• foto8
 • foto4
 • foto2
 • foto1
 • foto3
 • foto6
 • foto5
 • foto7

U sklopu projekta "Volonterski centar Kupa" održati ćemo edukacijske module za Koordinatore volontera.

Cilj je educirati članove udruga, organizacija i institucija s područja LAG-a Vallis Colapis o tome kako što kvalitetnije raditi s volonterima, upoznati se s zakonskim regulativama po pitanju volonterstva te ostalim važnim informacijama u vezi volontiranja, volonterstva i organizatora volontiranja u cilju jačanja kapaciteta organizacija s područja LAG-a Vallis Colapis. Edukacija je dogovorena u suradnji s Regionalnim volonterskim centrom udruge SMART iz Rijeke čije će djelatnice održati edukaciju.

Edukacija će se održati 23. i 24.02. te 9. i 10.03. u Lasinji. Unutar projekta za sve sudionike će biti osigurani radni materijali, hrana i noćenje. Na obje radionice bi trebala doći ista osoba iz organizacije. Edukacija je namijenjena za punoljetne osobe koje su aktivne (volontiraju) ili rade u organizaciji/udruzi/ instituciji.

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca koji se nalazi u prilogu i povratnim slanjem na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavnica

Na isti mail je moguće uputiti sva moguća pitanja.

Rok za prijavu je 14.02.2017.

Martina Marušić Britvec, voditeljica projekta
Petra Cule, izvoditeljica projekta

Objavljen je natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. Korisnici ove potpore su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 2.000 - 7.999 EUR.

POVEĆANA UKUPNA BESPOVRATNA SREDSTVA

Potpora iznosi 113.389,50 kuna po korisniku, što znači da će natječajem biti financirano čak 1.334 projekta malih poljoprivrednika, što je 33% više nego u prošlom natječaju 2015. godine.

PRIHVATLJIVI TROŠKOVI

 • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja i sjemenja te sadnog materijala
 • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda
 • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada
 • uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
 • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe
 • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
 • kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme (nove i rabljene)

"Ova mjera omogućava malim poljoprivrednicima unaprjeđenje gospodarstva, tako da se kasnije mogu kandidirati i za druge mjere iz Programa ruralnog razvoja.“- izjavio je ministar Tolušić.

Djelatnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Savjetodavne službe te porezna stručnjakinja Miljenka Cutvarić održat će radionice. Cilj radionica je  upoznavanje korisnika s načinom provedbe nadolazećeg drugog natječaja za podmjeru 6.3. Prijaviti se možete na mrežnim stranicama ruralni razvoj.hr ili ovdje.

Druge informacije o prihvatljivosti možete pogledati u Pravilniku o provedbi podmjere 6.1., podmjere 6.2. i podmjere 6.3. u okviru mjere M06 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” (NN 42/15), a detaljeNatječajana mrežnim stranicama Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr) i Programa ruralnog razvoja (www.ruralnirazvoj.hr).

Projekti se prijavljuju od 27. veljače do 27. ožujka 2017. godine.

Dana 03.02.2017. (petak) Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA d.o. o. organizira seminar na temu priprema i provedba projekata sufinanciranih sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Seminar će se održati u prostorijama Razvojne agencije Karlovačke županije u Haulikovoj 14, Karlovac s početkom u  09,00 sati. Na seminaru će se predstaviti i indikativnih raspored objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja za 2017. godini.

Prijave za sudjelovanje primamo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.