brojnijom ekipom osvojio je prvo mjesto u ekipnom poretku, uz mnoštvo odličnih rezultata prije svega naših najiskusnijih judaša.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji turnira, te i ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane „klince i klinceze“ kao i eventualne sponzore da nam se pridruže u daljnjem razvoju kluba.

Natjecatelje Judo kluba PISAROVINA u narednom periodu očekuju nastupi na nizu natjecanja, a najvažnije od svih je Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina starosti koje se održava 21.04.2018. u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu na kojem se nadamo ponoviti prošlogodišnje rezultate i osvojiti barem dvije ( a možda i tri ) državne medalje.

 Sportski pozdrav !!!!

plakat judo klub pisarovina 3 2018 page 001

7. travnja 2018. u 15.30 na igralištu NK Jamnice u Pisarovini odigrat će se prijateljska nogometna utakmica između Hrvatske nogometne reprezentacije gluhih  i  NK Donje Kupčine. Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite ovaj događaj.